Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Τα δύο πολυνομοσχέδια και η αμηχανία του νομικού κόσμου

pink provato

Τα ψέματα και οι αυταπάτες τελείωσαν, όχι όμως και η αμηχανία μας μπροστά στις σαρωτικές αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της δικαιοσύνης ελέω τρόικας και εν απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής αντίστασης.

Πρώτα - πρώτα,  το περίφημο πολυνομοσχέδιο του κ. Παπαϊωάννου "για τη δίκαιη δίκη και την αντιμετώπιση φαινομένων αρνησιδικίας", με το  οποίο, υπό το πρόσχημα της επιτάχυνσης της δικαιοσύνης,  επιχειρείται η προώθηση " εκατό (100 ) και πλέον τολμηρών μέτρων", μεταξύ των οποίων από τα πιο "επιτυχημένα" εντελώς ενδεικτικά, κατά την άποψη μας, είναι :

- Η καθιέρωση Μονομελών Εφετείων για την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό κακουργημάτων συγκεκριμένης.........

κατηγορίας, όπως παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες κλπ !!!!!

- Η χορήγηση ιδιότυπης αμνηστίας δια της αναπροσαρμογής των ποσών που προβλέπονται από το νόμο για τον χαρακτηρισμό ως κακουργηματικών πράξεων, αδικημάτων όπως η δωροδοκία βουλευτή κ.λ.π., πλαστογραφία, παθητική δωροδοκία, ενεργητική δωροδοκία, δωροδοκία δικαστή, ψευδής βεβαίωση, νόθευση δημοσίου εγγράφου, απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, διακινδύνευση ασφάλειας τηλεφωνικών επικοινωνιών, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, υπεξαίρεση, απάτη, απιστία, απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απάτη, απιστία κ.λ.π. σε βάρος του Δημοσίου, Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ. κ.λπ.)

- Η πταισματοποίηση  αδικημάτων ( άρθρων 308, 314, 333, 361, 362, 381 Π.Κ.) που προστατεύουν τα έννομα αγαθά της υγείας,  της προσωπικής ελευθερίας και της προσωπικότητας.

- Η επιβολή παραβόλου για τη άσκηση ενδίκων μέσων (στην αστική δίκη) και η θέσπιση τόκου επιδικίας.

- Η μεταφορά πολύ μεγάλου όγκου υποθέσεων στα Ειρηνοδικεία, ώστε να είναι βέβαιον ότι θα πάθει έμφραγμα η δικαιοσύνη (λχ. το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου τον Οκτώβριο του 2009 προσδιόριζε τακτική αγωγή για τον Σεπτέμβριο του 2012!!!!)

-  Η κατάργηση της έκδοσης δικαστικής απόφασης για τα συναινετικά διαζύγια (!!!!) δίνοντας σε εμάς τους δικηγόρους το φοβερό προνόμιο να χωρίζουμε μόνοι μας τον κόσμο  (ρύθμιση που  αν περάσει, θα γίνει του Κουτρούλη το.....διαζύγιο).

(Για να διαβάσετε την Εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. Λάρισας , κ. Κατσαρού κάντε κλικ εδώ, και για να διαβάσετε το σχέδιο νόμου, την αιτιολογική έκθεση και τα σχόλια που έγιναν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης κάντε κλικ εδώ).

Και σαν μην έφτανε το παραπάνω πολυνομοσχέδιο, έτσι για την καλή χρονιά,  την  Πέμπτη, 5.1.2011 εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει "εκκρεμότητες" του μεσοπρόθεσμου και μεταξύ άλλων «πέρασε μεταξύ των 3 κομμάτων τελείως "αναίμακτα"» η ίδρυση και λειτουργία δικηγορικών εταιρειών στην περιφέρεια (για να δείτε σχετικό δημοσίευμα κάντε κλικ εδώ).

Τώρα τι κάνουν οι συνδικαλιστικές  ηγεσίες των Συλλόγων μας; Για τον Δ.Σ.Α. και τον κ. Αδαμόπουλο δεν γνωρίζουμε, ο δικός μας όμως Πρόεδρος, ο κ. Μανουσάκης έκοψε σήμερα την πίτα του Συλλόγου μας και σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων αναφέρθηκε στο σοβαρότατο ζήτημα της αλλαγής κτιρίου του Πρωτοδικείου Πειραιά, το οποίο προωθεί μόνος του με ιδιαίτερο ζήλο, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Βαλεργάκης  (αχ! αυτοί οι Θεσσαλονικείς) συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. ( για να διαβάσετε την τοποθέτηση της παράταξης "ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ" και να καταλάβετε τι παίζει, γιατί το πολυνομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τις δικηγορικές εταιρείες, αλλά και τις εισφορές προς τους συλλόγους μας ,  κάντε κλικ εδώ).

Κατά τα λοιπά, δεν μάθαμε αν τελικά θα γίνει συντονιστική ή Ολομέλεια και πότε. (Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα γίνει Συντονιστική, αύριο Δευτέρα) Ξέρουμε όμως ότι θα γίνει Δ.Σ. του Δ.Σ.Π την Τρίτη στις 20:00 και βεβαίως καλόν θα ήταν να παρευρεθούμε για να ακούσουμε από πρώτο χέρι αυτά που θα ειπωθούν, γιατί  απ' ότι φαίνεται θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.......

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top