Logo
Print this page

2η ημέρα των "αγανακτισμένων" της πλατείας Συντάγματος

tnimg9915

Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να περιγράψουμε αυτά που ζήσαμε ως "αγανακτισμένοι" της Πλατείας Συντάγματος, όχι μόνο γιατί είναι πολλά, αλλά κυρίως γιατί, όπως συμβαίνει  με τις νέες γεύσεις, αδυνατούμε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να προσδιορίσουμε αυτό που αισθανόμαστε.

Παρ' όλα αυτά όμως θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τρεις χαρακτηριστικές - κατά την άποψη μας - σκηνές από τη 2η ημέρα των "αγανακτισμένων" της Πλατείας Συντάγματος.

 

Σκηνή α'

 

Ο κόσμος (και ήταν πολύς), με ομπρέλα ή χωρίς,  παρά την.......

καταρρακτώδη βροχή συνεχίζει να μένει στο Σύνταγμα , χειροκροτεί σε κάθε βροντή και φωνάζει "Ερχεται βροχή, έρχεται μπόρα, ήρθε  του μνημόνιου η τελευταία ώρα".

 

Σκηνή β'

 

Κάτω στην πλατεία, πλήθος  νέων παιδιών (με χαρά ζωγραφισμένη εμφανώς στα πρόσωπα τους)  περιμένει υπομονετικά - και κάποιες στιγμές κάτω από βροχή - να αρχίσει η συνέλευση που όλο και καθυστερεί λόγω των δυσκολιών να στηθεί η μικροφωνική υπό τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

 

Σκηνή γ'

 

Η συνέλευση "των αγανακτισμένων"  αρχίζει. Η οργανωτική επιτροπή εξηγεί ότι οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να μιλήσει, αλλά θα πρέπει να τηρήσει αυστηρά το χρόνο των τριών λεπτών για να έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν όλοι. Αυτοί που θέλουν να πάρουν το λόγο σηκώνουν το χέρι τους ( ανά τρεις κάθε φορά), πηγαίνουν στο μικρόφωνο και η συζήτηση ξεκινά.  Οι ομιλητές πράγματι σέβονται το χρόνο τους και ο κόσμος  που παρακολουθεί τους ακούει προσεκτικά, άλλοτε χειροκροτώντας και άλλοτε αποδοκιμάζοντας.

 

Αυτά σαν μια πρώτη γεύση, καθώς ελπίζουμε (και πιστεύουμε) ότι "οι αγανακτισμένοι" της Πλατείας Συντάγματος έχουν μέλλον και δρόμο μπροστά τους να διανύσουν!!

 

Υ.Γ. Και κάτι που ενδιαφέρει εμάς τους δικηγόρους.

Μεταξύ άλλων ομάδων εργασίας συστήθηκε και επιτροπή νομικών με σκοπό να επεξεργαστεί διάφορα θέματα, όπως λ.χ τη δυνατότητα (σε σχέση με τον κανονισμό της Βουλής) να παρουσιαστεί κείμενο της Συνέλευσης "των αγανακτισμένων" στη Βουλή. Για οποιον επιθυμεί να βοηθήσει πληροφορίες και επικοινωνία στο site real-democracy.gr

 

Related items

Design and Powered by JAMP