Logo
Print this page

Δελτίο τύπου της Επιτροπής αγώνα κατά της μεταστεγάσης των Δικαστηρίων του Πειραιά στον Κεράνη

dspeiraia-300x131

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ συνεχίζει τις παρεμβάσεις της.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη Δευτέρα 14/10/2013 αντιπροσωπεία Δικηγόρων επισκέφθηκε την Πρόεδρο του ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κα ΜΕΝΕΝΑΚΟΥ και εξασφάλισε την υποστήριξη του αιτήματος της Επιτροπής για τη μη εγκατάσταση των Δικαστηρίων στη ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ.

Έτσι μετά την επίσκεψη στο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (κ. ΚΟΥΒΑΡΗ) και τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ (κ. ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ) οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των οποίων συντάχθηκαν με τις απόψεις μας, ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις σε επιστημονικούς φορείς.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Οι πλειοψηφίες των Δ.Σ. του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ όπως μας πληροφόρησαν με την αποστολή των ληφθεισων αποφάσεων των συλλογικών οργάνων τους είναι αντίθετες με την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων ή δεν εξέφεραν άποψη (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ), οι δε εκφερόμενες απόψεις από τους κ.κ. Προέδρους τους κ. Γ. ΜΠΕΝΕΤΟ και κ. ΜΙΧΑΛΑΡΟ που.......

συνηγορούν στη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στο Ρέντη (που σημαίνει τον περαιτέρω μαρασμό του εμπορίου και της οικονομικής ζωής της πόλης – λιμάνι του Πειραιά) είναι προσωπικές τους απόψεις.

 ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΗΣ ΜΕ 52 ΦΟΡΕΙΣ

Από τη λίστα των 52 φορέων μόνο οι 4 φορείς ή δεν έχουν εκφράσει άποψη ή έχουν ταχθεί υπέρ της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 48 ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στη μεταστέγαση στο ΡΕΝΤΗ.

 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αγκιστρίου έχουν ταχθεί με ΔΗΛΩΣΕΙΣ τους που μας έχουν αποστείλει ότι διαφωνούν με τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων στο κτίριο του ΡΕΝΤΗ.

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την 15/10/2013 υπήρξε παράσταση μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ στο Δ.Σ. του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ προκειμένου να πείσουν την πλειοψηφία του Δ.Σ. (που έχει ταχθεί υπέρ της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων στο Ρέντη) να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ. Δυστυχώς ο Πρόεδρος κ. Σ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ και η πλειοψηφία του Δ.Σ. ερμηνεύοντας την απόφαση της Γ.Σ. της 3/10/2013 ως άρνηση και μόνο της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων στην οδό Θηβών και μάλιστα άνευ άλλης πρότασης, παρέπεμψε το θέμα στην προταθείσα από αυτόν και συσταθείσα επιτροπή από τους επικεφαλής των 5 παρατάξεων που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές του ΔΣΠ να συσκεφθούν και να προβούν σε προτάσεις άλλων κτιρίων αλλά εντός χρονικού ορίου 5 ημερών ή το αργότερο 10 ημερών!!!

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΣΠ με τις εξής ενέργειες:

1οΕπίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του ΔΣΠ στον κ. Υπουργό Δ/νης όπου να τεθεί το θέμα στέγασης των Δικαστηρίων εντός της πόλης (απορρίφθηκε από την πλειοψηφία).

2ο Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Δ.Σ.Π. στην Περιφέρεια - Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Δ.Σ.Π. όπου θα κληθούν ο Δήμαρχος, οι Βουλευτές της πόλης και φορείς για να βρεθεί βιώσιμη λύση εντός της πόλης (απορρίφθηκε από την πλειοψηφία).

3οΑνάθεση σε τεχνικό γραφείο να συντάξει μελέτες σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά για τα εναλλακτικά προτεινόμενα κτίρια (ΠΥΡΓΟΣ, ΡΑΛΛΕΙΟΣ, ΠΑΓΟΔΑ κλπ) προκειμένου να αξιοποιηθούν κτίρια-γιαπιά που ρημάζουν 40 χρόνια και τούτο ως μοναδική ευκαιρία (απορρίφθηκε από την πλειοψηφία).

4ο Προετοιμασία για την προσβολή του ΠΔ του Υπ. Δικαιοσύνης της εγκατάστασης των Δικαστηρίων στο ΡΕΝΤΗ και μάλιστα ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων (η πρόταση αυτή έγινε εν μέρει !!! δεκτή εφόσον υπάρξει «αξιοπρεπές» !!! δικόγραφο ως ελέχθη!!!).

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Για το ζήτημα του πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου με την «προικοδότηση» - μίσθωση του κτιρίου του ΡΕΝΤΗ με 2.658.000 ευρώ από το Δημόσιο που θα φθάσει έως 3.300.000 ευρώ με τις Ανεξάρτητες Αρχές που θα δίδονται στον ιδιώτη – επιχειρηματία - αγοραστή μετά την πώλησή του κτιρίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ (σήμερα το Δημόσιο καταβάλλει για όλες τις Δικ. Υπηρεσίες 1.133.040 ευρώ!!!) η απάντηση ήταν

  1. Ότι σε όλες τις πωλήσεις ακινήτων του Δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ προηγούνται οι μισθώσεις από το Δημόσιο για να είναι ελκυστικές οι πωλήσεις στους επιχειρηματίες προκειμένου να εισπράξει το Δημόσιο ικανοποιητικά τιμήματα!!!

  2. Εάν η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ διαβλέπει ΣΚΑΝΔΑΛΟ, υπήρξε προτροπή να απευθυνθούμε στον κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Μετά από αυτές τις απαντήσεις και τη διαφαινόμενη ολιγωρία της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Δ.Σ.Π., η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ανέθεσε σε ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ του Πολιτικού Μηχανικού Α. ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΗ και του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Κ. ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΗ (που έχει προσφερθεί να παράσχει τις υπηρεσίες του δωρεάν) τη μελέτη των προτεινόμενων κτιρίων σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δ. Πειραιά και αναμένεται η σύνταξη των μελετών και οι προτάσεις.

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 16/10/2013

Μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ έθεσαν εκ νέου το ζήτημα στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της πόλης προτείνοντας λύσεις και ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε τις προφορικές δεσμεύσεις του ότι δεν θα φύγουν τα Δικαστήρια από την πόλη.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ θα συνεχίσει να πιέζει τον κ. Μιχαλολιάκο να δεσμευθεί εγγράφως και πρωτίστως προς τους πολίτες αυτής της πόλης.

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ. ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ (υπευθ. Γ. ΒΡΕΛΛΟΣ-2104531495, Α. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ – Γ.ΜΠΑΛΙΑΣ και Τ. ΔΕΓΛΕΡΗΣ από την Επιτροπή του ΔΣΠ) θα εξετάσουν την προσβολή του ΠΔ ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων.

 Πειραιάς, 17/10/2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

Ε. ΤΣΟΥΡΟΥΛΗΣ 6946063711

Ι. ΚΑΡΔΑΡΑΣ 6944716351

Ν. ΛΙΑΠΑΚΗΣ 6944511959

 

Related items

Design and Powered by JAMP