Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Αντι-Ε.Ε. Φόρουμ στην Αθήνα στις 26, 27 και 28 Ιουνίου

38105722391 Ενώ ο πόλεμος των "διαπραγματεύσεων"με τους "εταίρους" μας και το Δ.Ν.Τ. συνεχίζεται,  μια διοργάνωση με τεράστιο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου στην Αθήνα (στη Σχολή Καλών Τεχνών), στην οποία θα συζητηθούν τα θέματα  της οικονομικής και πολιτικής κρίσης των χωρών της ευρωζώνης, οι αγώνες των εργαζομένων στις ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι εξελίξεις στην Ελλάδα και οι σχέσεις μιας αριστερής κυβέρνησης με την Ε.Ε., η άνοδος της ακροδεξιάς στη Γαλλία και του νεοφασισμού σε όλη την Ευρώπη,  οι δυνατότητες δημιουργίας μιας μεσογειακής ALBA, η στρατηγική της Γερμανίας και το ευρώ ως εργαλείο της πολιτικής της, οι συγκρούσες σε  Ουκρανία και Μέση Ανατολή και η σχέση τους με τη γεωπολιτική στρατηγική της Ε.Ε.

Αναφερόμαστε στο Διεθνές αντιΕΕ Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 10 χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια συγκρότησης και ενοποίησης δυνάμεων  γύρω από τον πυρήνα του προβλήματος (Ευρωζώνη και ΕΕ) των αντιΕΕ δυνάμεων.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα "kommon.gr" το παρακάτω άρθρο με αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος, των συμμετεχόντων και των θεματικών που θα συζητηθούν.

Αντι-ΕΕ Φόρουμ στην Αθήνα: Ένα εργαστήριο διεθνισμού. 26, 27, 28 Ιουνίου

Στις 26, 27 και 28 Ιουνίου, πραγματοποιείται στην Αθήνα, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, διεθνής συνάντηση με αντικείμενο τον πανευρωπαϊκό συντονισμό των αγώνων και κινημάτων κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη ρήξη και έξοδο από την Ευρωζώνη, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας ενός μόνιμου.........................

διεθνιστικού συντονισμού οργανώσεων και κινημάτων – πολιτικών, συνδικαλιστικών, εργατικών - που παλεύουν στη χώρα τους για την αποδέσμευση και τη συνεργασία μεταξύ λαών σε μια άλλη βάση, αμοιβαία επωφελή και ισότιμη, από την αντιδημοκρατική/ιμπεριαλιστική καταδυνάστευση που εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Φόρουμ δίνει την ευκαιρία για άμεση επαφή και ανταλλαγή  μεταξύ  συνδικαλιστών της βάσης και πολιτικών κινημάτων, ώστε να πυκνώσουν οι δεσμοί ανάμεσα σε εργαζόμενους και αγωνιστές από χώρες της Ευρώπης, να αυξηθεί η επικοινωνία  και να διαμορφωθούν κοινοί στόχοι, απέναντι στην ΕΕ που διαιρεί και αντιπαραθέτει τον έναν λαό στον άλλον.

 
Αντι-ΕΕ Φόρουμ, 26-28 Ιουνίου, Αθήνα

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256

Υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό της Ελλάδας! Υπάρχει άλλος δρόμος για τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης!

Τριάντα οκτώ (38) ξένοι και Έλληνες ομιλητές, βουλευτές, ευρωβουλευτές, πολιτικοί,  συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς θα λάβουν μέρος σε 3 μεγάλες πολιτικές εκδηλώσεις και 8 εξειδικευμένες συζητήσεις (εργαστήρια).

►Οι πολιτικές εκδηλώσεις  επικεντρώνουν σε τρία επίκαιρα και κρίσιμα θέματα για τη σημερινή συγκυρία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη  και στην ευρύτερη περιοχή μας, τη Μέση Ανατολή.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:30-22:30

Είναι η Ε.Ε. το κοινό μας σπίτι; Διδάγματα από το ελληνικό «πείραμα» σχετικά με την κρίση, το χρέος, την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.

 Οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων “Μένουμε στην Ευρώπη”, γνωστοί εραστές των μνημονίων, αναφέρονται στην ΕΕ ως μια “δημοκρατική κοινότητα λαών”. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα...

Μια δημοκρατική κοινότητα ωθεί ένα μέλος της σε τέτοια κοινωνική καταστροφή, όπως έγινε στην Ελλάδα, για να σώσει ασύδοτους τραπεζίτες άλλων χωρών της; Μια δημοκρατική κοινότητα επιβάλλει δεύτερο δημοψήφισμα για μια συνθήκη της, εφαρμόζοντας πολιτικό και οικονομικό bulling,προκειμένου να αναστραφεί η αρνητική λαϊκή ψήφος, όπως έγινε στην Ιρλανδία;

Μια δημοκρατική κοινότητα εκβιάζει και πνίγει μια χώρα εφαρμόζοντας πιστωτική ασφυξία, όπως γίνεται στην Ελλάδα τώρα, προκειμένου να παραδώσει δημόσιο πλούτο, κοινωνικές κατακτήσεις και να εξαθλιώσει τον πληθυσμό της προς χάριν των κεφαλαιούχων ;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, βεβαίως, και αφορούν ελάχιστα από όσα έχει επιβάλει η ΕΕ στους λαούς των κρατών-μελών της σε συνεργασία με τις εγχώριες ολιγαρχίες και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους.

Στην πρώτη ολομέλεια-πολιτική εκδήλωση του Αντι-ΕΕ Φόρουμ θα διερευνηθούν τα διδάγματα που εξάγονται για το χαρακτήρα της ΕΕ από το ελληνικό παράδειγμα, με τη συμβολή των Σέρτζιο Σεζαράτο, οικονομολόγου , από την Ιταλία, 'Ινγκε Χέγκερ, βουλευτίνας του Die Linke, από τη Γερμανία, Στάθη Κουβελάκη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Μελισσαρόπουλου, από την Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (ΜΑΡΣ) και Ζακ Νικονόφ, από το Πολιτικό Κίνημα για τη Λαϊκή Απελευθέρωση, Γαλλία.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 10:30-13:30

Η Ε.Ε και οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Αίτια καιαποτελέσματα.

Η κατ' εξοχήν γεωπολιτική συζήτηση του Φόρουμ θα διερευνήσει το πώς εκφράζονται οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της ΕΕ , αλλά και των μεγάλων κρατών της –ιστορικά αποικιακών δυνάμεων-- στην ενεργειακά πλούσια περιοχή της Μέσης Ανατολής, πώς έχει συμμετάσχει, κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ, των επεμβάσεων που οργανώνουν οι ΗΠΑ , των κυρώσεων, στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης στη Μ. Ανατολή, με τη διάλυση κρατών, τις συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις και την εδραίωση του ISIS(“ισλαμικού χαλιφάτου”).

Η συζήτηση θα ασχοληθεί επίσης με τα προσφυγικά κύματα που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη στρατιωτικοποίηση της αντιμετώπισης των προσφύγων εκ μέρους της ΕΕ ως πεδίο χρυσών ευκαιριών για την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία και όχι μόνο.

Στη διερεύνηση αυτών των θεμάτων θα συμβάλλουν οι Αλί Φαγιάντ, βουλευτής της Hezbollah από τον Λίβανο, ο Χαβιέ Κούσο Περμούι, ευρωβουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς, από την Ισπανία, ο Αποστόλης Φωτιάδης, δημοσιογράφος-ερευνητής με αντικείμενο τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και ο Μορένο Πασκουινέλι, από το Campo Antiimperialista, Ιταλία.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 17:30-22:30

Η Ευρωζώνη είναι το πρόβλημα, η έξοδος είναι η λύση. Πολιτικές και συμμαχίες για την Αριστερά

 Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ειδικά εκείνες που ανήκουν στην Ευρωζώνη εφαρμόζεται μια σειρά αδυσώπητων αντιλαϊκών πολιτικών από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών- μελών της.

Η κατάσταση αυτή έχει τη ρίζα της στην ίδια τη φύση της ΕΕ και του ενιαίου νομίσματος, όπως συμπυκνώθηκαν στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Στην Ευρωζώνη, οι ανισότητες μεταξύ των χωρών έχουν επιδεινωθεί. Το ευρώ είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής που στρέφεται ενάντια στην απασχόληση. Το ενιαίο νόμισμα χρησιμοποιείται μόνο για να προστατεύσει τις αποδόσεις των καπιταλιστικών επενδύσεων, μέσω της διατήρησης ενός μόνιμου και εθελοντικού υψηλού επιπέδου ανεργίας.

Οι λαοί αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν πλέον να ασκήσουν τη δημοκρατική κυριαρχία τους στο πεδίο της οικονομίας, εφόσον αυτή έχει εκχωρηθεί από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην ΕΚΤ και στα όργανα της ΕΕ, ούτε καν με τα συμβατικά μέσα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπως αποδεικνύει χαρακτηριστικά η περίπτωση της Ελλάδας μετά τις εκλογές , όπου δεν μπορεί να αναιρεθεί στο ελάχιστο η λιτότητα, όσο η χώρα παραμένει δέσμια της Ευρωζώνης και με τη χρηματοδοτική ασφυξία οδηγείται στη λήψη κι άλλων αντιλαϊκών μέτρων.

Για τη μαχόμενη αριστερά σε όλες τις χώρες η μεγάλη πρόκληση είναι , μέσω της πολιτικής και των συμμαχιών της, να προσεγγίσει τις λαϊκές κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από την πολιτική της Ευρωζώνης και να οργανώσουν το κίνημα εξόδου απ' αυτήν.

Σ' αυτή την πρόκληση θα κληθούν να απαντήσουν οι Στέφανο Φασίνα, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, από την Ιταλία, Μανόλο Μορενέο, Μέτωπο Πολιτών “Είμαστε η πλειοψηφία”, από την Ισπανία, Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Χάγιος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Δημήτρης Μητρόπουλος, από τη Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (ΜΑΡΣ).

 Εργαστήρια


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα εργαστήρια, συγκεκριμένες συζητήσεις πάνω σε ειδικά θέματα, με τη βοήθεια συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν άμεση γνώση και εμπειρία, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να σχηματιστεί πιο καθαρή εικόνα για την κατάσταση σε επιμέρους χώρες ή θεματικές.  

 

Παρασκευή 26/6, 5.00-7.30

Από την οικονομική στην πολιτική κρίση. Τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Ισπανίας


Δύο χώρες του Νότου της ΕΕ στις οποίες η οικονομική κρίση προκάλεσε  πολιτική ρευστότητα και αναδιάταξη πολιτικών δυνάμεων. Μια διαδικασία που με εξάρσεις και υφέσεις εξακολουθεί να εκτυλίσσεται.  Στο χώρο της μαχόμενης Αριστεράς παρατηρείται συσπείρωση των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη. Η ισπανική Πλατφόρμα “Έξοδος από το Ευρώ” , η πιο πρόσφατη εξέλιξη σ' αυτό το χώρο, θα αντιπροσωπευθεί στο Αντι-ΕΕ Φόρουμ της Αθήνας όπου θα αναγγείλει και επίσημα τη συγκρότησή της. Ομιλητές Ενέα Μπόρια (Κίνημα  ORA, Ιταλία), Γιάννης Κιμπουρόπουλος, δημοσιογράφος, Μανόλο Μορενέο,  (Μέτωπο Πολιτών “Είμαστε η πλειοψηφία” (Frente Civico “Somos Mayoria”), Ισπανία).

 Παρασκευή 26/6, 5.00-7.30

Η σύγκρουση στην Ουκρανία και η γεωπολιτική της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ

Η άμεση εμπειρία από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ιδίως στις ανατολικές περιοχές της αντίστασης στο καθεστώς του Κιέβου, αλλά και οι γενικότερες γεωπολιτικές  επιδιώξεις του ευρωατλαντικού άξονα με επίκεντρο την Ουκρανία θα είναι το θέμα αυτού του εργαστηρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν  η Μαρίγια Μουράτοβα εκπρόσωπος της ουκρανικής οργάνωσης “Borotba”,  ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος-συγγραφέας που ασχολείται με γεωπολιτικά θέματα, και ο Κώστας Γούσης εκ μέρους της  Καμπάνιας Αλληλεγγύης με την Αντιφασιστική Αντίσταση στην Ουκρανία, που έχει επισκεφθεί δύο φορές τον τελευταίο χρόνο τις περιοχές το Ντανιέτσκ/ Ντονμπάς.

 Παρασκευή 26/6, 5.00-7.30

Οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε.

Μια απόπειρα να συγκεντρωθεί η πείρα από τους αγώνες των εργαζομένων στις χώρες της Ευρώπης τα χρόνια της κρίσης, με συμμετοχή σημαντικών αγωνιστών/συνδικαλιστών από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Τους Τζόρτζιο Κρεμάσι,   πρόεδρο του συνδικάτου μεταλλεργατών FIOM, από το 2005 μέχρι το 2012 ,και  από τους πρωτεργάτες της αριστερής πτέρυγας της Γενικής Συνομοσπονδίας Ιταλών Εργατών (Δίκτυο της 28ης Απριλίου),  Μπενουά Μαρτέν , περιφερειακό γραμματέα της  Γαλλικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CGT) στην France Telecom [νυν France Telecom Orange] , Αντώνη Νταλακογεώργο, γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και Χρήστο Παναγιωτόπουλο, που θα εκπροσωπήσει την Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση.

 Παρασκευή 26/6, 5.00-7.30

Γαλλία: To αδιέξοδο της Αριστεράς, η άνοδος της ακροδεξιάς και πώς ν’ αποφευχθούν

Δεν υπάρχει αριστερός, αλλά και προοδευτικός άνθρωπος στην Ευρώπη που να μην έχει προβληματιστεί βαθιά με την  πολιτική κατάσταση στη Γαλλία, τη χώρα των μεγάλων προοδευτικών πολιτικών κινημάτων λαϊκής και εργατικής χειραφέτησης. Τα ερωτήματα  είναι βασανιστικά: τι συνέβη στη Γαλλία, για να διεκδικεί τέτοιο μερίδιο της λαϊκής εμπιστοσύνης  το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν; Ποιες οι αιτίες και τι ευθύνες αναλογούν στην Αριστερά γι' αυτή την εξέλιξη; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Οι Γάλλοι συναγωνιστές Μισέλ Ντεσέν και Ζοέλ Περισό (Πολιτικό Κίνημα για τη Λαϊκή Απελευθέρωση ) και ο Γιώργος Μητραλιάς (Contra-xreos) που θα συμμετάσχουν σ' αυτό το εργαστήριο θα συμβάλουν κατά πολύ στο να αποκτήσει το ελληνικό κοινό πιο άμεση γνώση των καταστάσεων που οδήγησαν σ' αυτή την έκβαση.  

 Σάββατο 27/6, 5.00-7.30

H άνοδος του αντιδραστικού λαϊκισμού και του νεοφασισμού στην Ευρώπη.

Ξαναγίνεται η Ευρώπη “Σκοτεινή Ήπειρος”; Μια ματιά στο χάρτη των ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων που αναδύθηκαν στα χρόνια της κρίσης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στα χρόνια της υπερ-αντιδραστικής μετάβασης στον καπιταλισμό των χωρών του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ φανερώνει μια εικόνα Μεσοπολέμου. Στη χώρα μας βιώσαμε το φαινόμενο της ανόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Γενική είναι η παραδοχή ότι αυτή η εξέλιξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που είναι εμπεδωμένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα εξοντωτικά τους αποτελέσματα για τους πληθυσμούς -- που τροφοδοτούν το ρατσισμό, τον εθνικισμό , τον βαθύ κοινωνικό συντηρητισμό και τις τάσεις  αλληλοεξόντωσης. Αλλά και στις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις ακροδεξιές δυνάμεις.

Το θέμα αυτό θα εξετάσουν οι Ζοέλ Περισό (Πολιτικό Κίνημα για τη Λαϊκή Απελευθέρωση –Γαλλία), Γιώργος Σαπουνάς (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα), Βίκτορ Σάπινοφ (οργάνωση  Borotba, Ουκρανία), Δημήτρης Πατέλης (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση –ΜΑΡΣ).

 Σάββατο 27/6, 5.00-7.30

Είναι η μεσογειακή ALBA μια εναλλακτική στην Ε.Ε;
  Η Λατινική Αμερική έχει γίνει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η ήπειρος λαϊκών πειραμάτων δημοκρατίας, αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και αποπειρών μετάβασης προς ένα σοσιαλιστικό μέλλον. Ήταν φυσικό και οι μορφές οικονομικής ολοκλήρωσης που επιχειρούνται εκεί να διαφέρουν σημαντικά από τις ιμπεριαλιστικές Ευρωπαϊκή Ένωση και  βορειοαμερικανική ζώνη ελεύθερου εμπορίου. Ανάμεσα σ' αυτές τις μορφές, ξεχωρίζει η Μπολιβαριανή Συμμαχία των Λαών της Αμερικής Μας (ALBA), μια μορφή ισότιμης  διακυβερνητικής συνεργασίας 11 χωρών της Λ. Αμερικής και της Καραϊβικής, ανάμεσα  στις οποίες είναι η  Κούβα, η Βολιβία, το Εκουαδόρ , η Βενεζουέλα , η Νικαράγουα .

Τι μπορεί να διδάξει αυτή η εμπειρία στις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου σε μια πορεία αποδέσμευσης από την ΕΕ; Με αυτό το θέμα θα καταπιαστεί η συζήτηση, με τη σημαντική συμβολή των  Σέρτζιο Καράρο (Δίκτυο Κομμουνιστών , Ιταλία), Δημήτρη Καλτσώνη, επ. καθηγητή θεωρίας του κράτους και του δικαίου, ( Σύλλογος Γ. Κορδάτος) και Πέδρο Μόντες, οικονομολόγου ( Πολιτικο-πολιτιστική Ένωση “Σοσιαλισμός 21” , Ισπανία).

 Σάββατο 27/6, 5-7.30

Η Ε.Ε. και η αριστερή κυβέρνηση: Το παράδειγμα της Ελλάδας και η ανάγκη μιας στρατηγικής ρήξεων

Λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα τους τελευταίους πέντε μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το συνασπισμό Σύριζα-ΑΝΕΛ, αυτή η συζήτηση αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδίως καθώς θα διεξάγεται  εν μέσω γεγονότων που  επιβεβαιώνουν  με τον πιο έντονο τρόπο την αναγκαιότητα μιας στρατηγικής ρήξης με την Ευρωζώνη και τους δανειστές και αποδεικνύουν ότι ο  “τρίτος δρόμος” ανάμεσα στη ρήξη και την υποταγή οδηγεί στα φαινόμενα που έζησε ο ελληνικός λαός τους τελευταίους μήνες, διατήρηση της μνημονιακής πραγματικότητας, συνέχισή της στις βασικές παραμέτρους της, αδυναμία  στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα.

Στη συζήτηση θα συμβάλλουν σημαντικά με τις τοποθετήσεις τους οι Δημήτρης Μπελαντής (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα), Κώστας Μάρκου (μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Ζακ Νικονόφ (Πολιτικό Κίνημα για τη Λαϊκή Απελευθέρωση , Γαλλία) και Παναγιώτης Σωτήρης (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση -ΜΑΡΣ).

 

Σάββατο 27/6, 5.00-7.30

Γερμανία: Το ευρώ σαν εργαλείο μιας νέας ιμπεριαλιστικής πολιτικής

Στο ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.Ε., ένας Γερμανός ιστορικός αναφέρει της εξής αναλογία: αν το μεγάλο γερμανικό κεφάλαιο είχε να επιλέξει σήμερα ανάμεσα στο μάρκο/ευρώ και στη Βέρμαχτ θα επέλεγε το ευρώ. Αβίαστα εξάγεται  το συμπέρασμα ότι  το ευρώ φέρνει τα ίδια αποτελέσματα χωρίς το κόστος της στρατιωτικής κατοχής. Θα μπορούσε να προσθέσει κανείς ότι δημιουργεί  παρόμοιο  πλέγμα εγχώριων οικονομικών  συμφερόντων στις χώρες που το υιοθετούν  –δεν θα ήταν υπερβολικό  μιλήσουμε για τη “συμμορία του ευρώ”-- μ΄ αυτό που  δόμησαν οι Γερμανοί στην Κατοχή και η διάδοχη αμερικανοκρατία στην Ελλάδα, δίνοντας ταυτόχρονα τεράστιες ευκαιρίες στους ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Πλευρές της οικονομικής και πολιτικής λειτουργίας του λεγόμενου ενιαίου νομίσματος και του σχεδιασμού της ΟΝΕ θα εξετάσουν οι   Βίλχελμ Λάνγταλερ  (Επιτροπή “EuroExit”, Αυστρία), Κώστας Παπουλής (Σχέδιο Β) και Τόμας Τσμρτσλι (Πρωτοβουλία .e.V. Duisburg, Γερμανία), Σαΐντ Γκαφούροφ, δημοσιογράφος (Ρωσία, που θα συμβάλει από την πλευρά της εμπειρίας της ρωσικής παύσης πληρωμών)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top