Menu
RSS

Το φάντασμα ξανακτυπά: Απάντηση της «ΟΜ δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά»

Η προηγούμενη ανάρτησή μας φαίνεται ότι «έτσουξε» , γι’ αυτό και λάβαμε απάντηση από την «ΟΜ δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά», την οποία – σημειωτέον - εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε φάντασμα μετά τη γνωστή αποχώρηση μεγάλου αριθμού μελών της (η προηγούμενη ανάρτησή μας και η επιστολή αποχώρησής μελών της Ο.Μ. Δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά εδώ ).

Δημοσιεύουμε λοιπόν την απάντηση αυτή με τις εξής επισημάνσεις:

(α) Κατ’ αρχήν ούτε διάλογο επιθυμούμε, ούτε κοινή δράση μπορούμε να έχουμε με αυτούς που στηρίζουν μνημόνια. Όσοι λοιπόν είναι πίσω από την επιστολή (αλήθεια γιατί δεν υπογράφουν με το ονοματάκι τους, για να ζητήσουν το δίκιο τους αφού τους θίξαμε;) καλό είναι να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι άλλαξαν στρατόπεδο και δεν δικαιούνται να ομιλούν στο όνομα της αριστεράς, γιατί πολύ απλά η αριστερά, αν θέλει να είναι αριστερά, δεν υπογράφει μνημόνια και όποιος υπογράφει μνημόνια στο όνομα της, απλά σταματά να ανήκει στην αριστερά. Όλα τα άλλα είναι επιεικώς πομφόλυγες και φληναφήματα που καλόν είναι να αρχίσουν να κόβονται, γιατί δεν έχουν και πολύ γούστο στην άσχημη κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε.

(β) Μας είναι παντελώς αδιάφορη η «πολυετής πολιτική διαδρομή» των συντακτών της (το ίδιο ερώτημα για άλλη μια φορά: αλήθεια γιατί δεν υπογράφουν με το ονοματάκι τους και κρύβονται πίσω από φαντάσματα;) και τους επισημαίνουμε ότι αν θέλουν ένσημα και εύσημα, είναι βέβαιο ότι δεν είμαστε οι πιο κατάλληλοι για να τους τα αποδώσουμε, καθώς αφενός είμαστε οπαδοί της αντίληψης «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», αφετέρου δεν πιστεύουμε ότι οι αγώνες εξαργυρώνονται ή αποτελούν προσωπική σταδιοδρομία.

(γ) Κατά τα λοιπά, οι συντάκτες της επιστολής ας μην ξεχνούν ότι έρχεται και η 21η Σεπτέμβρη …..ως εκ τούτου ας επιλέξουν και λίγο τη σιωπή……. Εκτίθενται, εκτίθενται πολύ και προκαλούν…. Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν, έστω και αργοπορημένα….

Αυτούσια η επιστολή που λάβαμε:

Συναγωνιστές-στριες συνάδελφοι

Με την ευκαιρία κάποιων σχολίων στο πάντα φιλόξενο ΑΛΛΑ αιχμηρό στη κριτική του «ΣΚΟΥΖΕ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝΟΣ» ζητάμε να δημοσιευθεί   το παρακάτω κείμενο στη βάση του διαλόγου.

Η σημερινή συγκυρία, για ακόμη περισσότερους λόγους απ ότι στο παρελθόν, απαιτεί διάλογο μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς και κοινή δράση.

Αυτές και αυτοί που συντάξαμε το κείμενο της ΟΜ των Δικηγόρων του Σ Υ Ρ Ι Ζ ΑΠειραιά (που τελικά απευθύναμε προς τους Δικηγόρους του Πειραιά) δεν ανήκουμε στη παράδοση ενός τμήματος της Αριστεράς που στηρίζει την επιχειρηματολογία του είτε στη συνωμοσιολογία ή αφήνει σκοτεινά υπονοούμενα για «μεταλλάξεις» εξ΄ αιτίας «ανταλλαγμάτων».

Είναι γνωστό, από τη πολυετή πολιτική διαδρομή μας, ότι πάντα επιδιώκαμε το διάλογο και την κοινή δράση με δυνάμεις της Αριστεράς ανεξάρτητα εάν είχαν διαφορετική ανάγνωση του πολιτικού γίγνεσθαι και γι αυτό το λόγο είμασταν μαζί στα «κοινωνικά κινήματα» και στο «δρόμο».

Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους συντάκτες της επιστολής προς τους Δικηγόρους είμαστε οι ίδιοι–ες που επιδιώκαμε ακριβώς το διάλογο και τη κοινή δράση και απορρίπταμε «ανταλλάγματα» επί μισό περίπου αιώνα, όταν ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκαμε πολλοί και πολλές ελάμβανε επί 40 χρόνια στις εκλογές ποσοστά της τάξης του 1,5% ή 2,9% ή 3,1%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και τότε υπέρτερες ή μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς μας ονόμαζαν «πράκτορες του ιμπεριαλισμού», «αναθεωρητές», «μεταλλαγμένους αριστερούς», «πουλημένους στο κεφάλαιο και στα ανταλλάγματα» ή ως «ενσπείροντες την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους» και βάλε.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα μεγάλα λάθη της ηγεσίας του και την αγνόηση της οργανωμένης βάσης του,  τις υποχωρήσεις του και την συνθηκολόγησή του, εξακολουθεί, καθ ημάς, να αποτελεί  ανάχωμα στις επιδιώξεις του ευρωπαϊκού και του εγχώριου νεοφιλελεύθερου κατεστημένου και μάλιστα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, με, εν πολλοίς, ασαφή ταξική διαστρωμάτωση, λόγω της στρεβλής πολιτικοοικονομικής και κοινωνικής της εξέλιξης, χωρίς σε καμία περίπτωση να αρνούμαστε τη ταξική πάλη.

Κατά την εκτίμηση μας η ψήφος στον Σ Υ Ρ Ι Ζ Α σήμερα δίνει τη δυνατότητα να στηριχθεί η κοινωνία που βάλλεται και από το δικό μας 3ο μνημόνιο μέσα από αγώνα τόσο εσωκομματικό όσο  και μέσα στη κοινωνία προκειμένου να αμβλυνθούν ή να λειανθούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των μνημονίων.

Α Λ Λ Α η ψήφος στο Σ Υ Ρ Ι Ζ Α εκτός από τα παραπάνω είναι χρήσιμη και για ένα σύστημα διακυβέρνησης της χώρας χωρίς διαπλοκή χωρίς διαφθορά χωρίς αναξιοκρατία με μεταρρυθμίσεις που θα έχουν προοδευτικό πρόσημο και μία ανάπτυξη προς όφελος των πολλών.

Αποφεύγουμε να μιλήσουμε για βεβαιότητες και δογματική προσήλωση θρησκευτικού τύπου και δεν υποσχόμαστε τίποτα. Αντίθετα μιλήσαμε και μιλάμε για α γ ώ ν ε ς και ε λ π ί δ α   και νομίζουμε ότι το δικαιούμαστε.

Απαντώντας  ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ του «ΣΚΟΥΖΕ και ΦΙΛΩΝΟΣ»  για φαντάσματα οργανώσεων του Σ Υ Ρ Ι Ζ Α μετά τις αποχωρήσεις μελών, εμείς δεν θα μπούμε σε αριθμούς  10 , ή ότι έμειναν 20 ή 30 γιατί οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Σεβόμαστε τους συντρόφους που αποχώρησαν από την ΟΜ   ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιοποιήσαμε τις δηλώσεις αποχώρησης τους σεβόμενοι και την πολιτική τους διαδρομή αλλά και τις τωρινές πολιτικές απόψεις τους. ΟΜΩΣ δικαιούμαστε να διαφωνούμε μαζί τους και παράλληλα να ελπίζουμε ότι θα ξαναβρεθούμε μαζί στους κοινούς αγώνες.

Το αξιακό σύστημα ή το σύστημα ιδεών της αριστεράς και η ταξική πάλη έτσι και αλλιώς υφίσταται ως βάση για την οικοδόμηση μιας κοινωνικά δίκαιης κοινωνίας που εμείς και άλλοι οραματιζόμαστε.

Το αξιακό σύστημα ιδεών της Αριστεράς δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Παλαιότερα την κυριότητα διεκδικούσε κυρίως το ΚΚΕ ενώ σήμερα στα βιβλία Διεκδικήσεων οι εγγραφές έχουν πληθύνει.

Εμείς θα μιλήσουμε με τους πολίτες και τους δικηγόρους με εντιμότητα και ειλικρίνεια τόσο για τα λάθη και τις υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις μικρές ρωγμές στην νεοφιλελεύθερη κυριαρχία στην Ευρώπη και για τις δυνατότητες που υπάρχουν ακόμα να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά.

Οι ανάγκες και η απαίτηση της κοινωνίας, που από μια παραξενιά της ιστορίας προηγείται του πολιτικού υποκειμένου μας δίνει την δυνατότητα να παλεύουμε έστω και λαβωμένοι και να ελπίζουμε χωρίς να παραδώσουμε τις ασπίδες των ιδεών και των αξιών μας.

Πειραιάς 15-9-2015

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ

ΟΜ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

ΥΓ. Ελπίζουμε να δημοσιευθεί η Απάντηση στο «ΣΚΟΥΖΕ και ΦΙΛΩΝΟΣ».

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top