Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Θέλει η π……………να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει (ή για το ψήφισμα του Δ.Σ.Α)

paraxenacom epigrafesb5-546x390

Να μας συγχωρούν οι συνάδελφοι για την έλλειψη κοσμιότητας του τίτλου , αλλά κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η εξαίρεση επιτρέπεται - για να μην πούμε επιβάλλεται – εν όψει της θρασύτητας των μελών του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.  που χθες, 30.6.2015, εξέδωσαν ένα κατάπτυστο ψήφισμα για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 (ολόκληρο το ψήφισμα εδώ).

Τι έκαναν λοιπόν αυτοί οι κύριοι και κυρίες του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. (εξαιρούνται οι συνάδελφοι Δ. Μπελαντής, Β. Παπαστεργίου, Π. Γαλετσέλλης, Ν. Δαμασκόπουλος, Β. Κατσαφάδος και Α.Αντανασιώτης, εκ των οποίων οι τέσσερεις πρώτοι καταψήφισαν, ο πέμπτος...........................................................................................

απείχε της ψηφοφορίας και ο έκτος απουσίαζε) που φέρονται ότι εκπροσωπούν τους δικηγόρους του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας;

Αφού χρησιμοποίησαν ως φύλλο συκής τα περί νομιμότητας του δημοψηφίσματος, έπεσαν με τα μούτρα στο……ψητό, δηλαδή στην απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ και υπέρ της «ευρωπαϊκής πορείας» της χώρας μας, τη διασφάλιση της οποίας μάλιστα αναγόρευσαν, ως αυτόκλητοι κριτές πάντων, σε « υποχρέωση όλων»!

Βεβαίως οι κ.κ. συνάδελφοι του Δ.Σ.Α. δεν είναι πρωτοπόροι. Την προηγούμενη ημέρα το Δ.Σ. του Δ.Σ..Θεσσαλονίκης έλαβε απόφαση να συμμετάσχει, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4023/2011(1), στη συγκρότηση «Επιτροπής Υποστήριξης του ΝΑΙ», ενώ χθες δημοσιεύθηκε και επιστολή του τέως προέδρου του Δ.Σ.Α. κ. Γιάννη Αδαμόπουλου, με την οποία μας προτρέπει να πούμε «ΝΑΙ» στην Ευρώπη και «ΟΧΙ» στη δραχμή!

Τι συμβαίνει λοιπόν και οι «επιφανείς» αυτοί εκπρόσωποί μας βγήκαν κατά το κοινώς λεγόμενο «στα κεραμίδια», θυσίασαν το θεσμικό τους ρόλο και πήραν απροκάλυπτα θέση υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου; Μήπως γιατί ο κλάδος των δικηγόρων ευημερεί και οι «εκπρόσωποι» μας αποφάσισαν να εκτεθούν για να υπερασπισθούν τα συμφέροντα μας; Μήπως γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπόλοιπη κοινωνία εμάς δεν μας απασχολούν και δεν μας αγγίζουν ή μήπως, τέλος, γιατί η πρόταση των δανειστών περιέχει ευεργετικές ρυθμίσεις για τον κλάδο μας και για αυτό έσπευσαν να εκτεθούν και να ταχθούν αναφανδόν υπέρ του «ΝΑΙ» προς χάριν μας;

Τα δύο πρώτα ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά. Όσον δε αφορά το τρίτο, τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές και αφορούν και τον κλάδο μας (2) είναι τα εξής:

  1. - 100% προκαταβολή φόρου για το εταιρικό εισόδηµα, καθώς και για το ατοµικό εισόδηµα ελευθέρων επαγγελµατιών, µέχρι το τέλος του 2016
  2. - Αύξηση του φόρου εισοδήµατος νοµικών προσώπων το 2016 από 26 σε 28%.
  3. - Συγκρότηση νέου κλάδου ειδικών εκκαθαριστών, χωρίς επαγγελµατικό περιορισµό, που θα είναι σύµφωνος µε τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
  4. - Οι Αρχές θα εναρµονίσουν τα ζητήµατα των οµαδικών απολύσεων και των εργασιακών σχέσεων µε τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, έως το ∆εκέµβριο του 2015
  5. – Άμεσα άνοιγμα επιλεγµένων κλειστών επαγγέλµατων, ενώ τα υπόλοιπα θα ανοίξουν έως τον Οκτώβριο του 2016.
  6. - Εξάλειψη των ανταποδοτικών και µη εισφορών υπέρ τρίτων.
  7. - Οι Αρχές θα νοµοθετήσουν και θα εφαρµόσουν το νέο Κώδικα Πολιτικής ∆ικονοµίας, όπως έχει συµφωνηθεί παλαιότερα. Θα προτείνουν περαιτέρω δράσεις για τη µείωση της καθυστέρησης των υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια και για την υιοθέτηση επιλεκτικής αύξησης των δικαστικών παραβόλων.

Γιατί λοιπόν οι «εκπρόσωποι» μας τάσσονται υπέρ του «ΝΑΙ», ενώ τα συμφέροντα του κλάδου απαιτούν το αντίθετο και γιατί παραβλέπουν την εκπεφρασμένη, με τον πιο αγωνιστικό τρόπο, αντίθεση του σώματος σ’ ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει η πρόταση των δανειστών, δηλαδή στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που για να θυμηθούμε τι έλεγε η Συντονιστική πριν μερικούς μήνες «καταργεί την αστική δίκη» και «οδηγεί στη δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών» ;

Μα προφανώς γιατί υπερασπίζονται την……Ευρώπη !!!!!! Και συμμετέχοντας, ο μεν Δ.Σ.Θ. απροκάλυπτα, ο δε Δ.Σ.Α συγκεκαλυμμένα, στην επιτροπή «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ» εκφράζουν την αγωνία τους μην τυχόν φύγουμε από τον «σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και του ευρώ». Και ως γνωστόν, όταν κανεις αγωνίζεται για ιδανικά τόσο μεγάλης......"αξίας", οι θυσίες δεν έχουν σημασία......αρκεί βεβαίως να γίνονται πάντοτε από άλλους!

 

 
   

(1) Ν. 4023/2011 Άρθρο 10

1. Με κριτήριο τη θέση τους στο ερώτημα ή στα ερωτήματα που τίθενται στην κρίση τωνψηφοφόρων, τα πολιτικά κόμματα, οι ενώσεις προσώπων, οι επιστημονικές, οι επαγγελματικές ή οισυνδικαλιστικές οργανώσεις και κάθε άλλη οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών συμμετέχουνστην αντίστοιχη «Επιτροπή Υποστήριξης».

2. Για την απόφαση τους ενημερώνεται με την υποβολή σχετικής δήλωσης ο Υπουργός

Εσωτερικών εντός τριών ημερών από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος, με το οποίοπροκηρύσσεται η διενέργεια δημοψηφίσματος.

 

(2) Τον κατάλογο των μέτρων που αφορούν τον κλάδο μας αντιγράψαμε από τη σελίδα  του συναδέλφου Γ.Γ. στο fb.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top