Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Λευτεριά στο σύντροφο Άκη και στο συναγωνιστή Παπαγεωργόπουλο

papag 060313

Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο "Inprecor.gr"

Τις προηγούμενες ημέρες συνέβη κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά πράγματα των τελευταίων χρόνων αν όχι δεκαετιών. Δύο σημαίνοντα (κάποτε) πολιτικά πρόσωπα, το ένα μάλιστα παραλίγο να γινόταν και πρωθυπουργός το 1996 εισέπραξαν βαρύτατες καμπάνες απ’ τη δικαιοσύνη.

Ο λόγος αφενός μεν για το «φτερωτό γιατρό», πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ο οποίος με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων απ’ τα ταμεία του δήμου δικάστηκε σε ισόβια δεσμά! Και αφετέρου δε για τον «σοσιαλιστή», πρωτοπαλίκαρο του Αντρέα Παπανδρέου, τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος με τη σειρά του έφαγε 8 χρονάκια για ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες!

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως πρόκειται για καθαρά πολιτικές αποφάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα νομικό επιχείρημα, σε καμία λογική απονομής δικαιοσύνης. Υπακούουν στη.......

λογική «αίμα στην αρένα» για «εξευμενισμό του πλήθους και του όχλου». Είναι δικαστικά αδιανόητο να δικάζεσαι ισόβια για υπεξαίρεση χρημάτων όσο μεγάλο και αν είναι αυτό το ποσό, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν χρεοκόπησε δα και η χώρα απ’ αυτό. Όπως επίσης αδιανόητη είναι η ποινή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Και αυτό γιατί θα πρέπει η μισή Ελλάδα τότε να πάει φυλακή.

Είναι πασίδηλο πως δικάστηκαν πρόσωπα και όχι αδικήματα. Για την ακρίβεια δικάστηκαν αποδιοπομπαίοι τράγοι και είναι πολύ πιθανό να βρεθούν και άλλοι στο άμεσο και βραχυπρόθεσμο μέλλον. Και τούτο για να λειτουργήσουν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ ενός σάπιου βασιλείου.

Όσο όμως και αν κάποιος δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τα συγκεκριμένα πρόσωπα (και ειδικά της στήλης, καρφί δεν της καίγεται για όλους αυτούς), όσο και αν ως μέρη ενός πολιτικού συστήματος υπεύθυνου για τη σημερινή κατάντια του τόπου και τη δυστυχία του λαού, είναι άξιοι της χλεύης και της περιφρόνησης, οφείλουμε όλοι να αναρωτηθούμε ειλικρινά:

Αν η εξουσία καταπατάει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας (της δικής της, της αστικής νομιμότητας) για τον εξευμενισμό των πλήθους, θα διστάσει μπροστά στο νόμο για να καταστείλει το πλήθος όταν αυτό δε θα μπορεί να εξευμενιστεί με τίποτα γιατί η δυστυχία και η φτώχεια θα είναι αφόρητη και αβάσταχτη;

Με απλά λόγια ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι με τέτοιες δικαστικές αποφάσεις που υπακούουν σε πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες. Τα ισόβια του Παπαγεωργόπουλου και τα 8 χρόνια φυλάκιση (για το τίποτα) του Τσοχατζόπουλου (υπάρχουν άλλα αδικήματα που τον βαραίνουν και μπορεί εκεί να εξαντλήσει την αυστηρότητά της η δικαιοσύνη) είναι η άλλη όψη των Κυριακάτικων δικαστικών αποφάσεων που βγάζουν παράνομες τις απεργίες και επιστρατεύει τους απεργούς, είναι η άλλη όψη των αποφάσεων που βγάζουν συνταγματικούς κατάφωρα αντισυνταγματικούς νόμους και χαράτσια εφαρμογής του μνημονίου μόνο και μόνο γιατί υπακούν στην πολιτική σκοπιμότητα των δανειακών συμβάσεων κοκ.

Πολύ περισσότερο που αυτές οι αποφάσεις δεν αφορούν καν ενεργούς πολιτικούς αλλά ρετάλια της πολιτικής ιστορίας… Αλήθεια σε τι θα διστάσουν αυτοί που δικάζουν μ’ αυτό τον τρόπο αν απέναντί τους έχουν τον απλό πολίτη;  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top