Logo
Print this page

Το τέρας μας βρήκε σκόρπιους και κοιλαράδες

fatty

Το παρακάτω άρθρο  περιγράφει σίγουρα καλά  - αν και στενόχωρα  για μας - την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο της αποχής σε Αθήνα και Πειραιά  (στην επαρχία, από  όσα γνωρίζουμε ήταν άλλο το κλίμα, τουλάχιστον στους περισσότερους συλλόγους).

Βεβαίως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά , αν οι συνδικαλιστικές μας  ηγεσίες κατέβαλαν έστω και λίγη προσπάθεια να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τον κόσμο αντί  να τον αποκοιμίζουν με "διαπραγματεύσεις", και  τα γνωστά φληναφήματα ότι  "δεν πάθαμε τίποτα", η "απελευθέρωση" βλάπτει  μόνο τους επαρχιακούς συλλόγους  και άλλα τέτοια συναφή .

Τώρα, όσον αφορά τις προτάσεις του αρθρογράφου, εμείς τις βρίσκουμε ενδιαφέρουσες και προσυπογράφουμε, αλλά επειδή ως γνωστόν,  για οποιαδήποτε δράση χρειάζεται συγκέντρωση δυνάμεων και κίνηση κόσμου, ας ξεκινήσουμε απο αυτό, δηλαδή το πιο δύσκολο και κοπιώδες βήμα, και......βλέπουμε!! 

(Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στις 25.6.2010 στην στοσελίδα "antinews by Factor X")

 

«Μιλάμε για συνδικαλιστικό μόρφωμα, για εξάμβλωμα αγώνα : Αποχή λέει απ’ τα ακροατήρια, αλλά εργασία στα γραφεία, παρόντες στα συμβόλαια απόντες στις αγορεύσεις, ναι μεν αλλά… Τέτοια κιτσάτη πατερναλιστική παρωδία ξενίζει βαθιά για το αληθές ιδεολογικό περιεχόμενο αυτών των συλλόγων, που θέλουν να καυχώνται ως οι πρώτοι επιστημονικοί σύλλογοι του τόπου – τρομάρα μας. Ποιοι σύλλογοι δικηγόρων …; Αν αφήσεις ........

εθελοντική την αποχή, ούτε οι μισοί δεν θα ομονοούσαμε, ούτε το 20% δεν θα απείχε. Ένα γκισέ μας ενώνει, καμία συνοχή δημιουργίας, ευνουχισμένες οι κοινωνικές αγωνίες, κανένας στόχος κλαδικός κι υπέροχος, χωματίλα στις ιδέες και τον προγραμματισμό του κληροδοτέου νομικού περιβάλλοντος.

 

Η virtual απεργία χλιαρή και ασπόνδυλη, δίχως όραμα κι ενάντια σε φαντάσματα, φρασεολογία Ενρίκο Μπερλινγκουέρ με λίγο από κομματικό στουπέτσι… Οι ηγεσίες άτολμες και κατάθλιπτες, κουρασμένες σα να τους κρέμασες πενήντα τόμους ΝοΒ στο σβέρκο όταν η Τρόικα με ένα double click αφήνει μαστιγιές στη ράχη μας, αφώτιστοι οι ταγοί κι αναντίστοιχοι με τις νέες γενιές νομικών.

 
 

Αντί να συνασπιστούν, να μπετοναρμεποιηθούν δικαστικοί υπάλληλοι, επιμελητές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστές, εισαγγελείς, καθηγητές νομικής, συγγραφείς, για να αποφασίσουν αυθεντικά για το τοπίο του μικρόκοσμου τους, ο καθένας πήρε μια μοναχική βουβουζέλα κι απ΄ την πρεσβυωπία σκοντάφτουμε ασυντόνιστοι στο δρόμο με τις λεύκες. Η ακαδημαϊκή κοινότητα πιο απούσα κι απ’ τον κομήτη Χάλλεϊ. Στο εργασιακό ναρκοπέδιο οδηγούμαστε κοπαδηδόν από ευρωπαίους ξεναγούς, το δικαιοπολιτικό πεδίο επιχειρημάτων πιο βουβό κι από νυχτερινό βυθό, η τελευταία μετανάστρια λαντζέρισα πιο αξιόμαχα θα πάλευε για τα δίκια της.

 
 

Η επίθεση στο άφαντο τέρας δεν μπορεί να είναι συμβατική, δεν γίνεται να ψάχνουμε απαντήσεις ερήμην της νεολαίας, της φρεσκάδας των εποχών. Αντιπροτάσεις λοιπόν :

 
 

1. Εκατοντάδες ατομικές προσφυγές ανά περιφέρεια περί ακύρωσης των διαταγμάτων. Να πλημμυρίσουν κανονικά τα πινάκια με δικόγραφα διαμαρτυρίας, με ταυτόχρονη άσκηση ενδίκων βοηθημάτων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά συλλόγους.

 
 

2. Ασφαλιστικά μέτρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για απαγόρευση υπογραφής των αντισυνταγματικών θεσμών, και αίτηση προσωρινής διαταγής περί μεσεγγύησης της σφραγίδας του κράτους.

 
 

3. Συμβολικές και επαναλαμβανόμενες καταλήψεις δημοσίων ταμείων, κτιρίων, αστυνομικών κρατητηρίων, εισόδων φυλακών, κλείσιμο με αλυσίδες των δικαστικών μεγάρων κόντρα στην τραβεστί αποχή, ένα συναρπαστικό εγερτήριο με πάθος και φαντασία.

 
 

4. Κοινωνικό έρεισμα των αγώνων με τακτική ενημέρωση του πληθυσμού στα πλαίσια της αλήθειας. Κόντρα στο δοσιλογισμό του κάθε μειρακίου “δημοσιογραφίας” και στο δαχτυλοδείξιμο του τελευταίου επηρμένου εφοριακού που μας στοχοποιεί συλλήβδην.

 
 

5. Εθελοντικές ομάδες εργασίας και έμπνευσης από φιλόδοξους δικηγόρους προς αντικατάσταση της ημιπαράλυτης ολομέλειας των τακτοποιημένων. Συλλογή συμβαινόντων στην Ευρώπη και τον κόσμο, να μάθουμε τις τάσεις και τους επαναστατισμούς των λαών κόντρα στη λαίλαπα, ηλεκτρονική διάχυση πληροφοριών με ανταλλαγή γόνιμου προβληματισμού πανελλαδικά.

 
 

6. Εξωθεσμικές εν ανάγκη δράσεις για τη μεταλαμπάδευση απόψεων, και κινητοποιήσεις ανεξάρτητων ομάδων προς κλιμάκωση των αντιδράσεων σε κάθε επίπεδο. Πάμε να ξαναβρεθούμε γενναίοι στα ακροατήρια, στη ρητορεία με ουσία, ακαπέλωτοι και οραματικοί, για την παραγωγή δικαίου και αγέρα δικαιοσύνης.

 
 

7. Εθελοντική εργασία χάριν των αδυνάμων με δωρεάν παραστάσεις ώστε να επαναποκτήσουμε ως ομάδα εργαζομένων τα βουλιαγμένα μας ηθικά ερείσματα. Το λειτούργημα να αναφανεί επιτέλους προς μια πεποίθηση ευνομίας.

 
 

8. Γνωμοδοτήσεις με τεκμηρίωση υπέρ του υγιούς αύριο, από τα εργαστήρια σκέψης των πανεπιστημίων (αν άφησε κανένα ζωντανό η απραξία μας). Για να ξανασυναντήσει η επιείκεια τον πολίτη, η ελπίδα να επιστρέψει στα απογοητευμένα νοικοκυριά.

 
 

9. Επανίδρυση των δικηγορικών συλλόγων με επικαιροποιημένες αναζητήσεις, ο επιστημονικός στοχασμός στην πράξη του πρέπει να ξεμουχλιάσει επιτέλους, η μάχιμη δικηγορία να ξαναγίνει περιπετειώδες ταξίδι και όχι τυφλός προορισμός των μιζέρικων ελίτ. Να ξανασυμβουλεύσουμε για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους 2.500 νέους νομικούς κατ΄ έτος, όταν οι ίδιοι με “εξετάσεις” ντροπής τους εισάγουμε στο δικαστικό κολαστήρι.

 
 

10. Οργάνωση εκ του μηδενός του νέου κώδικα δικηγόρων, η επανακατάληψη του φυσικού πλεονεκτήματος επιστημοσύνης και αξιοπρεπούς βίου να γίνει βάθρο προσφοράς, ιδρύοντας ασφαλείς θεσμούς προς την αριστοτελική αρετή.

 
 

Αντιδρούμε, φίλοι, δρούμε τώρα, ξεσηκωθείτε, στην άκρη οι μαϊμουδαποχές, στο διάβολο και τα συσσίτια που ετοιμάζονται. Το τέρας μας βρήκε σκόρπιους και κοιλαράδες. Η κυβέρνηση μάς παρέδωσε ως λεία πολέμου για την επιβίωσή της. Μα αν ήταν να ληφθούν τέτοια κλεψίμετρα δεν χρειαζόμασταν λαϊκές εντολές, θα αρκούσε μια αλητοπαρέα μικρολωποδυτών που ο γερο Φέϊγκιν τους στέλνει να του φέρουν πορτοφόλια….

 
 

Χαρτογράφος

 

Related items

Design and Powered by JAMP