Menu
RSS

Επεισοδιακή και με αυτογκόλ του κ. Παξινού η Ολομέλεια της 4ης Ιουνίου

owngoals2503_m Πιθανότατα να μην έχει υπάρξει άλλη τόσο επεισοδιακή Ολομέλεια Προέδρων δικηγορικών συλλόγων μέχρι σήμερα!! Πιθανότατα βεβαίως αυτή να είναι μόνο η αρχή και οι Ολομέλειες που θα ακολουθήσουν να είναι ακόμη πιο επεισοδιακές από τη σημερινή! Το βέβαιο όμως είναι ότι η Ολομέλεια αυτή η οποία αποφάσισε την παράταση της αποχής μέχρι και τις 11 Ιουνίου έληξε με αυτογκόλ του κ. Παξινού, ο οποίος για πρώτη φορά βρέθηκε απομονωμένος και ολοκληρωτικά ηττημένος και αναγκάστηκε να καταφύγει σε πραξικόπημα για να διασώσει την πανταχόθεν βαλλόμενη (αντί)συνδικαλιστική στάση του!!

 

Αλλά ας δούμε τι έγινε.

 

Στη σημερινή Ολομέλεια υπήρξε συγκροτημένη και σαφής αντίληψη για τη ρότα του δικηγορικού συνδικαλισμού. Εγιναν πολλές και μεστές τοποθετήσεις από τους Προέδρους των επαρχιακών δικηγορικών συλλόγων, οι οποίες κατέτειναν στην αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου και στη συστράτευση με όλους τους εργαζόμενους ...........

 

που πλήττονται βάναυσα από τα οικονομικά μέτρα της τρόικας και του Μνημονίου.

 

Πιο αναλυτικά: Η Ολομέλεια ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Παξινού, ο οποίος εν ολίγοις μας είπε ότι είμαστε "εκτός πραγματικότητας" και ότι πρέπει να πληρώνουμε Φ.Π.Α. διότι το απαιτεί το καλό του τόπου!!. Ανέφερε αρκετές φορές με απολογητικό ύφος ότι "δεν είναι προδότης" και ότι έχει "μόνο μία πάγια αντιμισθία", ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο κάθε Σύλλογος έχει την "αυτοτέλεια" του. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι σε σε μία αποστροφή του λόγου του ευχήθηκε ότι αυτή δεν είναι η τελευταία ολομέλεια (!!!),

 

Συνέχισαν με ενημερώσεις οι κ.κ. Μανουσάκης και Σχινάς, οι οποίοι κινήθηκαν σε "τεχνικα" ζητήματα περί της πληρωμής του ΦΠΑ. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους Προέδρους των Δ.Σ. Βόλου ( Βολιώτης), Λέσβου, ( Βλουτέλλης), Λιβαδειάς (Μπίνιος), Χίου (Τσούρος), Αμαλιάδας ( Λιόσης), Φλώρινας (Στεφανίδης), Σπάρτης ( Δημητρακούλας), .Λευκάδας (Τσάκαλος), Ηλείας (Θεοδώρου), Θεσπρωτίας (Σιντόρης), Θεσσαλονίκης (Λαμτζίδης), Αιγίου (Θεοφάνόπουλος), Αλεξανδρούπολης (Ντίνας), Χανίων ( Ποντικάκης ), Λαρίσης (Σαμαράς), Πειραιώς (Μανουσάκης), Βέροιας (Τσαρουχίδης), Δράμας (Ξανθόπουλος), Πάτρας (Κίτσιος).

 

Από τις παραπάνω τοποθετήσεις ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι εξής:

 

- Του κ. Βολιώτη (Βόλου) ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Παξινό ότι προσπαθεί να προκαταλάβει την Ολομέλεια με την απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. για διήμερες κυλιόμενες αποχές., ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η στάση του Υπουργού Οικονομικών είναι απαξιωτική και όχι ενθαρρυντική απέναντι στους δικηγόρους και οτι η επιβολή ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες συνεπάγεται την απώλεια του θεσμικού μας ρόλου.

 

- Του κ. Τσούρου (Χίου), ο οποίος ανέφερε ότι ζούμε κρίσιμες ημέρες και ότι αυτοί που θέλουν να δώσουμε πίστη σε υποσχέσεις υπουργών υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Εθεσε το θέμα της ανάγκης συνδικαλιστικής ενότητας, η οποία κινδυνεύει από τη στάση του κ. Παξινού, ενώ ακόμη τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει Γ.Σ. του Δ.Σ.Α. ώστε να εκφραστούν οι Αθηναίοι συνάδελφοι. Τέλος έθεσε στην κρίση της Ολομέλειας Σχέδιο Ψηφίσματος το οποίο και διάβασε .

 

- Του κ. Λιόση (Αμαλιάδας), ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να αγωνιστούμε για να μην καταργηθεί η εδαφική περιφέρεια άσκησης των καθηκόντων μας και τα διπλότυπα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να "πένονται" οι δικηγόροι αλλά πρέπει να αντισταθούν, άλλως θα γίνουν ραγιάδες και επίσης ρώτησε τι άλλαξε από την εποχή που το θέμα του εδαφικού περιορισμού είχε τεθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και ο πρώτος (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) που εναντιωνόταν στην κατάργηση του ήταν ο κ. Παξινός.

 

- Του κ. Στεφανίδη (Φλώρινας), ο οποίος αναφέρθηκε στον Κανονισμό λειτουργίας της Ολομέλειας, ο οποίος ορίζει ότι η μη συμμόρφωση στις αποφάσεις της Ολομέλειας αποτελεί ενέργεια αντίθετη προς το δικηγορικό σώμα, έθεσε πάλι το ζήτημα των πολυεπαγγελματικών εταιρειών, ενώ ακόμη ζήτησε να ψηφιστεί το ψήφισμα που κατατέθηκε από τον κ. Τσούρο για να επικυρωθεί η ενότητα της Ολομέλειας.

 

- Του κ. Κίτσιου (Πατρών), ο οποίος έθεσε επιγραμματικά ότι αφού δεν επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε θέσει η προηγούμενη Ολομέλεια θα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε σε αποχή και την επόμενη εβδομάδα.

 

- Του κ. Λαμτζίδη (Θεσσαλονίκης), ο οποίος ανέφερε ότι έχουμε συνολική αντίθεση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και δεν αντιτιθέμεθα μόνο στην κατάργηση των γραμματίων προείσπραξης όπως αναφέρει ο Δ.Σ.Α και ότι ο εδαφικός περιορισμός είναι συμβατός με την ευρωπαίκη νομοθεσία για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Επίσης αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και στον κίνδυνο κατάργησης της επικουρικής σύνταξης , πρότεινε 48ωρες κυλιόμενες αποχές αλλά τόνισε ότι πρέπει όλοι να σεβαστούν την απόφαση της Ολομέλειας.

 

- Του κ.Θεοφανόπουλου (Αιγίου), ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε σε αποχή μέχρι τις 7 Ιουλίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάρτιση της έκθεσης αξιολόγησης.

 

Τελικά οι προτάσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία ήταν δύο και δη η πρώτη του κ. Κίτσου με πενθήμερη αποχή και νέα σύγκληση της Ολομέλειας την επόμενη Παρασκευή και του κ. Ξανθόπουλου με διήμερες κυλιόμενες αποχές, ενώ δε υπερψηφίστηκε η πρόταση του κ. Κίτσιου, ο κ. Παξινός, ο οποίος είχε χάσει εμφανώς τη ψυχραιμία του δήλωσε ότι δεν θα γίνει την επόμενη Παρασκευή Ολομέλεια διότι η σύγκληση της είναι αρμοδιότητα του Προέδρου - δηλαδή δική του - και ότι θα τη συγκαλέσει εντός μηνός (!!!!).

 

Τώρα γιατί πιστεύουμε ότι τελείωσε με "αυτογκόλ" του κ. Παξινού η Ολομέλεια; Πρώτον γιατί ο κ. Παξινός ηττήθηκε κατά κράτος, δεύτερον διότι με το πραξικόπημα του ανάγκασε τους Προέδρους των δύο άλλων μεγάλων συλλόγων (Πειραιά και Θεσσαλονίκης) να κρατήσουν τις αναγκαίες αποστάσεις, έσπευσαν μάλιστα να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες των Συλλόγων τους ότι σέβονται τις αποφάσεις της Ολομέλειας και τρίτον διότι τέτοιες πραξικοπηματικές ενέργειες αποδεικνύουν τελικά πόσο γυμνός είναι ο "βασιλιάς".

 

Τι άλλο λοιπόν απομένει να κάνει ; Μα προφανώς να παραιτηθεί και μάλλον δεν είναι μακριά η μέρα που θα αρχίσει να το σκέπτεται!!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top