Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

"Προτιμάμε να αυτοπυρποληθούμε..." ή η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων

71a9102db7a9cfc77438c28b84260594 Η παρακάτω ανακοίνωση μοιράστηκε από τη "ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ" σε Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Π στις 28.3.2008.

Παραθέτουμε ολόκληρο το περιεχόμενό της γιατί είναι χρήσιμο να μην ξεχνάμε τι έλεγαν και τελικά τι έπραξαν οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες για ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, το ασφαλιστικό, το οποίο μάλιστα θα δούμε και πάλι μπροστά μας το επόμενο διάστημα.

Οι ίδιες αυτές ηγεσίες (ατυχώς για εμάς) θα δώσουν τις μάχες για το Φ.Π.Α και την Οδηγία Μπολκενστάιν.

Μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη; Μπορούμε να πιστέψουμε ότι πράγματι θα επιδιώξουν να υπερασπιστούν "με κάθε τρόπο το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας" όπως διακηρύσσουν (για το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Συντονικής Επιτροπής κάντε κλικ εδώ); Ακόμη όμως και αν είναι πραγματικές οι προθέσεις τους, έχουν την  αναγκαία πολιτική σκέψη, τη διορατικότητα  και την ικανότητα να το πράξουν;

Η πραγματικότητα δυστυχώς δίνει αρνητική απάντηση. Διότι είναι πασιφανές ότι για να φτάσει κανείς στη νίκη  δεν διαπραγματεύεται μόνο με επιστολές, επιτροπές ............

και  αποχή, αλλά και με τη συγκέντρωση δυνάμεων και τη συγκρότηση μετώπου. Και αυτό σημαίνει (α) Γενικές Συνέλευσεις στους Συλλόγους όλης της χώρας και κύριως στον πολυπληθέστερο σύλλογο, το  Δ.Σ.Α, αφού έτσι μόνο επιτυγχάνεται η διάχυση της δυσαρέσκειας κατά των κυβερνητικών μέτρων, πολιτικοποιείται ο αγώνας και  προκαλείται η προσοχή των Μ.Μ.Ε,  (β) ξέκαθαρη θέση κατά των κυβερνητικών μέτρων σταθερότητας, με όλη τη βαρύτητα που (ακόμη) έχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι λόγω του θεσμικού τους ρόλου (γ) συντονισμός με τους αγώνες των άλλων κλάδων εργαζομένων στο χώρο της δικαιοσύνης (και όχι μόνο) που θίγονται από τα μέτρα σταθερότητας.

Αλλιώς, ο αγώνας (αν δίνεται) δεν δίνεται για τη νίκη, αλλά για την τιμή των όπλων. Και απ' αυτό νομίζουμε ότι κάτι παραπάνω γνωρίζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«…προτιμάμε να αυτοπυρποληθούμε παρά να συντελέσουμε και να συναινέσουμε να χαθεί  έστω και μια δραχμή από τους ασφαλισμένους…»

Δήλωση Δ. Παξινού στις 29.11.2007

Με το νέο νομοσχέδιο:

► Καταργείται το Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων Πειραιά και όλη η περιουσία του περιέρχεται στο Ενιαίο Ταμείο.

► Προβλέπεται ετήσια αφαίμαξη των αποθεματικών του Ταμείου Νομικών με μεταφορά του 10% των «κοινωνικών πόρων» του σε νέο λογαριασμό τύπου ΛΑΦΚΑ, ονόματι «ΑΚΑΓΕ», η οποία θα οδηγήσει νομοτελειακά ή σε αύξηση εισφορών ή σε μείωση παροχών.

► Καταργείται το αυτοδιοίκητο των Ταμείων μας και στη θέση των εκλεγμένων διοικήσεών μας τοποθετούνται διορισμένες από τον Υπουργό διοικήσεις και μάνατζερς.

► Περικόπτονται οι επικουρικές συντάξεις.

► Αυξάνονται τα όρια ηλικίας, ειδικά για τις γυναίκες.

Παρά τις παραπάνω ρυθμίσεις, ο κ. Παξινός δεν αυτοπυρπολήθηκε. Αντίθετα, διέλυσε αυθαίρετα τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20.3.08 και αρνείται τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, παρά το επίμονο αίτημα των περισσοτέρων παρατάξεων του Δ.Σ.Α..

Μόνο μετά από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Κορίνθου για συνέχιση του αγώνα, και τις έντονες διαμαρτυρίες της βάσης των Αθηναίων συναδέλφων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. υποχρεώθηκε να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο για σήμερα, 26.3.08, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3 μμ.

Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, που σκοπό έχουν να φιμώσουν το σώμα και να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές. Υποστηρίζουμε την άμεση δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων και τη συνέχιση του αγώνα.

● Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ● ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ ● ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΙΟΥΦΑ – ΡΕΠΠΑ ● ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

26.3.08

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top