Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια - ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ενα νέο κίνημα που διεκδικεί την ελεύθερη κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, χωρίς  την καταβολή τελών διοδίων και την κατάργηση των αποικιακών τύπου συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών σε ιδιωτικές εταιρείες, αναπτύσσεται πανελλαδικά το τελευταίο διάστημα. Στις 12 Δεκέμβρη 2009 πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η πρώτη πανελλαδική συγκέντρωση των επιτροπών αγώνα  (που αποτελούνται από φορείς και κατοίκους) από τις περιοχές Πάτρα, Β. Αττική, Θεσσαλονίκη, Τραγάνα, Πιερία, Βόλο, Αγρίνιο, Αρτα,  τις επιτροπές "ΑΚΡΙΒΕΙΑ STOP" και την Πανθεσσαλική συντονιστική stage, στην οποία αποφασίστηκε η δημιουργίαΠανελλαδικής Συντονιστικής "Επιτροπών Αγώνα" Ενάντια στα Διόδια  και η πρώτη πανελλαδική δράση  για την Κυριακή 20/12/2009, στις 12 το μεσημέρι. ώστε να ανοίξουν ταυτόχρονα όλοι οι σταθμοί διοδίων της Χώρας.

Σημειώνουμε ότι λόγω των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων των κατοίκων ενάντια στα διόδια, η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις, καθώς μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 το ύψος των ήδη ακριβών διοδίων θα έχει διπλασιαστεί.

Παραθέτουμε το ψήφισμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπών αγώνα και μερικά διαφωτιστικά links για τη δράση των επιτροπών κάθε περιοχής .

 

\                                                    ΨΗΦΙΣΜΑ

 

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ new poster akribeia b-3γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της χώρας  μας, που έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό, από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε, καλούμαστε να πληρώσουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το  απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα, γιατί αυτό επιβαρύνει περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων και εργαζομένων ΣΕ ΚΑΘΕ περιοχή ,που χρησιμοποιούν την Ε.Ο πηγαίνοντας στα σπίτια και τις εργασίες τους καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι, ούτε αστική συγκοινωνία και κατάλληλο οδικό δίκτυο.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθουν οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Συμβάσεις  που επιτρέπουν  στην «παραχωρησιούχο» εταιρεία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται ,καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων.ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας  για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.resize of

ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Χώρας όπως δώσουν δυναμικά το παρών τους στις συγκεντρώσεις

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ  την  Κυριακή  20/12 και ώρα 12 το μεσημέρι ΟΛΟΥΣ τους  σταθμούς  Διοδίων της Χώρας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ΕΝΩΣΟΥΜΕ τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

http://www.gopetition.com/online/32131.html

Για τα διόδια δείτε επίσης :

http://oxistadiodia.blogspot.com/2009/11/blog-post_8978.html
http://energipolitesvarnava.blogspot.com/

http://akriba-diodia.blogspot.com/
http://www.belarisa.gr/?p=2035

http://www.akouseto.gr/diodia-athinas-thessalonikis
http://diodiastop.blogspot.com/
http://press-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_9107.html

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top