Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Οι μηχανικοί καταγγέλουν τον "εξουσιαστικό τσαμπουκά" του κ. Σελλιανάκη

tommy-ingberg-02

Προφανώς  τα θέματα που θίγει το παρακάτω Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ δεν αφορούν εμάς τους δικηγόρους. Παρακαλούνται λοιπόν οι κ.κ. συνάδελφοι που ηγούνται του κλάδου να συνεχίσουν απερίσπαστοι το "έργο" τους!

 

Δελτίο Τύπου ΤΕΕ 29/4/2014

Χάος στο ΕΤΑΑ του Σελλιανάκη

Οι μηχανικοί έρμαια των μεθοδεύσεων του για την κατάργηση του ασφαλιστικού μας Φορέα.

Να τον χαίρονται όσοι τον πρότειναν, όσοι τον στηρίζουν και όσοι τον τοποθέτησαν υποκρύπτοντας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου την Απόφαση υπ’αριθμ. 1784/2012 του Συμβούλιου της Επικρατείας για τον κ. Σελλιανάκη.

Ο γνωστός για τις αντισυναδελφικές του ενέργειες, Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΤΑΑ, κ. Σελλιανάκης , είναι γνωστός πια και ανεπιθύμητος για το ΤΕΕ και όλους τους Μηχανικούς.
Είναι πραγματικά απίστευτη η ευρηματικότητά του, όταν πρόκειται να υλοποιήσει τις πολιτικές εργολαβίες που έχει αναλάβει, οι οποίες συνοψίζονται:

α. στην εξαθλίωση των Μηχανικών και τη μαζική έξοδό μας από το επάγγελμα
β. στη διάλυση του Ταμείου και την ενσωμάτωση του στον .......

ΟΑΕΕ και
γ. στην άσκηση διοίκησης του Ταμείου με μήνυμα όμοιο με αυτό της Κυβέρνησης:

- Κανένας διάλογος
- Σκληρή στάση
- Εξουσιαστικός τσαμπουκάς
- Εξαθλίωση των Μηχανικών και των Επιστημόνων
- Διάλυση του ΕΤΑΑ και των κλάδων των Επιστημόνων

Τα νέα «ανδραγαθήματα» του εκλεκτού της Κυβέρνησης, Αντώνη Σελλιανάκη, δεν θα μπορούσε να τα σκεφτεί ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος.

Συγκεκριμένα:
1. Χάος με τα ειδοποιητήρια
Αμέλησε «δήθεν» να ανανεώσει τη σύμβαση της εταιρείας που εκτυπώνει και αποστέλλει τα ειδοποιητήρια, προκαλώντας χάος και σύγχυση στους Μηχανικούς.
Αδιαφόρησε, για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες του για την ταλαιπωρία χιλιάδων Μηχανικών που αν δεν είναι άνεργοι και καταχρεωμένοι, υποχρεώνονται οι ίδιοι να σταθούν στις ουρές του Ταμείου, για να πληροφορηθούν τι πρέπει να πληρώσουν.
Αδιαφόρησε για τους χιλιάδες Συναδέλφους μας που εργάζονται στο εξωτερικό και δεν μπορούν να παρασταθούν αυτοπροσώπως.
Αδιαφόρησε, να ληφθεί Απόφαση από το ΔΣ του ΕΤΑΑ, παρότι η ΔΕ του Κλάδου Μηχανικών έχει ήδη Αποφασίσει για παράταση της τυπικής ημερομηνίας 30 Απριλίου στις 30 Αυγούστου.
Αδιαφόρησε, για τους χιλιάδες Μηχανικούς που έχουν διακανονισμό και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Αδιαφορεί για τη ζωή μας, την εργασία μας, την αξιοπρέπειά μας.
Μόνος του στόχος να αναδειχθεί ως πραιτοριανός των μνημονιακών Νόμων και της κοινωνικής αναλγησίας.

Στα ελεγχόμενα για τη νομιμότητά τους, πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ την 11η Μαρτίου 2014, με θέμα: «Ενημέρωση του ΔΣ του ΕΤΑΑ για την αποστολή των ειδοποιητηρίων Α’ εξαμήνου 2014, μετά την έκδοση της υπ’αριθμ. Ν3/2014 Απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας» και, ενώ η συνεδρίαση διεκόπη, λόγω της αποχώρησης του Εκπροσώπου μας, κ. Γαμβρίλη, του κ. Λαζαρόπολου και του κ. Καραπάνου, περιέλαβε τη γραπτή άσκηση αντιρρήσεων της κυβερνητικής Επιτρόπου ότι δεν συμφωνεί με την Απόφαση του ΔΣ και ότι θα πρέπει να επιβληθεί η άμεση αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο σεναριογράφος, κ. Σελλιανάκης, στα δήθεν αυθημερόν επικυρωμένα πρακτικά της συνεδρίασης την 11η Μαρτίου 2014 περιλαμβάνει τις απόψεις της κυβερνητικής Επιτρόπου που κατατέθηκαν 7 ημέρες αργότερα στο πρωτόκολλο του Ταμείου, στις 18 Μαρτίου 2014 (επισυνάπτεται το γραπτό κείμενο της κυβερνητικής Επιτρόπου – συνημμένο 1).

Στη συνέχεια προκάλεσε την αποστολή επιστολής από τον υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση, για άμεση αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αφού κράτησε στο συρτάρι του για αρκετές ημέρες τη «δήθεν» άσκηση αντιρρήσεων της κυβερνητικής Επιτρόπου.
Στόχος του: η ακύρωση της Απόφασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ και η άμεση επιβολή των αυξήσεων.

2. Διοικητική παρεκτροπή
Ο κ. Σελλιανάκης σε έγγραφο που επισυνάπτουμε (συνημμένο 2), συνεχίζει δια της παράκαμψης τόσο της ΔΕ του Κλάδου Μηχανικών του ΕΤΑΑ όσο και του ΔΣ του ΕΤΑΑ να προχωρά τη διαδικασία των κατασχέσεων με τη βοήθεια εγνωσμένων υπηρεσιακών αντί Μηχανικών. Το έγγραφο ακολουθείται από κατάλογο 100 φυσικών προσώπων, χωρίς να κοινοποιείται καν στη ΔΕ του Ταμείου.

Στόχος του η ακύρωση της Απόφασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ και η αποστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας στο ΚΕΑΟ.

3. Εξουσιαστικός τσαμπουκάς έναντι στους εξαθλιωμένους Ασφαλισμένους

Ο κ. Σελλιανάκης επικαλούμενος τον φόρτο εργασίας των Υπηρεσιών εκδίδει Υπουργική Απόφαση, η οποία δεν επιτρέπει την είσοδο κοινού στα γραφεία των κεντρικών Υπηρεσιών του ΕΤΑΑ κάθε Πέμπτη (ΦΕΚ 1013/Β/23.04.2014), προκειμένου οι κεντρικές Υπηρεσίες του ΕΤΑΑ να ανταποκριθούν στον όγκο εργασίας με στόχο τη μείωση των εκκερεμοτήτων παραλθόντων ετών (αυξημένες αιτήσεις συνταξιοδότησης, αναγνώρισης πλασματικών ετών, ρύθμισης οφειλών, πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε παρόχους και ασφαλισμένους κλπ).

Όμως, οι κεντρικές Υπηρεσίες δεν ασχολούνται με τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, την αναγνώριση πλασματικών ετών, τη ρύθμιση οφειλών, τις πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε παρόχους και ασφαλισμένους κλπ.

Ταυτόχρονα, κατασκευάζει αυθαίρετη σιδερένια κατασκευή και διπλή σιδερένια είσοδο, ώστε να απαγορεύει στους Μηχανικούς και τους Εκπροσώπους τους να εκφράσουν τις απόψεις τους στο ΔΣ του ΕΤΑΑ (επισυνάπτεται η Έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας – συνημμένο 3).

Ως νέος Ναπολέων «οχυρώνεται» με ιδιωτικούς αστυνομικούς, αυθαίρετες σιδηροκατασκευές, κλειδωμένες πόρτες, απαγορεύοντας σε Μέλη του ΔΣ, στον Πρόεδρο του ΤΕΕ, σε εκπροσώπους Φορέων και συλλογικοτήτων Μηχανικών την είσοδο στο κτήριο και στη συνεδρίαση του ΔΣ.

Παρατάσσει σε διάταξη μάχης υπηρεσιακούς παράγοντες λειτουργώντας ως ιδιοκτήτης των Ταμείων μας και λειτουργεί σαν διοικητής υπογράφοντας ως Πρόεδρος του ΕΤΑΑ, αντί για Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΤΑΑ, καταργώντας στην πράξη την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Κλάδων Μηχανικών, Νομικών και Υγειονομικών.

Στόχος του: η διαχείριση της περιουσίας των Ταμείων μας όχι από τις Διοικούσες Επιτροπές των Κλάδων, αλλά από τον ίδιο.

Στόχος και πολιτική εργολαβία του, η κατάργηση του Ταμείου, η περαιτέρω λήστευση των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου και η ένταξή μας στον ΟΑΕΕ.

4. Απαξίωση των Επιστημόνων και των Φορέων τους


Ο κ. Σελλιανάκης αρνείται την απαίτηση τόσο των Προέδρων Φορέων (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) όσο και των Μελών του ΔΣ για κοινή συνεδρίαση.

Σε επιστολή των Προέδρων επτά Φορέων Ασφαλισμένων (συνημμένο 4), δηλαδή του συνόλου των επιστημόνων της Χώρας, ο κ. Σελλιανάκης αρνείται την κοινή συνεδρίαση (επισυνάπτεται η απάντηση – συνημμένο 5).

Όποτε οι Πρόεδροι των επιστημονικών Φορέων ζήτησαν να δουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Αρχηγούς των πολιτικών Κομμάτων, τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων, οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Κλειστές πόρτες έχουν ο κ. Σελλιανάκης και όσοι λειτουργούν κατά αντιστοιχία του κ. Μπαλτάκου και των συνομιλητών του.

Τίθενται εκ νέου τα ερωτήματα:

Προς τους Βουλευτές και τα Κόμματα που ψήφισαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την τοποθέτηση του κ. Σελλιανάκη, αλλά και στους Βουλευτές των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης: τι ενέργειες θα κάνουν τώρα που γνωρίζουν την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (συνημμένο 6) για τον κ. Σελλιανάκη; Οι ομοιότητες της δράσης των διαδικαστικών τερτιπιών και των μεθοδεύσεων του κ. Σελλιανάκη στον ΟΕΚ με το ΕΤΑΑ προκύπτουν αβίαστα. Η κ. Πετραλιά πήρε την ευθύνη και τον απήλλαξε των καθηκόντων του. Ο κ. Βρούτσης και τα Κόμματα που ψήφισαν την τοποθέτησή του τι θα κάνουν; Είναι στόχος τους το ΕΤΑΑ να έχει την τύχη του καταργημένου ΟΕΚ που «υπηρέτησε» ατυχώς ο κ. Σελλιανάκης;

Προς όλα τα Κόμματα της Βουλής: τι ενέργειες θα κάνουν, για να σταματήσουν τους ανάλγητους Νόμους
των κατασχέσεων προσωπικών εισφορών σε εξαθλιωμένους Επιστήμονες,
των αυξήσεων των ασφαλιστικών Εισφορών, όταν η πλειοψηφία των Μηχανικών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει,
της μη κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όταν χρεώνεται και μάλιστα με προσαυξήσεις,
της μη κάλυψης της ανεργίας μας, όταν οι άνεργοι Μηχανικοί πληρώνουν ή χρεώνονται για την κάλυψη της ανεργίας των υπολοίπων

Προς όλους τους Φορείς των Επιστημόνων: πόσο ακόμη θα ανεχθούν την προσβλητική στάση του κ. Σελλιανάκη και της Κυβέρνησης; Τι απαντούν στην πρόταση του ΤΕΕ για αποπομπή του κ. Σελλιανάκη και εκ περιτροπής ανά χρόνο Πρόεδρο του ΕΤΑΑ από τους Φορείς των Κλάδων Ασφαλισμένων;
Ποιες οι δράσεις τους για την επιχειρούμενη κατάργηση των Ταμείων μας;

Προς τους εργαζομένους του ΤΣΜΕΔΕ: για πόσο θα ανέχονται συναδέλφους τους παραδομένους στις εντολές Σελλιανάκη, ενάντια στις Αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ και των ΔΕ των Κλάδων των Ασφαλισμένων; Για πόσο θα ανέχονται έναν Πρόεδρο που απαξιώνει τον Φορέα που εργάζονται και τους ίδιους;

Προς όλους εμάς, τους Μηχανικούς: τι άλλο πρέπει να γίνει, ώστε να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις του ΤΕΕ και των Φορέων των Μηχανικών;

Προς τις Παρατάξεις του ΤΕΕ: πώς τοποθετούνται απέναντι στον κ. Σελλιανάκη και τα πεπραγμένα του;
Οι πλάτες του κ. Σελλιανάκη, η ταχύτητα και οι μεθοδεύσεις έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων, η στοχοποίηση και οι διώξεις δεν μας τρομάζουν. Δεν θα μας βρείτε σε ύπνωση κ. Σελλιανάκη, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών συγκρότησης των Οργάνων του ΤΕΕ. Σε μία εβδομάδα ολοκληρώνονται …

Θα αγωνιστούμε, μέχρι την ανατροπή αυτών των πολιτικών και του εκάστοτε δοτού Σελλιανάκη.

Σήμερα με εντολή του Προέδρου του ΤΕΕ κατατέθηκε Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής για τη μη εφαρμογή της με αριθ. Φ10043/7852/365/16.4.2014 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Επίσης, θα αναζητηθούν πιθανές ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων του Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Θα ανακοινωθούν οι Αποφάσεις της ΔΕ για κινητοποιήσεις, σε συνεργασία με τους Φορείς και τις συλλογικότητες των Μηχανικών.

Ο αγώνας μας για το ασφαλιστικό, την ανεργία, το επάγγελμα είναι πλέον αγώνας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχουν προκαλέσει στη ζωή μας, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της θεσμικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας.

Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf

Δελτίο Τύπου σε μορφή doc

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

1. ΕΤΑΑ_65060_2014_ΔΙΑΦΩΝΙΑ

2. ΕΤΑΑ_29409_2014_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ_ΕΙΣΦΟΡΩΝ

3. ΜΑΡΝΗΣ22 _ΦΑ 144 14 23 4 2014

4. ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΑΙΤΗΜΑ_ΦΟΡΕΩΝ_ΕΤΑΑ

5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ_ΠΡΟΕΔΡΟΥ_ΕΤΑΑ_82689_2014

6. ΑΠΟΦΑΣΗ_1784_ΣΤΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top