Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Οι "πυρήνες της φωτιάς" - οι "φωτιές" στα μπατζάκια της δικαιοσύνης και η απάθεια του Δ.Σ. του ΔΣΑ!

ce91cf81cebaceb1cf82cf84cf81cebfcebccebfcebacf81ceb1cf84ceb5cf82cebaceb1cf84cf83ceb1cf81cebfcebbceb1cf82Δεν παρακολουθήσαμε επισταμένως τη δίκη των "πυρήνων της φωτιάς" . Ομως από τα δημοσιεύματα του τύπου μας έμειναν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα, όπως λ.χ. πως οι τρεις σακούλες με ύποπτο υλικό, που αποτελούσαν βασικά πειστήρια της υπόθεσης, ξαφνικά μέσα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής έγιναν τέσσερεις, ποιά ήταν η " ύποπτη αυξημένη κινητικότητα"  που οδήγησε στην επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην υποτιθέμενη γιάφκα, όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που την "παρακολουθούσαν" κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι "δεν είχαν δει τίποτα ύποπτο στην οικοδομή", σε ποιούς λόγους οφείλονται οι αντιφάσεις του προϊσταμένου του τμήματος εσωτερικής τρομοκρατίας, ο οποίος από τη μια επικαλείτο τον αρμόδιο εισαγγελέα ως "εγγύηση" τήρησης της ορθής φύλαξης των πειστηρίων, από την άλλη δε ομολογούσε ότι δεν τον είχε ενημερώσει  και βεβαίως για ποιούς λόγους δεν υπήρξε ποτέ έγγραφη αναφορά αποτελεσμάτων επιτήρησης, ούτε  έγγραφη έκθεση συμβάντων ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την  υποτιθέμενη παρακολούθηση επί ένα μήνα της περίφημης "γιάφκας" που οδήγησε στην σύλληψη των κατηγορουμένων (διαβάστε εδώ σχετικό δημοσίευμα από "ΤΟ ΒΗΜΑ").

Και άντε εμείς - μιας και ομολογούμε ότι δεν παρακολουθήσαμε τη δίκη αυτή - να μην εκφέρουμε άποψη για την ένδεια των αποδεικτικών στοιχείων που έχουν καταγγείλει πολλοί από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων. Δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε άποψη  αφενός μεν  για τη σκληρότητα των ποινών που επέβαλε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους (διαβάστε εδώ σχετικό δημοσιεύμα με τον εύγλωττο  τίτλο "245 χρόνια για τους πυρήνες" ) για "ηθική αυτουργία" στις πράξεις που τους........

αποδίδονται και μάλιστα ενώ από τις βόμβες "της κατσαρόλας" δεν δημιουργήθηκε, ούτε μπορούσε να δημιουργηθεί κίνδυνος ζωής (διαβάστε εδώ αποσπάσματα από την κατάθεση του Γ. Αρσένη), αφετέρου δε για τον βαρύτατο τραυματισμό της δικαιοσύνης  και της δημοκρατίας από την αυθαιρεσία του δικαστηρίου κατά τη διαδικασία  της δίκης, η οποία ήταν τόσο εμφανής ώστε έκανε ακόμη και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη να εκφράσει επικρίσεις για τον τότε υπουργό δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (διαβάστε εδώ σχετικό δημοσίευμα).

Και επειδή όλα αυτά , μόνο ως φωτιά στα "μπατζάκια" της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε, θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη τη στάση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. , το οποίο "έλαμψε δια της σιωπής του" , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κ. Παπαδάκης στην από 25.7.2011 ανοιχτή επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Α.

 κ.κ. Σύμβουλοι,

Όπως ίσως θα πληροφορηθήκατε από τον τύπο, στις 19/7 2011 εκδόθηκε η απόφαση του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση «Σ.Π.Φ.». Εφαρμόστηκε ο αντισυνταγματικός τρομονόμος, αποδόθηκαν ενοχές για πλειάδα κακουργημάτων χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, επιβλήθηκαν εξοντωτικές ποινές. Ετσι επισφραγίστηκε μία δίκη, που επί έξι μήνες στην αστυνομοκρατούμενη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού καταπάτησε κάθε έννοια δημοσιότητας και έφτασε μέχρι το σημείο να παραπέμψει κατ άρθρο 38 Κ.Ποιν.Δ. δεκάδες συνηγόρους για απείθεια επειδή αρνήθηκαν να αναλάβουν δοτά καθήκοντα υπερασπιστή διορισμένοι από το δικαστήριο και παρά τη θέληση των κατηγορουμένων.

Για όλα τα παραπάνω ο Δ.Σ.Α. και σείς προσωπικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, λάμψατε δια της σιωπής σας. Μόλις δε προχθές 22/7/2011, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος απέρριψε το αίτημα παραχώρησης της αίθουσας του Δ.Σ.Α. στους συνηγόρους της υπόθεσης για συνέντευξη τύπου σχετικά με τη δίκη. Ετσι, παράλληλα με τη δικαστική απόφαση που μας φέρνει πίσω στα χρόνια του ιδιώνυμου και του α.ν. 509/1947, η πρακτική του προέδρου του Δ.Σ.Α. μας φέρνει επίσης πίσω στα χρόνια της Ε.Κ.Ο.Φ.

Αν όλα αυτά σας είναι ανεκτά, μην ασχοληθείτε άλλο με την επιστολή μου.

Αν διαβλέπετε στην παραπάνω απόφαση την πρόκληση σοβαρής απειλής τόσο για τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα, όσο και για τον θεσμικό ρόλο του συνηγόρου, σας καλώ να την αποδοκιμάσετε ενεργά και να παραστείτε στη συνέντευξη τύπου των συνηγόρων της υπόθεσης που – λόγω της απαγόρευσης χρήσης της αίθουσας Δ.Σ.Α. από τον πρόεδρό σας – θα γίνει στην Ε.Σ.Η.Ε.Α, οδός Ακαδημίας 20, 3ος όροφος, την Τετάρτη 27/7/2011 και ώρα 13.00 ΄.

Ευχαριστώ

Αθήνα 25/7/2011

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top