Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Το νομοσχέδιο στη Βουλή και οι δικηγόροι στο δρόμο

jwwcjjdzbn4d5b77b4d6a10 Στη Βουλή συζητείται από  το πρωί της Τετάρτης  το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με εισηγητή τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, βουλευτή του νομού Σερρών και δικηγόρο, ο οποίος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «μια σημαντική και γενναία τομή προς όφελος της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας», η οποία θα θέσει τέρμα σε "χρόνιες αγκυλώσεις" της ελληνικής κοινωνίας και θα δώσει λύσεις "σε δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά," ειδικά δικηγόρους που μέχρι σήμερα "δεν μπορούσαν να βγάλουν ούτε τα έξοδα τους" !!!! (ολόκληρο το κείμενο των δηλώσεων του κ. Μπόλαρη εδώ και η σελίδα του στο facebook εδώ)

 

Βεβαίως ούτε εμείς, ούτε οι εκατοντάδες συνάδελφοι που βγήκαν σήμερα στο δρόμο σε όλη τη χώρα και προχώρησαν στην κατάληψη των δικαστικών μεγάρων της περιοχής τους έχουν κατανοήσει με ποιόν τρόπο θα γίνουν όλα αυτά και θα εξυπηρετήσει την ελληνική κοινωνία "η γενναία και σημαντική τομή" του νέου νομοσχεδίου (δείτε εδώ για την κατάληψη των Δικαστηρίων της......

Θεσσαλονίκης, εδώ για την κατάληψη των δικαστηρίων των Ιωαννίνων, εδώ για την κατάληψη στα δικαστήρια της Μυτιλήνης, εδώ για τα δικαστήρια της Κοζάνης, εδώ για τα δικαστήρια της Ξάνθης, εδώ για τα δικαστήρια της Κορίνθου, εδώ για την κατάληψη των δικαστηρίων Εδεσσας και Γιαννιτσών, εδώ για την κατάληψη των δικαστηρίων της Κω, εδώ για την κατάληψη των δικαστηρίων της Κατερίνης, εδώ για την κατάληψη των δικαστηρίων της Λιβαδειάς και της Θήβας, εδώ για τα δικαστήρια της Κέρκυρας, εδώ για τα δικαστήρια του Ρεθύμνου, εδώ για τα δικαστήρια της Πάτρας, εδώ για τα δικαστήρια του Πύργου και εδώ για τα δικαστήρια της Βέροιας).  Αυτό το κατανοεί μόνον η ηγεσία του  ΔΣΑ που όχι μόνο δεν προχώρησε σε κατάληψη των δικαστηρίων της Αθήνας, αλλά και με μπόλικη δόση φαντασίας (και θράσους)  βγήκε επιθετικά και "δημοκρατικά" να καταδικάσει τους "καταληψίες" δικηγόρους της Αθήνας (ολόκληρο το κείμενο εδώ), οι οποίοι και απαντούν στον Πρόεδρο τους ή "φον Δημητράκη" όπως τον αποκαλούν τα παρακάτω:.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.Α.

 

Για πρώτη φορά μετά από πολύν καιρό, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. απευθύνεται στους συναδέλφους του (συνήθως απευθύνεται στους συνεργάτες του στο δ.σ., Βερβεσό, Σχοινά, Κανελλόπουλο κλπ, και στην κυβέρνηση). Χρησιμοποιεί το σάιτ του συλλόγου για να μονολογήσει, ακόμη μια φορά, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, την αλήθεια, τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και οι συνεργάτες του, θα μείνουν γνωστοί για τη συμβολή τους στην απαξίωση του κοινωνικού ρόλου του δικηγόρου, στην καταστολή των συλλογικών μορφών οργάνωσης και αντίστασης, στην παράδοση της δικηγορίας στα νύχια της αγοράς, καθιστώντας, τη δικαστική προστασία, εμπόρευμα για τους λίγους και εκλεκτούς.

 

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση των δικηγόρων στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2011 που οδήγησε στην κατάληψη του Δ.Σ.Α. και στη δημιουργία Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Δικηγόρων, ακηδεμόνευτης από τα μέχρι τώρα επίσημα θεσμικά όργανα που ξεπουλούν τα δικαιώματα μας, υποστηρίζει: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είναι από τη φύση του και την ιστορία του ένας χώρος ελευθερίας, ένα πάντοτε πρόσφορο βήμα διαλόγου και ισότιμης ανάπτυξης όλων των ιδεών». Απαντάμε: Γι’ αυτό ο πρόεδρος, απαγορεύει κάθε συνάντηση δικηγόρων μέσα στις άδειες αίθουσες του κτιρίου, όταν πρόκειται να συζητήσουν για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συνάντηση περισσοτέρων των τριών θεωρείται συγκέντρωση, και ο «άρχων του κτιρίου» διατάσσει τη βίαιη αποβολή των δικηγόρων και το κλείδωμα των εισόδων. Όσο για τον διάλογο, προφανώς εννοεί με την κυβέρνηση και τους συνεργάτες του στο δ.σ.

 

Ο πρόεδρος συνεχίζει: «Είναι, επιπλέον, [Ο Δ.Σ.Α]) ένα συνεπές και σταθερό βήμα προάσπισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών κατά σειρά όλων των πολιτών, όλων των δικηγόρων και των δικηγόρων Αθηνών. Είναι, συνεπώς, επόμενο ότι οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια εναντίον του ασύλου αυτής της δημοκρατίας και της ελευθερίας πλήττει πρώτιστα τις δύο αυτές θεμελιώδεις αρχές». Απαντάμε: Γι’ αυτό άλλωστε, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του δ.σ.(Βερβεσσός, Σχοινάς, Κανελλόπουλος), εδώ και χρόνια, με συνέπεια πάντα, αρνούνται να συγκαλέσουν συνέλευση των δικηγόρων, ακόμη και όταν σχεδιάζεται η κατάργηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας. Φοβούνται τις μαζικές διαδικασίες, και αγνοούν τις εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων που ζητούν να συγκληθεί συνέλευση! Ο κ. Παξινός δεν εμφανίζεται ούτε στην Ολομέλεια των προέδρων, στην οποία θεσμικά προεδρεύει, ώστε να μην παρθεί απόφαση κινητοποίησης που να αφορά την Αθήνα. Γι’ αυτό, όταν όλοι οι συνάδελφοί μας της περιφέρειας βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του στο δ.σ. βρίσκονται σε μόνιμη επαφή και συνεργασία με την κυβέρνηση για την προώθηση της απεργοσπασίας και της υπονόμευσης του κοινού αγώνα. Γι’ αυτό όταν η δικαστική προστασία μετατρέπεται σε ακριβό εμπόρευμα για λίγους, και οι δικηγόροι, από υπερασπιστές δικαιωμάτων μετατρέπονται σε εμπόρους ή εμπορεύματα, ο ΔΣΑ όχι μόνο σιωπά, αλλά καταστέλλει κάθε αντίθετη φωνή, κάθε αντίδραση κάθε αντίσταση. Γι’ αυτό όταν καταργούνται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, ο ΔΣΑ ΣΙΩΠΑ. Όταν ποινικοποιούνται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όταν όλες οι απεργίες κρίνονται παράνομες, ο ΔΣΑ ΣΙΩΠΑ. Γιατί αυτός ο ΔΣΑ, του προέδρου και των συνεργατών του στο δ.σ., μιλά μόνο σε κυβερνητικές επαφές και δεξιώσεις. Γιατί αυτή η «συμμαχία των προθύμων» στο δ.σ. του συλλόγου, συνδικαλίζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων και όχι για τους δικηγόρους. Και η βία του κυβερνητικού και επιχειρηματικού συνδικαλισμού δεν έχει αρχές, μόνο κέρδη και ζημιές…

 

Και επειδή η λάσπη γεμίζει το κενό των επιχειρημάτων (αθάνατε Γκαίμπελς!), ο πρόεδρος συνεχίζει: «Πρέπει, επομένως, να καταδικαστεί απερίφραστα, απροφάσιστα και αποφασιστικά η επίθεση ατόμων, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 που προέρχονταν από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και οι οποίοι στρέφονταν τόσο εναντίον του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όσο και προσωπικά εις βάρος του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. Κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα τελετών του Συλλόγου η οποία βρίσκεται στον πρώτο όροφο, κι αφού έσπασαν την κλειδαριά, καθώς και το τζάμι εισέβαλαν μέσα, κατέλαβαν τον χώρο κι άρχισαν να φωνάζουν και να απειλούν. Κάποιοι από τους καταληψίες με πρωτοστατούντες δυο δικηγόρους Θεσσαλονίκης, εισέβαλαν με φωνές στον χώρο που βρίσκεται το γραφείο του Προέδρου και απαίτησαν από την γραμματεία να κάνουν χρήση του τηλεφώνου, προκειμένου να ειδοποιήσουν όλους τους δικηγόρους Αθηνών για την κατάληψη, αντιμετωπίζοντας τις υπαλλήλους υβριστικά, ασκώντας ψυχολογική βία και εν τοις πράγμασι απειλώντας την ίδια τη σωματική τους ακεραιτότητα». Διευκρινίζουμε: Το παραπάνω απόσπασμα δεν προέρχεται από την ΥΕΝΕΔ!!! Ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε (!) ο «φον Δημητράκης» Παξινός, όταν εκατοντάδες δικηγόροι από την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, ήμασταν μάρτυρες της ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ Δ.Σ.Α. !!! Συρρεύσαμε στο κτίριο του ΔΣΑ και δεν συγκρουστήκαμε με κανέναν, διότι απλώς, ο «φον Δημητράκης» απουσίαζε, ενώ μόνο σεβασμό και αλληλεγγύη νιώθουμε για τους υπαλλήλους του συλλόγου, οι οποίοι προφανώς, δέχονται καθημερινά τις «επιδείξεις δημοκρατικότητας» του εργοδότη τους. (Είναι δε προφανές, ότι τα ψευδέστατα περί σπασμένων θυρών και τζαμιών, προφανώς ανακαλεί στη μνήμη του, ο φον Δημητράκης, από τα δελτία των 8.00. Φαντάζεται πως «έτσι θα γίνονται οι καταλήψεις»"). Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε όλους τους συναδέλφους μας της Αθήνας να συμμετέχουν στη συνέλευση της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα που συγκροτήσαμε. Προχωρήσαμε σε κατάληψη του Δ.Σ.Α., μετατρέποντας το «κάστρο της απεργοσπασίας» σε Κέντρο Αγώνα, αμεσοδημοκρατικής συζήτησης και δράσης, των πληττόμενων δικηγόρων. Δηλώσαμε μαζικά την πρόθεσή μας να παραμείνουμε υπερασπιστές δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, αρνούμενοι να μετατραπούμε σε φοροεισπράκτορες, εμπόρους ή εμπορεύματα. Δεσμευτήκαμε να μεταφέρουμε τη γνώμη των αγωνιζόμενων δικηγόρων της Αθήνας, στην Ολομέλεια των προέδρων την επομένη ημέρα, όπως και έγινε.

 

Ο πρόεδρος αναφέρει περαιτέρω: «Ο Σύλλογος υπήρξε πάντα προπύργιο της Δημοκρατίας. Δημοκρατία που ως γνωστόν εκφράζεται από την εντός της νομιμότητος βούληση των πολλών και όχι με την επιβολή της μίας γνώμης ελαχίστων μειοψηφιών.Ο Σύλλογος ως συλλογικό όργανο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζει δια των οργάνων του για τον τρόπο που θα εκφράζεται και θα τοποθετείται. Και όχι, όπως τον θέλουν μερικοί, να έχει παρακολουθηματική συμπεριφορά σε αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του από μη νομιμοποιημένα όργανα που παρανόμως συγκαλούνται. Παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και των δικηγόρων τους άνανδρους εισβολείς.» Κι όμως… όταν η νομιμότητα γεμίζει από την αδικία των λίγων, τότε η κοινωνική μειοψηφία του κ. Προέδρου και των συνεργατών του, αναλαμβάνει να την επιβάλει στους πολλούς. Και όταν το ανώτερο συλλογικό όργανο του Συλλόγου, η γενική συνέλευση, κρίνεται επικίνδυνη, η κοινωνική μειοψηφία του προέδρου και των συνεργατών του, απλώς την καταργεί… Άλλωστε και η κοινοβουλευτική δικτατορία της συμμαχίας κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ, «δημοκρατία» ονομάζεται…

 

Και δηλώνουμε: Εμείς οι «άνανδροι» αυταπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, γυναίκες και άνδρες, γνωρίζουμε ότι το σύνολο των δικαιωμάτων και ελευθεριών της κοινωνικής πλειοψηφίας, δεν απονεμήθηκαν ούτε από τις κυβερνητικές δεξιώσεις στις οποίες συχνάζουν οι «ανδρείοι του Παξινού», ούτε από δικαστικές αποφάσεις. Κατακτήθηκαν στους δρόμους και τους χώρους εργασίας, με συλλογική κοινωνική και πολιτική δράση, με «άνανδρες» πράξεις διαδηλώσεων και καταλήψεων, που κρίθηκαν παράνομες από το καθεστώς, μέχρι να νικήσουν ! Και τότε μόνο γίνονται ΝΟΜΟΣ! Μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία λοιπόν, Συνεχίζουμε…!

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στο Συλλαλητήριο στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου (Πέμπτη 17/2/2011 στις 18:00 έξω από το Δ.Σ.Α.)

 

Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top