Logo
Print this page

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

www.enallaktiki.wordpress.com enallaktiki@hotmail.com

Η αστυνομική αυθαίρετη βία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Πέρα από τη δολοφονία εν ψυχρώ του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έλαβαν χώρα απαγωγές μεταναστών, ξυλοδαρμοί νέων με «ασύμβατη» εμφάνιση (υπόθεση ζαρτινιέρα), βασανισμοί κρατούμενων κτλ.

Από αυτά τα «μεμονωμένα» περιστατικά δημιουργήθηκε ένα καθεστώς ατιμωρησίας εκείνων που παράνομα και αυταρχικά ασκούν βία. Γίνεται η εκτίμηση ότι η δράση της αστυνομίας δεν περιορίζεται από το νόμο αλλά είναι ανεξέλεγκτη.

 

Αυτό σημαίνει ότι η σύγχρονη Δημοκρατία μας έχει χαρακτηριστικά

τυραννίας και αστυνομικού κράτους, διότι οι αυθαίρετες ενέργειες της αστυνομίας με προσβολές στα σημαντικότερα όχι μόνο θετά αλλά και φυσικά δικαιώματα όπως είναι αυτό της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δεν τιμωρούνται.

Επόμενο ήταν στην πραγματικότητα αυτή ενός Κράτους Αδίκου οι μαθητές, η νεολαία και οι εργαζόμενοι να προσφύγουν στο έσχατο μέσο των κοινωνικών αγώνων με χαρακτηριστικά εξέγερσης για να διαφυλάξει το δικαίωμα προστασίας της ζωής και να μην αφήσει να παιχτεί στα ζάρια η τιμωρία του δολοφόνου αστυνομικού από μία δικαιοσύνη που συναινεί στις αυθαιρεσίες της αστυνομίας επιβάλλοντας το ατιμώρητο και την άφεση αμαρτιών και αποφεύγοντας να επιβάλλει ποινές που θα λειτουργούσαν παραδειγματικά για την αποτροπή νέων αυθαιρεσιών της αστυνομίας.

Αντίθετα η δικαιοσύνη έτρεξε να προλάβει να τιμωρήσει όσους αγωνίστηκαν ξεχνώντας και μην λαμβάνοντας υπόψη μία κατάσταση στην οποία είναι συμμέτοχος: την ατιμωρησία των αυθαιρεσιών της αστυνομίας που συνεπάγεται το Κράτους Αδίκου.

Υπενθυμίζουμε ότι η ατιμωρησία του βίαιου αυταρχισμού της αστυνομίας είναι χαρακτηριστικό καταπιεστικών καθεστώτων και αντιγράφουμε το «τρίτο επειδή» του προοιμίου της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ : « Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει ως έσχατο τελευταίο καταφύγιο στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης».

Η ποινική δίωξη των δύο μαθητών του Πειραιά αλλά και των υπόλοιπων που διώχθηκαν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη δεν είναι παρά μία προσπάθεια αποθάρρυνσης και εκφοβισμού του κοινωνικού κινήματος στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο με σκοπό να αποτρέψει την πιθανότητα ο «ελληνικός» Δεκέμβρης να αποτελέσει θρυαλλίδα ευρωπαϊκών κοινωνικών αγώνων κατά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Η προκλητική και θρασύτατη εφαρμογή του τρομονόμου-δημιούργημα (έκτρωμα) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος διαδηλωτών, με τον οποίο επιχειρείται η δίωξη ανηλίκων μαθητών ως μελών "εγκληματικής οργάνωσης" ,που "στασίασαν κατά συναυτουργία και κατά συρροή" !!! (:::), επιβεβαιώνει εντυπωσιακά τον τρόμο της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της. Η Δικαιοσύνη σε αυτό το σημείο καλείται για άλλη μια φορά να παίξει έναν άλλο ρόλο στο Κράτος Αδίκου : Επιδιώκει να σταματήσει την κοινωνική αμφισβήτηση και τον κοινωνικό έλεγχο στις αυθαιρεσίες της αστυνομίας και της Κυβέρνησης. Η κοινωνία, εργαζόμενοι και νεολαία αποτελούν τον μοναδικό παράγοντα που μπορούν να περιορίσουν τον βίαιο αυταρχισμό καθώς Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη συναινούν σε αυτόν με την ατιμωρησία.

Δηλώνουμε την αγωνιστική συμπαράσταση και τη συντροφική αλληλεγγύη στους δύο μαθητές του Πειραιά.

Ευελπιστούμε ότι η Δικαιοσύνη θα ορθώσει επιτέλους το ανάστημα της και δεν θα καταδικάσει ανήλικους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε μαζικές διαδηλώσεις πολιτικής αμφισβήτησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Και καλούμε σε συντονισμό του αγώνα κατά της αντιδημοκρατικής καταστολής του Κράτους της Siemens και της μονής Βατοπεδίου.

 

 

 

 

 

Related items

Design and Powered by JAMP