Menu
RSS

S.O.S - Tο σούβλισμα άρχισε!!!

pink provato Τα νέα είναι πολλά και άσχημα και δυστυχώς συνοψίζονται σε μία μόνο φράση: Το σούβλισμα ξεκίνησε και άρχισαν να μας γυρίζουν !!!

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτον: Μας ήλθε νέα αιτιολογημένη γνώμη από την Ε.Ε. , με καταληκτική ημερομηνία στις 13.9.2010, για την εφαρμογή της Οδηγίας Μπολκενστάιν (Οδηγία 2006/123 ήτοι πλέον ν.3844/2010), με την οποία μας ζητούν τα "πάντα όλα", δηλαδή την κατάργηση ελαχίστων αμοιβών, γραμματίων........

προείσπραξης, εδαφικών περιορισμών και εμποδίων για την ίδρυση και λειτουργία πολυεπαγγελματικών εταιρειών.

Ιδού και τα links, στα οποία θα μπορέσετε να μελετήσετε μόνοι σας αυτά που μας ζητούν (το υλικό δυστυχώς δεν το βρήκαμε στην ελληνική για να μη σας αναγκάσουμε να ξεσκονίσετε τα αγγλικά σας). .

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/services_directive_en.htm

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/services_directive/greece_en.pdf

http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/services_directive/consultation_paper_en.pdf

Δεύτερον: Την εβδομάδα που μας πέρασε συναντήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης,  με τους κ.κ. Παξινό, Μανουσάκη και  Βαλεργάκη, γενικό γραμματέα του Δ.Σ.Θ, ο οποίος ήλθε στην Αθήνα στη θέση του κ. Λαμτζίδη, με αντικείμενο συζήτησης την "απελευθέρωση" του δικηγορικού επαγγέλματος και τη στάση που θα τηρήσουν οι τρεις μεγάλοι Δικηγορικοί  Σύλλογοι.

Οι κ.κ. Παξινός και Μανουσάκης έδωσαν τα "πάντα όλα"  (αν κάνουμε λάθος ας υπάρξει επίσημη διάψευση και ενημέρωση γι' αυτά που συζητήθηκαν, καθώς  και τοποθέτηση των Προέδρων ΔΣΑ και ΔΣΠ για την "απελευθέρωση") με αντάλλαγμα τη διατήρηση των γραμματίων προείσπραξης δηλαδή των "τεκμηρίων αμοιβής" , επί των οποίων θα φορολογούμεθα και θα πληρώνουμε ΦΠΑ, ενώ  ο κ. Βαλεργάκης επιφυλάχθηκε για να αποφασίσει το Δ.Σ. του Συλλόγου του.

Μάλιστα στη συνάντηση αυτή  ο κ. Παξινός ξεκαθάρισε ότι, αν στην Ολομέλεια που θα γίνει αποφασιστούν κινητοποιήσεις από τους "απείθαρχους" συλλόγους, ο Δ.Σ.Α. δεν θα ακολουθήσει διότι η απόφαση της Ολομέλειας δεν είναι "δεσμευτική", δηλαδή ξανά - μανά και παλιά μας τέχνη "κόσκινο".... .

Τρίτον: Ηδη εστάλη πρόσκληση από τον κ. Παξινό για σύγκληση Ολομέλειας των Προέδρων τη Δευτέρα, 19.7.2010 με θέμα "την απελευθέρωση" (προσοχή όχι τη μη απελευθέρωση) του επαγγέλματος μας, στην οποία, όπως αναγράφεται, θα παρίσταται και ο κ. Καστανίδης!!!

Και ο τόπος σύγκλησης της Ολομέλειας ποιός είναι; Μα η Καβάλα, δηλάδή όσο πιο μακριά από την Αθήνα γίνεται,  διότι προφανώς οι κ.κ. Παξινός και Μανουσάκης δεν επιθυμούν να πάρουν και πολύ είδηση του τι παίζεται  οι 23.000 (όπως ισχυρίζεται ο κ. Παξινός) της Αθήνας και οι 1800 δικηγόροι του Πειραιά!

Τέταρτον: Για όποιον δεν "συνεργάζεται" υπάρχει το μαστίγιο και ο διασυρμός!

Ετσι επειδή ο Δ.Σ.Θ δεν μπήκε (τουλάχιστον αμέσως) στην παρέα των "προθύμων" μπήκε στο "στόχαστρο" και ο φιλοδικηγόρος Υπουργός, κ. Καστανίδης του έστειλε το ....ΣΔΟΕ (!!!!) (βλέπετε σχετικό άρθρο εδώ), πρακτική που συνηθίζεται τώρα τελευταία προς συνετισμό των απείθαρχων συνδικαλιστών, καθώς μόλις πριν δέκα ημέρες έγινε "ντου" των αδιάφθορων και στην ΠΝΟ!!! (βλέπετε σχετικό άρθρο εδώ)

Και το μεγάλο πρόβλημα ξέρετε ποιό είναι κατά την άποψη μας; Οτι ο κ. Λαμτζίδης δεν βγήκε να καταγγείλει ευθαρσώς την πραγματική αιτία του "ντου" στα ΜΜΕ και ψέλισε διάφορα περί καθαρού ουρανού που αστραπές δεν φοβάται, και  βεβαίως το ότι και οι υπόλοιποι σύλλογοι (τουλάχιστον μέχρι στιγμής)  κρατούν την ίδια στάση και  κάνουν τα "παγόνια"!!!!

Για όλα αυτά λοιπόν εμείς  επαναλάμβάνουμε :  Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας!!! Και επειδή στην περίπτωση μας άρχισε ήδη το σούβλισμα,  μήπως είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τη στάση μας, αν βεβαίως επιθυμούμε να τη γλιτώσουμε;

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top