Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Παλιό Αρχείο: Οταν το χιούμορ περιγράφει!

Το παρακάτω κείμενο δεν το βρήκαμε εμείς.

Το ανακάλυψαν συνάδελφοι στην επίσημη ιστοσελίδα του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών  υπό τον τίτλο "αρχειοθετηση" και το αντιγράφουμε, δίνοντας συγχαρητήρια στον άγνωστο συντάκτη του για δυο λόγους: Πρώτον γιατί εκφράζει με γλαφυρότητα την τραγική κατάσταση του αρχείου του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών και δεύτερον γιατί το χιούμορ είναι ανάσα ζωής τις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Και επειδή η αλήθεια συνήθως ενοχλεί, ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι δεν θα κατεβάσουν το κείμενο, αλλά θα κάνουν επιτέλους το αυτονόητο, δηλαδή  θα λάβουν μέτρα για να αλλάξει η κατάσταση που τόσο επιτυχώς περιγράφεται .  

  Αρχειοθέτηση

Η αρχειοθέτηση των εγγράφων εξυπηρετεί την αρχή της δημοσιότητας, συνεπώς προσφέρει εγκυρότητα στο έγγραφο γιατί επιτρέπει τη σύνδεσή του με τους προκατόχους κι επομένως δείχνει την πορεία κτήσης του ακινήτου.

Διατήρηση αρχείων Μεταγραφών, Συμβολαίων, Αγωγών, Εξαλείψεων και Πλασματικών Ενεχύρων, με σκοπό την έρευνα από το κοινό, την αποφόρτιση της ανακύκλωσης (όπου θα κατέληγαν, αν δεν τα φιλοξενούσαμε εμείς) και τη στατική επιβάρυνση του κτιρίου. Έχουν διατυπωθεί και μελλοντικές βλέψεις για μετατροπή σε μουσείο. Για το σκοπό αυτό διατίθενται υπερσύγχρονες εγαταστάσεις και μέθοδοι, εφάμιλλες με του Μουσείου της Ακροπόλεως, που μας μετέδωσε την τεχνογνωσία του (ευχαριστούμε).

Παλαιά Συμβόλαια
Τα συμβόλαια της προϊστορικής εποχής διατηρούνται σε ειδικές συνθήκες στις εγκαταστάσεις της οδού Αγ. Μελετίου ???. Εκεί υφίστανται ζυμώσεις και διεργασίες παλαίωσης στα υπερσύγχρονα σιλό (dexion) της υπηρεσίας, υπό άγρυπνη επιστημονική επίβλεψη. Οι διεργασίες αυτές αναδίδουν μια σπάνια μεθυστική ευωδία, που θυμίζει καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό (έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Η έρευνα.......

στα βιβλία αυτά επιτρέπεται σε δικηγόρους, μόνον κατόπιν εγγράφου έγκρίσεως του οικείου τμηματάρχη, του διευθυντή, της προϊσταμένης και του υπουργού και μόνο με συνοδεία ειδικού ξεναγού-φρουρού-δεσμοφύλακα της υπηρεσίας. Ένεκα αυτών, η υπουργική απόφαση xxx/yyy/??? χαρακτηρίζει το αρχείο ως «δυσπρόσιτο».

Η έκπληξη
Μόλις εισέλθει, ο δικηγόρος μπορεί ν' απολαύσει την ξενάγηση στους πολυδαίδαλους διαδρόμους, τη γαλήνια ρομαντική ατμόσφαιρα με το ημίφως και τον κρυφό φωτισμό. Η απαλή μουσική επαφίεται τόσο στη σύγχρονη τεχνολογία (air-condition, μισο-καμένες λάμπες, ...), όσο και στην αφανή πανίδα του χώρου (μουσικές σύνθέσεις τρισχαριτωμένων εντόμων). Ο επισκέπτης μπορεί να συμμετέχει σ' αυτή την αρμονία παίζοντας βιολιά (τριγμοί θυρών, dexion, ...) ή κρουστά (χτύπημα βιβλίων, γραφείων, ...). Το ξεφύλλισμα τόσο παλιών συμβολαίων, απελευθερώνει βαθμιαία πνεύμα αιωνιότητας κι εμπνέει σεβασμό και δέος στον ανυποψίαστο επισκέπτη. Επίσης, τον πλημμυρίζει με την εκστατική αίσθηση της ένταξης σε μια υπερκόσμια συντροφιά, μ' όσους πήραν τα συμβόλαια στα χέρια τους όλ' αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας απ' αυτούς που τα φιλοτέχνησαν κάποτε (συμβολαιογράφοι και συμβαλλόμενοι, που τώρα σε κοιτούν από ψηλά) ... Έτσι, ο άξιος ερευνητής μυείται σε μια σιωπηλή και μυστηριώδη συντροφική πορεία όλων αυτών των προσώπων στο χρόνο.

Προσοχή! αν σας φαίνεται ότι κατά την έρευνά σας ακούτε και φωνές ή ομιλίες εμπλεκομένων στα συμβόλαια, θα ήταν ένδειξη σύνεσης να ζητήσετε πανικόβλητοι από το συνοδό σας την κατεπείγουσα μεταφορά σας στην έξοδο.

Προσοχή! Το σάλιωμα των δακτύλων και των εγγράφων θεωρείται ιεροσυλία και βλάπτει σοβαρά την υγεία (τη δική σας και των γύρω σας). Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά, διότι αλλοιώνει την οσμή και παρενοχλεί τη χλωρίδα και την πανίδα της αίθουσας (μύκητες, βακτήρια, κατσαρίδες, ...).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top