Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Καταγγελία τώρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον εξευτελισμό των δικηγόρων

Καταγγελία τώρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον εξευτελισμό των δικηγόρων

ΠΡΟΣ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

                                                         ΑΙΤΗΣΗ

 Με αφορμή την απόφασή σας της 27ης.3.2020, όπου δεν υπάρχει ρητή καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον εξευτελισμό των δικηγόρων, αιτούμαστε ως εξής:

-Αφού πρώτα μας το υποσχέθηκε, στη συνέχεια, χωρίς αιδώ, υπαναχώρησε και μας το αρνήθηκε, υποβάλλοντάς μας  στον πρωτοφανή  εξευτελισμό να την εκλιπαρούμε κυριολεκτικά, στις εξαιρετικές συνθήκες που βρισκόμαστε, για την χορήγηση των 800 ευρώ που αρχικά μας υποσχέθηκε.

- Αφού λοιπόν μας εξευτέλισε, κατά τρόπο που για τους δικηγόρους δεν έχει ιστορικό προ-ηγούμενο, σε απόδειξη της κοινωνικής αναλγησίας της και της «εκτιμήσεώς» της προς το έργο μας, αδιαφορώντας για την αναγκαστική «αεργία» μας, που ως αποτέλεσμα ασφαλώς θα έχει την πλήρη αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε τις υποχρεώσεις μας και να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας, με κλειστά τα Δικαστήρια, για να «χρυσώσει το χάπι» και να ολοκληρώσει τον εξευτελισμό μας, η Κυβέρνηση μας προσφέρει τα διαβόητα voucher των 600 ευρώ, που αποτελούν, όχι βεβαίως ενίσχυση προς τους δικηγόρους, αλλά «δώρο» προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κέντρων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

- Επειδή διαψεύσθηκαν έτσι και απονομιμοποιήθηκαν,  εκ του αποτελέσματος,  η ανεξήγητη ανοχή και οι αδικαιολόγητες παραχωρήσεις προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη των Διοικήσεων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών πρωτίστως και Πειραιώς (πχ στο εξαιρετικά επιζήμιο για τα μέλη τους ζήτημα της υποχρεωτικής διαμεσολαβήσεως και στο νέο ασφαλιστικό), που τώρα, χωρίς καμία αυτοκριτική, «κλαίνε» και διαμαρτύρονται.

 -Επειδή, εξάλλου άδικη, γιατί  συντηρεί, αν δεν οξύνει, την ανισότητα, είναι και η πρόταση για τη χορήγηση, όχι των 800 ευρώ, αλλά του 1/12 του ετησίου εισοδήματος των δικηγόρων.

- Επειδή η εξαιρετική κατάσταση στην οποία, εξαιτίας του COVID -19, βρισκόμαστε, δεν πρέπει ασφαλώς να «αναστείλει» τη σκέψη μας, ούτε και να ακυρώσει τη δράση μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ

Να εκδώσετε απόφαση, όχι απλώς διαμαρτυρίας, αλλά ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον εξευτελισμό μας στο ζήτημα των 800 ευρώ.

Να επιμείνετε στην διεκδίκηση των 800 ευρώ για τους δικηγόρους και τους ασκούμενους.

Να καλέσετε επώνυμα τους Βουλευτές  Α και Β Περιφέρειας Πειραιώς  καθώς και τον κ. Υπουργό Επικρατείας, που φέρεται να είναι μέλος του Συλλόγου μας,  να τοποθετηθούν για το 800αρι, ώστε να αναλάβει ο καθένας τους την πολιτική ευθύνη του.

Να αναρτήσετε την αίτησή μας αυτή και τη σχετική απόφασή σας στην ιστοσελίδα του ΔΣΠ, για να ενημερωθούν όλα τα μέλη του.

Πειραιάς 30-3-2020                                                            

Οι Δικηγόροι – μέλη του ΔΣΠ

Βασίλης Παπανικολάου,

Άρης Τσαβδαρίδης,

Γιώργος Μπάλιας,

Μιχάλης Ιωαννίδης,

Ηλίας Ιωάννου,

Στέλλα Πατρώνα,

Σάββας Παραστατίδης.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top