Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Εποχή ΔΝΤ - Εποχή ανομίας

Εποχή ΔΝΤ - Εποχή ανομίας

f10 Στην εποχή του ΔΝΤ δεν υπάρχουν νόμοι! Στην εποχή του ΔΝΤ δεν υπάρχει δικαιοσύνη ! Στην εποχή του ΔΝΤ δεν υπάρχουν δημοκρατικά δικαιώματα!!!

Ετσι αφού το Σάββατο, 26. 6.2010 είδαμε τα σφραγισμένα από το Δήμο Ελληνικού καταστήματα να ανοίγουν μπροστά στα μάτια (ή μάλλον με την προστασία) της αστυνομίας (για να διαβάσετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ) και τις εισαγγελικές αρχές να καθεύδουν ύπνο βαρύ, στις 29.6.2010, μετά από την ειρηνική πορεία χιλιάδων εργαζομένων, είδαμε τις δυνάμεις του κυρίου Χρυσοχοϊδη να κυνηγούν τους διαδηλωτές, να επιχειρούν εντός του μετρό και να επιτίθενται απρόκλητα σε κόσμο που (ίσως) παρευρίσκετο στη διαδήλωση !!!

Για την παραπάνω απρόκλητη επίθεση παραθέτουμε τη μαρτυρία αυτόπτη καθώς και φωτογραφίες από τις δυνάμεις του κ. Χρυσοχοίδη κατά την εκτέλεση του έργου τους!!!

"Ο κόσμος που είχε δεχθεί της ανελέητες επιθέσεις με χημικά γύρω από την Ομόνοια έφυγε προς....

διάφορες κατευθύνσεις και με τον ηλεκτρικό. Ενώ δεν γίνονται επεισόδια, σε αυτό το σημείο, εφορμούν Δελταδες από το Λουμίδη ευθεία στο δρόμο κατω και από την άλλη πλευρά. Εκεί ρίχνουν ένα παιδί κάτω που βρήκαν τυχαία μπροστά τους, το ξυλοφορτώνουν και του περνούν χειροπέδες. Στη γωνία Αθηνάς κάθεται μια διμοιρία μπλε που καλύπτει κοιτώντας με απάθεια. Λίγος κόσμος που βρίσκεται με την πλάτη στα Ζάρα και στην Αθηνάς, δηλαδή στα κάτω μέρη της πλατειάς, αποδοκιμάζει. Γίνεται δεύτερο ντου από Δελτάδες και κυνηγούν κόσμο μέχρι τις σκάλες του ηλεκτρικού, χτυπούν με τα γκλοπ οποίον βρίσκουν μπροστά τους να κατεβαίνει τις σκάλες (δολοφονικό). Στη συνεχεία εφορμούν κάποιοι από αυτούς μέσα στο πρώτο υπόγειο στα εκδοτηρια κλπ χτυπώντας οποίον έβρισκαν μπροστά τους και κόσμο στις κυλιόμενες για το μέτρο, χτυπώντας κεφάλια. Ο κόσμος, άτομα από την πορεία, από φοιτητικούς συλλόγους, περαστικοί, μετανάστες, τουρίστες, όλοι γιουχάρουν με αποτροπιασμό. Για κάποιο λόγο ακούγεται ότι οι συρμοί του ηλεκτρικού έχουν σταματήσει στο Μοναστηράκι. Κόσμος κατευθύνεται προς τον υπεύθυνο του σταθμού. Στην αρχή δεν είναι διαλεκτικός. Ο κόσμος του εξηγεί ότι αυτό που γίνεται είναι εγκληματικό και να μην κλείσει το σταθμό.

 
 

1528793 Ανάμεσα στον κόσμο αρκετοί ασφαλίτες, ντυμένοι άνθρωποι, το παίζουν διαδηλωτές και συνδικαλιστές, προσπαθούν να ηρεμήσουν, και καλά, τα πνεύματα τα οποία πέρα από κάνα 2 φωνές και ρυθμικά χτυπήματα στα τζαμιά του γκισέ και λεκτικές αντεγκλήσεις ήταν ήρεμα. Ξαφνικά κάνουν την εμφάνιση τους 2 διμοιρίες πράσινοι από διαφορετικές μεριές. Κόσμος πανικοβάλλεται, αρχίζει να τρέχει στις σκάλες. Κόσμος προσπαθεί να μιλήσει με τα γουρούνια. Τους λέει να βγουν έξω να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η δεύτερη διμοιρία κάνει κυκλωτική κίνηση στον κόσμο. Ο κόσμος εκνευρίζεται, φωνάζει συνθήματα. Αρχίζει αναίτιο κυνηγητό από τους μπάτσους προς τις αποβάθρες του ηλεκτρικού. Κυνηγούν κάποιον. Τρέχει παράλληλα στις γραμμές. - Εκείνη την ώρα φτάνει το τρένο από Μοναστηράκι που ήταν ακινητοποιημένο.- Προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιά στον άνθρωπο που τρέχει παράλληλα με τις γραμμές, δίπλα το τρένο. Η στιγμή τραγική, αν έπεφτε ο άνθρωπος θα τον έλιωνε το τρένο, κόσμος γιουχάρει, πιάνει από τα μπράτσα τους ματατζήδες, ο αξιωματικός τα έχει χαμένα μιλάει σε 2 ασυρμάτους και κόσμος γύρω του, του φωνάζει να σταματήσει τα σκυλιά του. Ο άνθρωπος τρώει τρικλοποδιά και πέφτει ευτυχώς στην αποβάθρα. Από πάνω του 5 -6 ματάδες τον τσακίζουν με τα γκλοπ. Κόσμος προσπαθεί να τον σώσει από το ξύλο. Έχουν την ίδια τύχη.

 

1528815

 
 
 
 

Ανοίγει τις πόρτες ο συρμός. Κανείς δεν κατεβαίνει. Κάποιοι μπαίνουν μέσα, από αυτούς που είχαν φάει το ξύλο. Μπαίνουν στα βαγόνια τους τραβάνε...Ο οδηγός του τρένου προσπαθεί να κλείσει τις πόρτες, όχι όμως για να σώσει τον κόσμο, αλλά γιατί , όπως αποδείχθηκε αργότερα είναι μεγάλο κάθαρμα. Κόσμος κρατάει τις πόρτες ανοιχτές, ενώ ο οδηγός προσπαθεί να τις κλείσει. Κόσμος μπαίνει μέσα, οι πιο ψύχραιμοι μένουν έξω. Φωνάζουν στον κόσμο να βγει από το συρμό να πλημμυρίσει την αποβάθρα, να. βοηθήσουν τον κόσμο που δέχεται ξύλο, να φωνάξουν και αυτοί ενάντια σε αυτό που γίνεται. Οι επιβάτες όμως, λένε αφήστε μας να φύγουμε ρε παιδία έχουμε δουλειές και άλλα ευφάνταστα.

 
 

-Γιατί ρε δεν απεργείς; Έχεις σοβαρούς λόγους; Κατανοητό. Αλλά γιατί ρε δεν βγαίνεις έξω να σώσεις τον διπλανό σου;-

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κάποιοι πάνε στον οδηγό τον παρακαλούν να μην κλείσει τις πόρτες. Προσπαθούσε συνέχεια. Ο οδηγός άκρα επιθετικός σχεδόν βρίζει τον κόσμο και τους λέει να φύγουν και οτι ακολουθεί άλλος συρμός μετά από λίγο. Σαν να μην νοιάζεται για το τι συμβαίνει. Κάποιοι πάνε προς το μέρος του. -Ομολογώ ότι με δυσκολία κρατήθηκα να μην τον χτυπήσω.- Μαζί του ένας ψηλός σε ρόλο τσαμπουκά. Ο οδηγός πιάνει μια κοπέλα απο την μπλούζα της δίνει μια δυνατή σπρωξιά και φωνάζει τους ματαδες. Όλη αυτή την ώρα οι πράσινοι τραμπουκιζουν, ξυλοφορτώνουν και προσπαθούν να ανασυνταχθούν. Ξέρουν ότι αν έβγαινε όλος ο κόσμος από το τρένο την έχουν χαμένη την κατάσταση. Εκτελούν σύμφωνα με τις προτροπές του οδηγού, να απομακρύνουν τον κόσμο για να κλείσουν οι πόρτες. Η μέθοδος, γνωστή. Σε κάθε πόρτα 3-4 γκλοπιές στους μπροστινούς που κρατούσαν τις πόρτες ανοικτές και σπρώξιμο με την ασπίδα μέσα. -Έτσι να κλείσει καλά η "κονσέρβα".-Και κυνήγι στους υπόλοιπους στις αποβάθρες.

 

1528794

 
 
 
 
 
 
 
 

Ένα λεπτό πιο πριν έχει φτάσει ο συρμός από την άλλη κατεύθυνση. Κόσμος και επιβάτες, κρατούν και σε αυτόν τις πόρτες ανοικτές. Εδώ ο οδηγός, άλλη κατάσταση. Αφού σιγουρεύεται ότι έχουν μπει όλοι μέσα κλείνει τις πόρτες για να μην υπάρξουν προσαγωγές. Μέσα στο τρένο δεν έλειψαν αρκετές λεκτικές αντιπαραθέσεις, και συζήτηση με κόσμο που προσπαθούσε να μάθει τι γίνεται.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top