Logo
Print this page

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΡΟΥ

231012a4ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 1583                            ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ 25-9-2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα την 25η Σεπτεμβρίου 2012 και ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Είναι εδώ και μερικοί μήνες που όλη η Ευρώπη γίνεται μάρτυρας γεγονότων στη χώρα μας που διόλου ταιριάζουν στον πολιτισμό της και στις αξίες για τις οποίες τόσο περίλαμπρα πολέμησε ο λαός μας στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Είναι εδώ και μερικοί μήνες που η αξία του Ανθρώπου τιμάται σε ψήφους και ο θυμός των συμπολιτών μας ξοδεύεται σε πανηγύρεις ναζιστικού παραληρήματος πρωτοστατούντων εκπροσώπων της νομοθετικής λειτουργίας. Και όλα αυτά, που στην αρχή φαίνονταν τόσο «αθώα» κινδυνεύουν, πλέον, να ........

εξαπλωθούν σαν τη χολέρα και να διαβρώσουν την κοινωνία και τους θεσμούς της. Πρόσφατα ήταν η Σύρος, μετά η Ραφήνα, μετά το Μεσολόγγι και οι αρένες του μίσους στο «διαφορετικό» και το «ξένο» δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό.

Γνωρίζουμε ότι για κάποιους συμπολίτες μας οι οργανωμένες πράξεις παρακρατικής βίας σε βάρος αλλοδαπών δε λογαριάζουν πολύ. Σε τούτο συντέλεσε, ασφαλώς, η επί σειρά ετών ανικανότητα της εκτελεστικής εξουσίας ν’ ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του πολίτη καλλιεργώντας συνάμα αίσθημα δικαίου με τη δίωξη των πράξεων των οργάνων της. Η εκτελεστική εξουσία καλλιέργησε ικανό και πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία αυτών των φαινομένων που μοιάζουν σήμερα ν’ αντισταθμίζουν το δημοκρατικό έλλειμμα της Ελληνικής Πολιτείας. Ό,τι όμως τώρα, ευκαιριακά, φαίνεται σε αυτούς τους συμπολίτες μας δικαιολογημένο, δυναμώνει και εξαπλώνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να κινδυνεύει να καταστεί κοινωνικά ανεξέλεγκτο και να αποτελέσει σε πολύ λίγο χρόνο μέτρο της πολιτικής μας έκφρασης και του πολιτισμού μας. Ό,τι σήμερα φαίνεται να αφορά στους αλλοδαπούς «λαθρομετανάστες», αύριο θα αφορά σε άλλες μειονότητες. Ό,τι σήμερα φαίνεται να αφορά στους λίγους, στους άγνωστούς μας ξένους, αύριο θα αφορά στους πολλούς, σε όλους μας. Η Ιστορία μας έδειξε και όλοι το διδαχθήκαμε ότι το μίσος στο διαφορετικό, στο ξένο, δεν έχει όρια ενώ το τέλος των καταστάσεων αυτών είναι πάντα το ίδιο και πάντα αναμενόμενο. Η Ιστορία μας έδειξε ότι όταν το παρακράτος υπονομεύει το Κράτος, η κοινωνική συνοχή καταλύεται και ο Πολίτης ζει φοβισμένος και αδύναμος να προστατευθεί, καταδικασμένος όχι για κάτι που έκανε αλλά γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτό που πιστεύει.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές ζητούμε από την εκτελεστική εξουσία να ενεργήσει άμεσα, λαμβάνοντας κάθε αναγκαίο μέσο προς στήριξη της δημοκρατικής νομιμότητας. Ζητούμε από τη νομοθετική λειτουργία να απομονώσει κάθε μέλος της που οργανώνει ή συντηρεί τα φαινόμενα παρακρατικής βίας. Ζητούμε από τη δικαστική λειτουργία να διώκει και να τιμωρεί άμεσα κάθε τέτοιο φαινόμενο. Ζητούμε τέλος, από κάθε πολίτη, κάθε Άνθρωπο, να αντιδράσει, ώστε η ανωμαλία αυτή γρήγορα να σταματήσει.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΓΙΔΑΣ                           ΕΛΕΝΗ Γ. ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

 

 

 

 

 

Related items

Design and Powered by JAMP