Logo
Print this page

Ολομέλεια 10.11.2012 ή ρέκβιεμ για τον χρεωκοπημένο δικηγορικό συνδικαλισμό

19328Κατ' αρχήν να διευκρινίσουμε ότι ο τίτλος της παρούσας ανάρτησης δεν στηρίζεται σε  δική μας εκτίμηση. Είναι οι τοποθετήσεις των περισσότερων από τους Προέδρους στην πρόσφατη Ολομέλεια, οι οποίες  οδηγούν σ' αυτό το συμπέρασμα. Η λέξη "ήττα" ακούστηκε πάρα πολλές φορές και το δυστύχημα είναι ότι σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις στηρίχθηκε σε κριτική για επιλογές του παρελθόντος και ουδόλως σε αυτοκριτική από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στο δικηγορικό συνδικαλισμό το προηγούμενο διάστημα.

Αλλά για να τα πάρουμε από την αρχή.

Η Ολομέλεια άνοιξε με τον κ. Αδαμόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που μας αφορούν και συγκεκριμένα στην κατάργηση του χρονοεπιδόματος για τους εμμίσθους. Επέκρινε την μετατροπή όχι μόνο πλημμεληματικών αλλά και κακουργηματικών ποινών σε χρήμα. Ανέφερε ότι ευτυχώς ο νέος Κώδικας περί Δικηγόρων θα ψηφισθεί με τη διαδικασία των Κωδίκων και ότι ήδη παραδόθηκε το σχέδιο του στον Υπουργό Δικαιοσύνης και εν συνεχεία μετέφερε τις προτάσεις του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και δη την πρόταση για απόσυρση ολων των δικηγόρων από τις θεσμικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν, την παραίτηση τους από το μισθοδικείο και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και για παράταση της αποχής για μία ακόμη εβδομάδα, καθώς και την αποχή από συμβόλαιογραφικές πράξεις.

 
Oι τοποθετήσεις που ακολούθησαν, όπως  καταγράψαμε τα κύρια σημεία τους, (και ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη για παραλείψεις ή τυχόν λάθη) είναι οι εξής:

Αν. Βολιώτης, Πρόεδρος του Δ.Σ.Βόλου: Ξεκίνησε την τοποθέτησή του με το ερώτημα από πότε ο Δ.Σ.Α έγινε "θιασώτης" αποχών.  Επέκρινε το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα και διερωτήθη αν πράγματι έχουμε προτάσεις. Επέκρινε δριμύτατα την τακτική του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α να προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις της Ολομέλειας και  σε σχόλιο του κ. Αδαμόπουλου για την ανάγκη να.......

υπάρξει έγκαιρα απόφαση για τη συνέχιση της αποχής απάντησε  ότι "πήγαμε στην Ολομέλεια των Ιωαννίνων χωρίς ο Δ.Σ.Α. να απέχει". Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η μία ήττα έρχεται μετά την άλλη". Αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει η κατάργηση των ποσών αναφοράς και επέμεινε στο γεγονός ότι δεν είχαμε πληροφόρηση και ενημέρωση πριν τη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και ότι πρέπει να υπάρξει συνάντηση και διαβούλευση με τον Υπουργό. Στην παραπάνω κριτική του κ. Βολιώτη απάντησε ο κ. Βαλεργάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ.Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέφερε ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου άλλαξαν την τελευταία στιγμή και ότι μάλιστα για το λόγο αυτό η αιτιολογική έκθεση του νόμου δεν αλλάχθηκε και αναφέρει ότι είναι αναγκαία η παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια.  Επίσης ανέφερε ότι το Προεδρείο συζητά με τους πάντες και ότι αυτά που μαθαίνει, τα μεταφέρει αμέσως σε όλους τους Προέδρους

Κων. Σαρρής, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ρόδου: Διερωτήθη αν η Ολομέλεια μπορεί να πείσει τους συναδέλφους ή την κοινωνία. Αναφέρθηκε στον κίνδυνο που δημιουργείται από τη διατύπωση των διατάξεων του ν. 4012 σε συνδυασμό με αυτές του ν. 3986 για την περιουσία των Συλλόγων, πλην όμως παρενέβη ο κ. Αδάμοπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι οι διατάξεις αυτές έχουν κακή διατύπωση, αλλά δεν αναφέρονται στην περιουσία των δικηγορικών Συλλόγων.

Θ. Ξανθόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ.Δράμας: Ανέφερε ότι ο νέος Κώδικας περί Δικηγόρων είναι "η μητέρα των μαχών".  Επίσης είπε ότι επίκειται (α) η κατάργηση των ποσών αναφοράς και (β) το νέο φορολογικό και ότι τα θέματα αυτά είναι επαρκείς λόγοι για να συνεχίσουμε την αποχή.

Μ.Μάρκου, Πρόεδρος του Δ.Σ. Νάξου: Είπε χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε προ τετελεσμένων. Αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της επιστολής που έχει αναρτήσει ο κ. Παπάκος στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Πατρών και στην ανάγκη να υπάρξουν στατιστικά στοιχεία σε κάθε σύλλογο σχετικά με την κατάρτιση συμβολαίων.

dsr2 087 Π. Αβρίθης, Πρόεδρος του Δ.Σ.Κω: Αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα για το νόμο που ψηφίστηκε. Είπε χαρακτηριστικά ότι η κατάργηση του νόμου είναι κάτι που μπορούμε να διεκδικήσουμε. Επίσης ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε η έναρξη της προαιρετικής παράστασης στα συμβόλαια να μετατεθεί από την 1.1.2014 το 2015. Επεσήμανε ότι η Ολομέλεια γράφει ιστορία και τόνισε ότι πρέπει να σκληρύνουμε τη μορφή του αγώνα.

Κ. Μαργέλης, Πρόεδρος του Δ.Σ.Καλαμάτας: Ανέφερε ότι έχουμε ηττηθεί και συγκεκριμένα ότι πρώτη ήττα ήταν η επιβολή του ΦΠΑ μέσα σε μια νύχτα, δεύτερη ήττα ήταν τα νομοσχέδια που αφαιρούν δικηγορική ύλη, καθώς και το νομοσχέδιο για το επικουρικό κεφάλαιο, τρίτη ήττα είναι οι αλλεπάλλες αποχές. Επεσήμανε ότι οι μονοήμερες, διήμερες ή τριήμερες αποχές δεν οδηγούν πουθενά και είναι μάταιες. Τόνισε ότι πρέπει να σκεφτούμε νέες μορφές αγώνα. Πρότεινε να κλείσουν οι δικηγορικοί σύλλογοι και επέκρινε έντονα την πάγια τακτική του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. να προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις της Ολομέλειας.

Ν.Παπάκος, Πρόεδρος Δ.Σ.Πατρών: Ανέφερε ότι η αντιπρόταση της τρόικας ήταν να καταργηθεί η παράσταση σε συμβόλαια αξίας κάτω των 200.000 ευρώ , ενώ του Υπουργού Δικαιοσύνης σε συμβόλαια αξίας κάτω των 30.000 ευρώ για την επαρχία και των 80.000 ευρώ για την Αθήνα. Τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου δημιουργούν σύγχυση, καθώς είναι αποσπασματικές και αντίθετες με τη φιλοσοφία του Κώδικα περί δικηγόρων και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε  στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που τροποποιεί το  άρθρο 92Α του Κώδικα περί δικηγόρων. Η διάταξη αυτή αναφέρεται μεν στις αποδοχές των εμμίσθων,  προβλέπει όμως και το ύψος της αμοιβής του ασκούμενου δικηγόρου. Αναφέρθηκε στο σχέδιο του νέου Κώδικα περί δικηγόρων (στην επιτροπή για τη σύνταξη του μετέχουν εκτός από τον κ. Παπάκο και οι κ.κ. Σχινάς και Βαλεργάκης), στο οποίο, όπως είπε, έχουν ακολουθηθεί κάποιες "μνημονιακές" υποχρεώσεις. Τόνισε ότι ο νέος Κώδικας  πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 31.12.2012 και πρέπει να γίνει ειδική Ολομέλεια στις 2 Δεκεμβρίου για να συζητηθούν οι διατάξεις του.  Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Ολομέλεια αυτή δεν θα γίνει "ούτε για να φάμε, ούτε για να πιούμε", αλλά για να εργαστούμε για τον κώδικα. Επίσης τόνισε  ότι η τρόικα θέλει να καταργήσει το Ταμείο Νομικών και ότι η αποχή δεν είναι το βασικό μέσο του αγώνα, πρότεινε δε να  κληθούν δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι για κοινή δράση.

Π. Αγγελίδης, Πρόεδρος Δ.Σ.Σερρών: Ανέφερε ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στα συμβόλαια αποτελεί την απαρχή κατάργησης των δικηγορικών συλλόγων. Δήλωσε ότι συντάσσεται με τις αποφάσεις των δύο μεγαλύτερων συλλόγων, αν και είναι ανεπαρκές το μέτρο της αποχής. Συμφώνησε με την παραίτηση από Επιτροπές και πρότεινε να συνδυαστεί με παραίτηση όλων των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των συλλόγων, ώστε να προκληθεί σοκ. Επίσης επεσήμανε ότι το κόστος πρόσβασης στη δικαιοσύνη διπλασιάζεται και αυτό έχει ως συνέπεια να αποκλείονται οι φτωχότεροι.

Σ.Μανουσάκης, Πρόεδρος Δ.Σ.Πειραιά: Ανέφερε ότι θα μιλήσει στο πνεύμα του κ. Αβρίθη. Εθεσε το ζήτημα αν έχουμε αναρωτηθεί για το δίκαιο του αγώνα μας. Είπε ότι "ηττηθήκαμε" και όχι μόνο εμείς, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και ότι το θέμα δεν είναι ποιά είναι η κυβέρνηση, καθώς είχαμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης κοντά μας. Επίσης ανέφερε ότι έχουμε το φορολογικό μπροστά μας και την κατάργηση των ποσών αναφοράς και ότι πρέπει να μας απασχολήσει τι ισχύει στην Ευρώπη . Οτι πρέπει να αποκτήσουμε θέσεις και απόψεις και να μπούμε μπροστά να καλέσουμε τους πάντες για να πούμε τα προβλήματά μας. Επίσης τοποθετήθηκε ότι δεν πρέπει να ανακαλέσουμε τους δικηγόρους από τις Επιτροπές.

dsx2002b Α.Γιογλή, Πρόεδρος Δ.Σ.Ιωαννίνων: Αναφερόμενη στο σχέδιο του νέου Κώδικα περί Δικηγόρων, είπε χαρακτηριστικά  ότι η αυτοκτονία δεν είναι τρόπος για να αποφύγει κανείς το θάνατο .  Επεσήμανε ότι  μαζί με τον Πρόεδρο της Λάρισας έθεσαν αντιρρήσεις σχετικά με διατάξεις του νέου κώδικα και ουδέποτε έλαβαν απάντηση αν  εισακούσθηκαν. Διερωτήθηκε αν είμαστε υποκριτές, καθώς ήδη έχουν ψηφιστεί οι διατάξεις που επιτρέπουν τις εταιρείες "χταπόδια" και καταργούν τις ελάχιστες αμοιβές. Ανέφερε ότι το 2012 από 1300 συμβόλαια που έγιναν στο Σύλλογο Ιωαννίνων, μόνο 150 ήταν αξίας πάνω των 80.000 ευρώ. Επίσης έθεσε το ζήτημα ότι είναι δική μας πρόταση η κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης από την πλευρά του πωλητή. Οσον αφορά τους δικαστές, η θέση της ήταν ότι πρέπει να τους καταγγείλουμε και όχι να γίνουμε ουρά τους. Τόνισε ότι η αποχή είναι αυτοκτονία και πρότεινε να απέχουμε μόνο στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας. Επίσης ανέφερε ότι εκκρεμούν δύο αιτήσεις ακυρώσεως, εκ των οποίων η πρώτη, για την αύξηση των παραβόλων, υπογράφεται από 12 συλλόγους και η δεύτερη, για τη μη αποσύνδεση των δικηγορικών αμοιβών από τις εισφορές, υπογράφεται από 32 συλλόγους και πρότεινε  να υπογραφούν από όλους τους συλλόγους. Επίσης έθεσε και πάλι (το είχε θέσει και στην προηγούμενη Ολομέλεια) το θέμα της προσφυγής στην Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου και πρότεινε να γίνει αναφορά στο Ευρωπαίκο Κοινοβούλιο. Τέλος ζήτησε, προκειμένου να δικαιολογήσουμε το ρόλο μας στην κοινωνία, να εκφραστεί και να τεκμηριωθεί από την Ολομέλεια η άποψη ότι επιχειρείται η επιβολή "Παρασυντάγματος".

Δ.Ποντικάκης, Πρόεδρος Δ.Σ.Χανίων: Ο κ. Ποντικάκης ξεκίνησε την τοποθέτηση του αναφέροντας ότι έχουμε ηττηθεί κατά κράτος. Για τους δικαστές ανέφερε ότι τους ενδιαφέρει μόνο ο κλάδος τους. Οσον αφορά την αποχή είπε ότι δεν έχει κανένα νόημα και πρότεινε να παραιτηθούν οι προέδροι και τα Δ.Σ. των δικηγορικών συλλόγων και να κλείσουμε τα γραφεία μας.  Σημείωσε ότι στην Ολομέλεια των Ιωαννίνων ο κ. Αθανασίου επικαλέσθηκε  έγγραφο της τρόικας που αναφερόταν σε κατάργηση των δικηγορικών συλλόγων και εν όψει της σοβαρότητας της κατάστασης ζήτησε ή να προβούμε σε αποχή διαρκείας ή να απέχουμε μόνο μία ημέρα και να παραιτηθούν τα δ.σ. των συλλόγων. Επίσης ζήτησε να γίνει ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Β. Μουνδριανάκης, Πρόεδρος Δ.Σ.Ρεθύμνου: Αναφερόμενος στα συμβόλαια επεσήμανε ότι είναι ταξικό μέτρο, καθώς κρίνεται ότι  οι φτωχότεροι πολίτες δεν χρειάζονται προστασία. Οσον αφορά τους δικαστές ανέφερε ότι μοναδική τους μέριμνα είναι η αποφυγή της μείωσης των αποδοχών τους. Επίσης τόνισε ότι η κατάργηση των διπλοτύπων συνεπάγεται την κατάργηση των δικηγορικών συλλόγων. Τελος για το σχέδιο του νέου Κώδικα περί δικηγόρων ζήτησε να γίνει ειδική Ολομέλεια και τοποθετήθηκε υπερ της πρότασης για παραίτηση των Δ.Σ.

Δ.Κατσαρός, Πρόεδρος Δ.Σ. Λάρισας: Ανέφερε συγκεκριμένες αιτιάσεις για το σχέδιο του Κώδικα περί δικηγόρων, μεταξύ των οποίων  και  το θέμα της εδαφικής αρμοδιότητας, το οποίο διέκρινε από το θέμα του εδαφικού περιορισμού.  Επίσης αναφέρθηκε στην απόφαση της Ολομέλειας των Χανίων για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων. Οσον αφορά τα συμβόλαια αναφέρθηκε στη διασπαστική στάση των συμβολαιογραφικών συλλόγων και τάχθηκε ενάντια σε αποχές εκτόνωσης. Πρότεινε τη διοργάνωση κοινού συνεδρίου με δικαστές και την προσφυγή σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρα, καθώς  και  συγκρότηση επιτροπής για την εισήγηση της επόμενης ολομέλειας.

Κ.Κιούση, Πρόεδρος Δ.Σ. Ξάνθης: Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αφού δεν παραιτήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θα πρέπει να παραιτηθούν τα Δ.Σ. των δικηγορικών συλλόγων. Πρότεινε αποχή διαρκείας, τονίζοντας ότι το μείζον είναι η διατήρηση των δικηγορικών συλλόγων, τους οποίους θέλουν να μετατρέψουν σε σωματεία. Τάχθηκε υπέρ της διοργάνωσης ειδικής Ολομέλειας για τον νέο Κώδικα περί δικηγόρων. Επίσης τάχθηκε υπερ της πρότασης να γίνουν συζητήσεις με δικαστές, καθώς και να συνεχισθεί η αποχή και να συνδυαστεί με άλλες πρωτοβουλίες, όπως αυτές που προτάθηκαν από την κ. Γιογλή.

Δ.Στεφανίδης Πρόεδρος Δ.Σ. Φλώρινας: Εξέφρασε τη διαφωνία του σχετικά με την πρόταση της παραίτησης των Δ.Σ. Επεσήμανε ότι γνωρίζουμε εδώ και καιρό τα μέτρα που ψηφίστηκαν στις 7.11. Σημείωσε ότι τα μέτρα δεν θίγουν όλους και ότι έχουν ανέβει οι δουλειές των δικαστικών επιμελητών. Τόνισε ότι η τρόικα δεν ενδιαφέρεται για έσοδα, αλλά για αναδιαρθρώσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ως απάντηση "πρέπει να παγώσουμε το σύμπαν". Τάχθηκε υπερ αποχής με προοπτική αόριστης διάρκειας και επέμεινε ότι αυτό πρέπει να αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας.

apergeia nea afisa Ν.Παγίδας, Πρόεδρος Δ.Σ. Σύρου: Επεσήμανε ότι βάλλεται η δικαιοσύνη και ότι είναι αναγκαίο να γίνουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ενώσεων δικαστών και εισαγγελέων και της ομοσπονδίας των δικαστικών υπαλλήλων. Τόνισε ότι οι αποχές οδηγούν στην αυτοκτονία μας και ότι είναι λάθος τακτική η παραίτηση των Δ.Σ., ενώ πρότεινε συμβολική παραίτηση όλων των δικηγόρων. Επίσης ζήτησε να καταγραφούν και να τεθούν σε ψήφιση όλες οι προτάσεις, καθώς στην προηγούμενη ολομέλεια δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση της κ. Γιογλή.

Α. Ζαννάρα, Πρόεδρος Δ.Σ.Χίου: Ανέφερε ότι πρέπει να αποενοχοποιηθούμε όσον αφορά την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια και ότι αυτός που βάλλεται με την κατάργησή της είναι ο φτωχότερος πολίτης. Επεσήμανε ότι στα δελτία ειδήσεων δεν αναφέρεται η αποχή των δικηγόρων. Επίσης ανέφερε ότι οι δικηγόροι είναι κουρασμένοι από τις πολύμηνες αποχές και ότι στο Δ.Σ.Χίου δεν θα απέχουν τη Δευτέρα, αλλά θα συγκληθεί Γ.Σ. για να εκτιμήσουν τις αποφάσεις της Ολομέλειας. Τέλος τάχθηκε υπερ της πρότασης της κ. Γιογλή για αποχή μόνο στις 14.11. και εξέφρασε την άποψη ότι παρά τις διαφορές μας πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους δικαστές.

Γ. Βραδής, Πρόεδρος Δ.Σ.Κέρκυρας: Επεσήμανε ότι παρουσιάζουμε όλα τα συμπτώματα οικονομικού σοκ και ότι από τη μία προβαίνουμε σε σπασμωδικές ενέργειες, ενώ από την άλλη οδηγούμαστε σε αποφυγή δράσης για να μην εγείρουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς. Σημείωσε ότι  είμαστε οι μόνοι από τους οποίους αφαιρείται συνεχώς ύλη. Τάχθηκε υπερ της εβδομαδιαίας αποχής, η οποία όπως είπε είναι μονόδρομος και υπέρ της ομαδικής παραίτησης ως έσχατης λύσης.

Λ. Υφαντής, Πρόεδρος Δ.Σ. Αγρινίου: Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει  να αφήσουμε στην άκρη τις διαφορές μας με τους δικαστές και να προσανατολιστούμε σε κοινή παρουσία και δραστικές ενέργειες. (Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις με τους δικαστές όσον αφορά τα παράβολα, καθώς αυτοί θέλουν την αύξηση τους για να υπάρξει αποσυμφόρηση στα δικαστήρια). Ο κ. Υφαντής επέμεινε ότι πρέπει να βρούμε τα κοινά σημεία μας και να προχωρήσουμε με αυτά.

Δ.Κοντογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. Τρικάλων: Πρότεινε να διακόψει για ένα δεκάλεπτο η Ολομέλεια, προκειμένου να κωδικοποιηθούν οι προτάσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία. Επίσης πρότεινε να τεθούν σε ψηφοφορία και τα εξής δύο θέματα: Το πρώτο:  Να ζητήσει η Ολομέλεια να αυξηθεί ο αριθμός των συμβολαιογράφων και το δεύτερο: Να διεκδικήσει η Ολομέλεια την αύξηση του αριθμού των δικαστικών επιμελητών (σημειώνουμε ότι κάποιοι από τους πρόεδρους μάλιστα πρότειναν "το άνοιγμα" των δύο αυτών επαγγελμάτων)

Γ. Ατσαλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Μεσολογγίου: Ανέφερε ότι είμαστε στην κορυφή των συντεχνιών και πρέπει, για το λόγο αυτό, να τονίζουμε τον κοινωνικό μας ρόλο σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και να θέτουμε τα ζητήματα που αφορούν όλη την κοινωνία. Επίσης ανέφερε ότι διαφωνεί με την πρόταση για παραίτηση των Δ.Σ. καθώς και την απόσυρση των δικηγόρων από τις θεσμικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν. Τάχθηκε υπερ της ενότητας με τους δικαστές και πρότεινε μάλιστα τη διοργάνωση κοινής ημερίδας. Τόνισε ότι όταν τραβάει η "ατμομηχανή" της Αθήνας πρέπει να συντασσόμεθα. Επίσης επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει νέα προσφυγή, από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους,  κατά του νέου μνημονίου και πρότεινε αποχή διαρκείας από τα διοικητικά δικαστήρια.

kat.2 Ν. Βαλεργάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ.Θεσσαλονίκης: Απαντώντας στον κ. Ατσαλάκη, έθεσε το ερώτημα αν θα κάνουμε κάθε εβδομάδα αποχή για την αύξηση των παραβόλων και ζήτησε να γίνεται διάκριση μεταξύ των θεμάτων που αφορούν την κοινωνία και αυτών που αφορούν το επάγγελμά μας. Ανέφερε ότι ο Δ.Σ. Ροδόπης θα οργανώσει τον Δεκέμβριο την Ολομέλεια για τον νέο Κώδικα περί δικηγόρων, όσον δε αφορά τις παράπλευρες δράσεις αναφέρθηκε στη μικρή συμμετοχή από τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης στη συμβολική κατάληψη του δικαστικού μεγάρου την προηγούμενη Τετάρτη (στο σημείο αυτό υπήρξαν αρκετοί πρόεδροι που του επεσήμαναν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη στους υπόλοιπους συλλόγους).

Μετά τις παραπάνω τοποθετήσεις τέθηκαν προς ψήφιση οι εξής προτάσεις:

  • Παραίτηση από επιτροπές (ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ)
  • Αποχή από συμβόλαια (ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ)
  • Πρόταση Κοντογιάννη για αύξηση θέσεων συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών (ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ)
  • Πρόταση συνάντησης Συντονιστικής με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων (ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ)
  • Αίτημα για συνάντηση με πρωθυπουργό και (μετά από παρέμβαση του κ. Ζέρβα) με πρόεδρο της δημοκρατίας (ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ)
  • Να δοθούν συνεντεύξεις σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία με περιεχόμενο την καταγγελία της κυβέρνησης (πρόταση του κ. Παγίδα, η οποία προκάλεσε την επίθεση του κ. Μανουσάκη).

Αποχή με το σκεπτικό που τέθηκε από τον κ. Ξανθόπουλο:

  • Από 12 έως 16 Νοεμβρίου (Εγινε δεκτή)
  • Μόνο στις 14 Νοεμβρίου (συγκέντρωσε μόνο τρεις θετικές ψήφους)
  • Αποχή διαρκείας (συγκέντρωσε μόνο δύο θετικές ψήφους)
  • Αποχή από 12 έως 19 Νοεμβρίου (συγκέντρωσε μόνο τέσσερεις θετικές ψήφους).

(Για να διαβάσετε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ κάντε κλικ εδώ).

 

Related items

Design and Powered by JAMP