Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ενώπιον της "δικαιοσύνης"

 

16-17f1--2-thumb-large

Παρ' ότι μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι  τη σύλληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ την είδαμε "ζωντανά" από το σπίτι μας  (για να τη δείτε, όσοι δεν βλέπετε "πρωϊνάδικα",  κάντε κλικ εδώ) λόγω της προφανούς συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ και τηλεόρασης, το θέμα που θα μας απασχολήσει στην παρούσα ανάρτηση είναι η αντιμετώπιση των συλληφθέντων συνδικαλιστών από τη δικαιοσύνη και αυτά που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Κατ' αρχήν η πράξη που αποδόθηκε στους 14 συνδικαλιστές (απ' ότι καταλάβαμε ο 15ος συλληφθείς ήταν ατυχής διερχόμενος που απλά παραπονέθηκε για τη βία που είδε να ασκείται στους συνδικαλιστές) είναι αυτή του άρθρου 334 παρ. 3 Π.Κ., το οποίο ορίζει ότι "Οποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου .......

δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλήση του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της και προκαλεί έτσι διακοπή διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών".

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό στις 21.11.2011 και αυθημερόν (!!!!!) ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στα πλαίσια της οποίας μέσα σε διάστημα τριών ημερών εξετάστηκαν οκτώ μάρτυρες (!!!!!) και μάλιστα ο κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος, Διευθυντής της Δ/νσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, τρείς φορές (η πρώτη στις 21.11 ώρα 19:30, η δεύτερη στις 23.11 ώρα  10:30 και η τρίτη την ίδια ημέρα στις 13:00) και  ο κ. Νικόλαος Αραβαντινός, Γενικός Διευθυντής Διανομής της ΔΕΗ, δύο  ( η πρώτη στις 23.11 ώρα 20:35 και η δεύτερη στις 24.11. ώρα 9:50)!!!

Η φοβερή αυτή ταχύτητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης απέφερε και τα ανάλογα αποτελέσματα, καθώς οδήγησε στη σύλληψη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, τους οποίους μετέφεραν και φρουρούσαν στα δικαστήρια ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.  Μάλιστα για άλλη μία φορά είδαμε το γνωστό πλέον θέαμα των δικαστηρίων: Πάνοπλοι αστυνομικοί να φράζουν την είσοδο στους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη και δικαστές και εισαγγελείς να πάσχουν από βαρύτατη κώφωση, εξ αιτίας της οποίας δεν "ακούν" τις διαμαρτυρίες των πολιτών που ζητούν να εισέλθουν στην αίθουσα και εμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τα λοιπά μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι από όλους τους μάρτυρες κατηγορίας (οκτώ στελέχη της ΔΕΗ και έξι αστυνομικοί)  εμφανίστηκαν μόνο δύο, γεγονός που έκανε τους μεν συνηγόρους υπεράσπισης να κατηγορούν τη διοίκηση της ΔΕΗ για προσπάθεια παρέλκυσης της δίκης, το  δε δικαστήριο να αναβάλει για τις 30 Νοεμβρίου, ενώ επίσης μας άρεσε ιδιαίτερα και απολαύσαμε την αποφασιστικότητα των συλληφθέντων συνδικαλιστών που  επέμεναν να μην αναβληθεί η δίκη τους.

Και για να μη το ξεχάσουμε: Για άλλη μία φορά οι σύμβουλοι του ΔΣΑ ήταν άφαντοι και οι συνήγοροι υπεράσπισης, μόνοι τους και ανυπεράσπιστοι, να προσπαθούν να υπερασπιστούν τη δημοσιότητα της δίκης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top