Επικεφαλίδες:

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

clock Ποιός πρέπει να είναι ο επιστημονικός και κοινωνικός ρόλος ενός Δικηγορικού Συλλόγου τη σημερινή εποχή;

Νομίζουμε ότι στο ερώτημα αυτό δίνει απάντηση με  το παρακάτω ψήφισμα του και τις  πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης. Ας αξιολογήσουμε λοιπόν σωστά τη σιωπή και τη στάση των ΔΣΑ και ΔΣΠ και ας αντιληφθούμε ποιός, γιατί και με ποιό τρόπο απαξιώνει το θεσμικό ρόλο των δικηγορικών συλλόγων και των δικηγόρων εν γένει.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, που συνήλθε την Δευτέρα 31-5-2010, αποφάσισε ομόφωνα, εγκρίνοντας και την από 28-5-2010 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για πανελλαδική τετραήμερη αποχή, τη συνέχιση της αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους έως και την Δευτέρα 7-6-2010 και ενέκρινε ψήφισμα με το ακόλουθο περιεχόμενο:

1. Συντάσσεται με την από 28-5-2010 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που αξιώνει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σχετικώς με την ..................

υιοθέτηση ή μη έκθεσης αξιολόγησης που να διατηρεί τις υφιστάμενες ρυθμίσεις του Κώδικα Περί Δικηγόρων για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ως γνωστόν, οι ρυθμίσεις του Κώδικα Περί Δικηγόρων, μετά την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2006/123 της Ε.Ε. (Ν. 3844/2010) και την ψήφιση του Μνημονίου (Ν. 3845/2010), καταργούνται ουσιαστικώς χωρίς να έχει προηγηθεί με τους δικηγόρους η επιβεβλημένη διαβούλευση λόγω της ιδιαίτερης φύσης του λειτουργήματός μας.

2. Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης θεωρούν ότι στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία (πρωτοφανή, άδικα και αντισυνταγματικά οικονομικά μέτρα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, άδικες και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό κ.λ.π.) είναι αναγκαία η συστράτευση και η συμμαχία των εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό, στα πλαίσια του κοινωνικού και επιστημονικού ρόλου του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη όλων των κοινωνικών φορέων, προκειμένου να συντονισθούν εγκαίρως οι νομικές - δικαστικές αντιδράσεις κατά των μέτρων.

Κατερίνη 1-6-2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ