Logo
Print this page

Κυβέρνηση "εθνικής επιβίωσης" ή "εθνικής κοροιδίας": Μία οφειλόμενη απάντηση στον κ. Μανουσάκη

545938_322431297830665_1380203697_n

Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον συνάδελφο και δημοτικό σύμβουλο, κ. Ιωάννη Καρδαρά και τη δημοσιεύουμε ολόκληρη

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣΠ κ Σ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΜΑΙΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.

1. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και επομένως και του Προέδρου ενός Επιστημονικού Συλλόγου με δράση και παρεμβάσεις στα κοινωνικά δρώμενα, όπως είναι ο ΔΣΠ, να δημοσιοποιεί πρός τους συναδέλφους δικηγόρους και τους συμπολίτες μας τη προσωπική του άποψη για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις αξιοποιώντας το βήμα της ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ .

2. Επίσης αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε μέλους του Συλλόγου μας και πολίτη είναι να διαφωνεί με την προσωπική άποψη του κ. Προέδρου και να δημοσιοποιεί τη διαφωνία του στο ίδιο βήμα.

3. Γιά να μήν αδικήσω τον κ Πρόεδρο παραθέτω επακριβώς σημεία του σημειώματός του με τα οποία διαφωνώ:........« η λαική εντολή επιβεβαίωσε με τον πιό......

κατηγορηματικό τρόπο την αδήριτη ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής επιβίωσης. Κατά τη ταπεινή μου άποψη (συνεχίζει ο κ. Πρόεδρος )η εντολή αυτή αφορά όλα τα κόμματα ..... πλήν της Χρυσής Αυγής»

Τήν άποψη αυτή του κ Προέδρου με την οποία διαφωνώ α) την ασπάζονται και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας πού όμως δέν λαμβάνουν υπ όψιν τους ότι η κοινωνία δέν είναι ένα ενιαίο σύνολο αλλά αποτελείται από στρώματα και τάξεις με διαφορετικά συμφέροντα και προτάγματα. Άλλη έννοια δίνουν στο εθνικό συμφέρον οι «καναλάρχες» και οι «εθνικοί κρατικοδίαιτοι εργολάβοι» με τις καταθέσεις τους στην Ελβετία, άλλη έννοια δίνουν οι εργαζόμενοι και άλλη έννοια δίνουν τα διογκωμένα στην κοινωνική διαστρωμάτωση της Ελλάδας μεσαία στρώματα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. έχει την οπτική γωνία του απολίτικου και δημοσιοσχετίστικου «όλοι μαζί».

404769_249736518433477_1999796812_n β) Ο κ. Πρόεδρος δέν θέλει ή δέν μπορεί να αντιληφθεί (ας διαλέξει ο ίδιος) ότι την «Κυβέρνηση εθνικής επιβίωσης» ή «εθνικής ευθύνης» ή «εθνικής σωτηρίας» την επικαλούνται σήμερα οι «θύτες» πού με τις εναλλασσόμενες θητείες τους από το 1974 (κοντά 40 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τις εγκληματικές σε βαθμό κακουργήματος πολιτικές τους (παροχολογία –πελατειακές σχέσεις- διαπλοκή- κλοπή του δημόσιου πλούτου – τριφυλή ζωή με δάνεια - και μέσω όλων αυτών τη διαφθορά, και τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων των πολιτών – και εδώ είναι η ευθύνη των πολιτών) κατέστρεψαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, κατατεμάχισαν την κοινωνία αφού πρώτα την διέφθειραν (ακόμη και τους διαννοούμενους διέφθειραν με τις επιχορηγήσεις αφού στην πλειονότητα εσίγησαν) φέρνοντας την πατρίδα στη καταστροφή και στην υποτέλεια.

Και ερωτώ τον κ. Πρόεδρο, μπορούν οι ίδιες δυνάμεις που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και που εξακολουθούν σήμερα να κυβερνούν συνεταιρικά με ολίγη Αριστερά να μας βγάλουν από την καταστροφή;

γ) Ένα πολύ μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δέν συμφωνεί με τίς Κυβερνήσεις δήθεν «εθνικής επιβίωσης» γιατί έχει την αντίληψη και τη διορατικότητα να καταλαβαίνει ότι πρόκειται για κατασκευάσματα των μιντιακών συμφερόντων αλλά και τμημάτων των πολιτικών «ελίτ» πού (παρ ότι λαβωμένες από την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος) θέλουν να διασφαλίσουν τη δική τους επιβίωση μέσω της διατυμπανιζόμενης «κοροιδίας» περί « Κυβέρνησης εθνικής επιβίωσης» ή «εθνικής ευθύνης».

4. Τέλος θα διαφωνήσω απόλυτα με το κλείσιμο του σημειώματος του κ Προέδρου το οποίο παραθέτω «......όπως είναι φυσικό, ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον πολιτικό κόσμο της χώρας και μάλιστα στα κόμματα που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες εκλογές και στους επικεφαλής τους.»

431606_250628265021544_2031882133_n Κε Πρόεδρε

Πρωταγωνιστής είναι η κοινωνία και οι πολίτες που την απαρτίζουν και όχι ο πολιτικός κόσμος πού αναφέρεσθε (πού ένα μεγάλο μέρος του είναι φαύλο). Και είναι αυτή η κοινωνία και οι πολίτες που πρέπει μέσα από ένα πατριωτικό καθήκον να τολμήσουν τις αλλαγές και τις ανατροπές σε βάθος που έχει ανάγκη η πατρίδα μας κόντρα στην πεπατημένη της συντήρησης και του αντιδραστικού αιτήματος για το «εφικτό» κάνοντας αρχή από σήμερα για τη διαμόρφωση άλλων συσχετισμών. Τα κόμματα είναι θεσμικοί εκφραστές των συσχετισμών μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Και εδώ χρειάζεται κε Πρόεδρε να αποφασίσει ο καθένας και η καθεμία τι ακριβώς θέλει και με ποιο κομμάτι της κοινωνίας θα είναι.

Πειραιάς, 12/7/2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Related items

Design and Powered by JAMP