Menu
RSS

Δ.Σ. Φλώρινας: Τρίημερη προειδοποιητική αποχή και έκκληση για δυναμική, ενιαία και συντονισμένη αντίδραση στα κυοφορούμενα μέτρα!!

pink provato

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 237/29.11.2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας σε έκτακτη συνεδρίαση του την 29-11-2010 μεταξύ άλλων αποφάσισε τριήμερη προειδοποιητική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους, την 1η, 2α και 3η Δεκεμβρίου 2010.

Η ως άνω αποχή κηρύσσεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μετά την υπ’ αρίθμ. πρωτ. Δ6Α1139937 ΕΞ2010, 25-10-2010 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου, με την αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη μελέτη και σύνταξη σχεδίου νόμου, με το οποίο θα αίρονται οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που αφορούν στην πρόσβαση ή την άσκηση επαγγελμάτων και της οποίας..........

η διάρκεια λειτουργίας ορίστηκε σε δυο μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης [01-11-2010 έως 31-12-2010]. Στην ως άνω επιτροπή επ’ουδενί προβλέφτηκε και δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι μεταξύ άλλων και των Δικηγόρων της χώρας, ένδειξη για λήψη μέτρων αντίθετες στις θέσεις του Δικηγορικού Σώματος. Αντίθετα η ορισθείσα επιτροπή αποτελείται από 1. Τον Μιχαήλ Βροντάκη του Εμμανουήλ, με Α.Δ.Τ ΑΖ 013007, Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Στ.Ε., ως Πρόεδρο 2. Τον Ξενοφώντα Γιαταγάνα του Αγησιλάου, νομικό, που υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως μέλος, 3. Τον Αναστάσιο Μπάνο του Γεωργίου, Πάρεδρο του Ν.Σ.Κ., που υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως μέλος 4.Την Χριστίνα Παπακωνσταντίνου του Γεωργίου, Οικονομολόγο, επιστημονικό συνεργάτη Σ.Ο.Ε., ως μέλος, 5. Τον Φώτιο Σπαθόπουλο του Μιχαήλ, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, με έμμισθη εντολή στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ως μέλος και 6. Τη Βασιλική Κωστοπούλου του Κωνσταντίνου, υπάλληλο με βαθμό Β’, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ως μέλος.

 

1. Θεωρεί ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εξαγγελθείσα θέση της κυβέρνησης για διαβούλευση με τις επαγγελματικές τάξεις που αφορούν τα υπό κατάθεση νομοσχέδια και αποτελεί ευθεία περιφρόνηση του Δικηγορικού Σώματος συνολικά.

 

2. Θεωρεί ότι η σχετική ως άνω απόφαση προσβάλλει συλλήβδην και τα συνδικαλιστικά όργανα των Δικηγόρων της χώρας, τα οποία αγνοήθηκαν, εφ’όσον δεν μετέχουν, στην έκφραση των θέσεών τους στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο.

 

3. Καλεί έστω και την ύστατη ώρα το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να λάβει θέση στην παραπάνω εξέλιξη και συγκαλώντας την Ολομέλεια των Προέδρων να ληφθούν αποφάσεις σχετικές με την θέση του Δικηγορικού Σώματος στα υπό επεξεργασία μέτρα της ως άνω Επιτροπής.

 

4. Καλεί τέλος όλους τους συλλόγους σε δυναμική ενιαία και συντονισμένη αντίδραση στα κυοφορούμενα μέτρα προκειμένου να καταγγελθεί η άνευ της συμμετοχής των Δικηγόρων και ενάντια στην εκφρασμένη αντίθεση τους, μεθόδευση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να δημιουργήσει τετελεσμένα με την ψήφιση νόμου για την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η Γραμματέας Ο Πρόεδρος

 

Δήμητρα Δημητρίου Δημήτριος Π. Στεφανίδης

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top