Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ

65a317da-7a7b-4707-bef0-4b13aed88904

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ

 

Γιατί ενάντια στα μέτρα σταθερότητας

Γιατί δεν ευθυνόμαστε εμείς για το χρέος και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων. Υπεύθυνη είναι η πολιτική τους που μείωσε το συντελεστή φορολόγησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κατά 26%, που δημιούργησε χρέη με τη «μεγάλη ιδέα» των Ολυμπιακών Αγώνων, που χάρισε υπερκέρδη στους βαρώνους των ΜΜΕ και των μεγάλων έργων.

Γιατί την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εξαπολύει μύδρους κατά δικηγόρων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κ.α. για τη «μειωμένη φορολογική τους συνείδηση» και θέλει να μας επιβάλει Φ.Π.Α. , παραμένουν ασύδοτα τα ΜΜΕ..............

που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ουδείς τα καλεί να πληρώσουν..

Γιατί ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις «για την πατρίδα» τέράστια ποσά χαρίζονται στις τράπεζες που δανείζονται με επιτόκιο 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου – και κατόπιν δανείζουν το κράτος με επιτόκιο 5 και 6%.

Γιατί ενάντια στην Οδηγία Μπολκενστάιν

Γιατί θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, για να ανοίξει νέες αγορές στις μεγάλες κεφαλαιουχικές εταιρείες.

Γιατί σημαίνει κατάργηση κάθε θεσμικής και οικονομικής κατοχύρωσης του επαγγέλματός μας και θα ανοίξει το δρόμο σε πολυεθνικές – πολυεπαγγελματικές εταιρείες.

Γιατί οδηγεί στην υπαλληλοποίηση, στη συγκέντρωση των κερδών στους λίγους, στην αλλαγή της διαστρωμάτωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Γιατί επιτροπή αγώνα.

Γιατί οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες στέκουν αδιάφορες στην επίθεση που δέχεται η κοινωνία σε όλα τα μέτωπα..

Γιατί η Ολομέλεια των Προέδρων μας, αμήχανη επειδή δήθεν άλλα της έταξαν, ψελλίζει ασυναρτησίες « περί δύσκολης εποχής, συμπαράστασης και σεβασμού όλων των κλάδων» όταν με την επιβολή του ΦΠΑ ξεκινά άλλη μία επίθεση ενάντια στους δικηγόρους και σε όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους..

Γιατί τέλος οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες σιγούν λόγω συνενοχής στη νέα επίθεση κατά των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και στην επικείμενη εφαρμογή της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματός μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους το βάρος πέφτει σ’ εμάς.

Επιτροπή αγώνα γιατί οι συνένοχες ή ανίκανες ηγεσίες δεν μπορούν να μας εκπροσωπήσουν, δεν μπορούν να διεξάγουν τον αγώνα για εμάς.

Επιτροπή αγώνα, γιατί δεν μπορούμε να αποκρούσουμε τη πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε με διήμερες ή τριήμερες αποχές, ενώ είμαστε απομονωμένοι και αποδεχόμαστε την «αναγκαιότητα» των κυβερνητικών μέτρων..

Επιτροπή αγώνα γιατί για να επιβιώσουμε πρέπει να συγκεντρώσουμε δυνάμεις. Να ενωθούμε με όλους τους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της δικαιοσύνης που θίγονται από τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης. Να ενωθούμε με όλη την κοινωνία που βάλλεται με τα κυβερνητικά μέτρα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

14.4.2010 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top