Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Ομολογία ενοχής

Μια πολύ διαφωτιστική και  με μεγάλη δόση "αυτοκριτικής" προκήρυξη από την Ομάδα "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" Καβάλας (www.dikaioma.gr)

nea_metra Oλοι εμείς, τα εκατομμύρια των πολιτών που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε ότι εμείς, κατόπιν συντονισμένου σχεδίου και κατά εξακολούθηση τα τελευταία 20 χρόνια, είμαστε οι κύριοι ένοχοι για την οικονομική και κοινωνική κατάντια της χώρας, αλλά και οι κύριοι ιθύνοντες για την οικονομική κρίση.

 

Είμαστε και νιώθουμε ένοχοι γιατί:

 

• Kατασπαταλήσαμε την δημόσια περιουσία πίσω από τις πλάτες των κυβερνήσεων.

 

• Διαλύσαμε την εθνική οικονομία, καθώς ξεπουλήσαμε ............

σχεδόν όλες τις κρατικές επιχειρήσεις, κερδοφόρες και μη.

 

• Καταστρέψαμε την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή γιατί δεν αφήσαμε τους αγρότες να παράγουν όσα χρειαζόμαστε και δώσαμε επιδοτήσεις στους βιομηχάνους να φύγουν εκτός χώρας μαζί με τα εργοστάσια τους.

 

• Δωρίσαμε φιλέτα γης αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ σε εκκλησιαστικές μονές την ίδια ώρα που δεν τους πήραμε ούτε ένα ευρώ φόρο για τις μπίζνες τους.

 

• Δώσαμε ελεημοσύνη στους τραπεζίτες (28δις) υποθάλποντας έτσι το μέλλον των παιδιών μας.

 

• Δεν πληρώνουμε αρκετό φόρο (μόνο 25%!) έναντι των τραπεζών (15%).

 

• Αγοράζουμε στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 4,3% του ΑΕΠ, αλλά κόβουμε τη χρηματοδότηση σε παιδεία, υγεία, πρόνοια.

 

• Δεν δίνουμε αρκετά σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα. Η βενζίνη είναι πολύ φτηνή, μόνο 1.5 Ε το λίτρο! Το ΦΠΑ που πληρώνουμε είναι πολύ χαμηλό. Κόβουνε μόνο 30% στα δώρα και δεν μειώνουν τις συντάξεις. Ανήκουστο!

 

• Φτιάξαμε κανονισμούς, στα πλαίσια της Ε.Ε., ώστε η χώρα να δανείζεται με επιτόκιο μόνο 8%, την ίδια ώρα που η τελευταία τράπεζα δανείζεται με το αστρονομικό επιτόκιο του 1%.

 

Αυτά που σας γράφουμε δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό, ένα τοσοδούλι μέρος των ασυγχώρητων κι εγκληματικών μας πράξεων. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να προσφέρουμε τις τελευταίες ρανίδες του αίματός μας, των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας επειδή αυτή τη φορά ξέρουμε ότι το αίμα μας θα πιάσει τόπο. Δεχόμαστε να σας χαρίσουμε όλους τους μισθούς μας, τα επιδόματα μας, την ασφάλιση μας, κάθε εργατικό και δημοκρατικό μας δικαίωμα προκειμένου να ανταποκριθούμε στο Εθνικό Καθήκον να ξεπεράσουν οι πλούσιοι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις - όλοι δηλαδή οι αιώνια κοινωνικά ριγμένοι- την κρίση τους.

 

Γι΄ αυτό δίνουμε όλοι τώρα άμεσα όλες μας τις οικονομίες, τους μισθούς και τις συντάξεις, παραχωρούμε όλοι τώρα τα δικαιώματα μας στην εργασία, στο μισθό και στην ασφάλιση.

 

Αρκετά κοροϊδέψαμε, κλέψαμε και φάγαμε εις βάρος των κυβερνήσεων, των πλουσίων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεκδοτών και όλων όσων πλήττονται από την κρίση που εμείς δημιουργήσαμε.

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top