Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Κρατάτε, αδέλφια φορτηγατζήδες!! Κρατάτε!

truck_starboard_large Παρακολουθήσαμε σήμερα τη συνεδρίαση του  Δ.Σ. του Συλλόγου μας (του Δ.Σ.Π) και πραγματικά αυτοθαυμαζόμαστε για την αυτοσυγκράτησή μας, διότι ούτε από το παράθυρο πηδήξαμε (γι' αυτό πάντως έχει προνοήσει ο Πρόεδρος και μπράβο του που μετέφερε στο ισόγειο τις συνεδριάσεις), ούτε "κουκουρίκου" κάναμε, ούτε τις φωνές μπήξαμε, παρότι όσα ακούσαμε δικαιολογούσαν - δυστυχώς - και τέτοιου είδους αντιδράσεις!!!!

Αλλά για να γίνουμε κάπως πιο συγκεκριμένοι:

Σήμερα ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και έγινε το θαύμα!!!  Συζητήθηκε επιτέλους το θέμα της απελευθέρωσης και ο Σύλλογος μας.........

απέκτησε θέσεις!!!!

Οι εισηγήσεις για τη συζήτηση - οι οποίες σημειωτέον δεν διαβάστηκαν - ήταν δύο. Η μία των κ.κ. Κλάππα και Πολλάλη, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της κατάργησης του εδαφικού περιορισμού και κατά της απελευθέρωσης γενικά και η δεύτερη του κ. Τσουρούλη, η οποία, όμως δεν καταλάβαμε σε τι κατέληγε, διότι, όπως ο ίδιος εξήγησε είχε δύο βάσεις, εκ των οποίων η πρώτη ήταν αρνητική και η δεύτερη .....διαπραγματευτική για την περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην απελευθέρωση (!!!).

Η συζήτηση ξεκίνησε με το θέμα της διαφήμισης και εκεί ο Πρόεδρος μας είπε ότι ουδέν πρόβλημα έχουμε διότι ήδη υπάρχει ο Κώδικας Δεοντολογίας που είναι αποδεκτός από το μνημόνιο κλπ και συνέχισε με το ζήτημα της κατάργησης των εδαφικών περιορισμών, το οποίο ήταν σ' αυτην τη συνεδρίαση και το φλέγον ζήτημα.

Ο κ. Μανουσάκης μας είπε για άλλη μία φορά ότι  το "πρόβλημα" εντοπίζεται στα έσοδα των δικηγορικών συλλόγων της επαρχίας και στο ποιός σύλλογος θα εκδίδει το γραμμάτιο, πλην όμως οι κ.κ. Πολλάλης και Κλάππας αντέτειναν ότι το ζήτημα ειναι πολύ πιο σύνθετο, ότι έχει να κάνει με τη σχέση μεταξύ δικηγόρου και δικηγορικού συλλόγου και  ότι η κατάργηση του εδαφικού περιορισμού μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση των συλλόγων και στη δημιουργία ενός ενιαίου πανελλαδικού επιμελητηρίου.  Ενώ  δε ο κ. Κλάππας προσπαθούσε να θέσει το ζήτημα των πολλαπλών εδρών,  ο κ. Μανουσάκης τον διέκοψε θίγοντας πολλά και άσχετα ζητήματα, όπως λ.χ. για τα τρία πρωτοδικεία που θα δημιουργηθούν στην Αττική και υποτίθεται ότι είναι και θέση του Συλλόγου μας. Επακολούθησε το ¨έλα να δείς", για το αν ισχύει κάτι τέτοιο και η συζήτηση πήρε άλλη τροπή και επανήλθαμε στο γνωστό κλίμα της συζήτησης χωρίς συζήτηση!!!

Μετά πολλά ξαναμπήκε το θέμα της κατάργησης του εδαφικού περιορισμού και ακούστηκαν τοποθετήσεις κατά της κατάργησης από την κ. Γουργαρέα, η οποία για άλλη μία φορά υποστήριξε ότι πρέπει να αντιταχθούμε σε όλα τα θέματα της  απελευθέρωσης, από την κ. Φλωροπούλου και τον κ. Δήμοβιτς που στήριξαν την άποψη τους κατά της κατάργησης στην ενότητα που πρέπει να έχει το δικηγορικό σώμα και υπερ της κατάργησης από τον κ. Σταματογιάννη, τον κ. Κοτσώνη και τον κ. Περιβολάρη, ενώ ο κ. Μανουσάκης για άλλη μία φορά τοποθετήθηκε....υπέρ των εσόδων των επαρχιακών δικηγορικών συλλόγων.

Το μεγάλο "κουκουρούκου" όμως έγινε όταν τέθηκε το ζήτημα της ψηφοφορίας και ο κ. Μανουσάκης επέμενε ότι οι δύο προτάσεις δεν ήταν δύο (δηλαδή κατά ή υπερ της κατάργησης του εδαφικού περιορισμού), αλλά έπρεπε να γίνει μία σύνθετη (!!!) διότι θα την περάσει η κυβέρνηση την απελευθέρωση και γι' αυτό καλύτερα......(αποσιωπητικά διότι δεν καταλάβαμε τι εννοούσε)!

Εν παση περιπτώσει και για να μην σας ταλαιπωρούμε,  η ουσία είναι μία. Οτι το όχι του Δ.Σ. στην απελευθέρωση είναι για την τιμή των όπλων και ας ετοιμαστούμε να την υποστούμε  .

Και επειδή μετά τους φορτηγατζήδες έχουμε σειρά εμείς και ό,τι χρόνος περάσει κέρδος είναι  τις δύσκολες αυτές μέρες (διότι λ.χ. αυριο μπορεί να πέσει  η Κυβέρνηση, να πτωχεύσουμε ή να σκάσει κανένα άλλο σκάνδαλο και να μας ξεχάσουν) η ελπίδα μας είναι μία και ας την πούμε ξεκάθαρα:

ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ, ΚΡΑΤΑΤΕ, γιατί αλλιώς χανόμαστε !!!

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top