Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Εξελίξεις στο μέτωπο της μετεγκαταστάσης των Δικαστηρίων του Πειραιά στον Κεράνη

kata

Παρά το συντριπτικό όχι των δικηγόρων του Πειραιά στην πρόσφατη Γ.Σ., οι εξελίξεις "τρέχουν", αν και όχι με την ταχύτητα που  φαίνεται ότι επιθυμεί ο κ. Μανουσάκης, ο οποίος  από τον Ιούλιο διεμήνυε ότι και καλά τον.........Σεπτέμβριο  (του 2013 !!) θα δικάζαμε στον Κεράνη.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι : Δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 2491/4.10.2013 (Τεύχος 2ο) η υπ΄αριθ,  89635 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία αναθέτει στην εταιρεία "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε."  τη μελέτη, δημοπράτηση, επιβλεψη και παραλαβή του έργου "Αναδιαρρύθμιση των χώρων του κτιρίου των παλαιών καπανοποθηκών Κεράνη" για την κάλυψη των αναγκών στέγασης δικαστικών και δημοσίων Υπηρεσιών του Πειραιά. Βάσει δε της απόφασης αυτής η .....

εταιρεία "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε." πριν δύο ημέρες με το υπ' αριθ. 399/9.10.2013 πρακτικό του Δ.Σ. της αποφάσισε την αναθέση του εν λόγω έργου στον ανάδοχο Ανδρέα Βρυώνη αντί  συνολικού κόστους 58.464,66 ευρώ (το πρακτικό εδώ).

Βεβαίως το θέμα δεν έχει τελειώσει, καθώς δεν έχει εκδοθεί το  Προεδρικό Διάταγμα που είναι αναγκαίο για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων. Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι το θέμα τώρα αρχίζει, καθώς παράλληλα οργανώνεται και το στρατόπεδο των διαφωνούντων και από τις 4.10.2013 συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα που παραστάθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της 7ης Οκτωβρίου 2013.

Κατά τα λοιπά αξίζει να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013, στην οποία ακούσθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, όπως ότι στη Γ.Σ. υπήρξαν "κουκουλοφόροι" και "Κασιδιάρικες" συμπεριφορές (κ. Καραμιζάρης), ότι η απόφαση της Γ.Σ. χρήζει ερμηνείας (κ. Κλάππας), ότι υπάρχει "θέμα καταμέτρησης" (κ. Σταματογιάννης), τα οποία επανέλαβε και συνολικά ο κ. Μανουσάκης. Τώρα που οφείλεται όλη αυτή η εμμονή, παρά τη σαφή αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων;   Εμείς δεν θα εκφράσουμε άποψη και τα .....συμπεράσματα δικά σας!!!  .

Παραθέτουμε ολόκληρο το από 10.1.0.2013 δελτίο τύπου  της Επιτροπής Αγώνα κατά της μεταστέγασης των δικαστηρίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ συναντήθηκε διαδοχικά:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 9/10/2013

Α) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

με την Προϊσταμένη του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και

Β) ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

με την Προϊσταμένη και με Δικαστές του Ειρηνοδικείου Πειραιά

τους οποίους ενημέρωσε για τη ληφθείσα στις 3/10/2013 απόφαση της Γ.Σ. των Δικηγόρων Πειραιά που με συντριπτικό αριθμό ψήφων (98%) διαφωνεί με τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων στο κτίριο της οδού Θηβών στη Νίκαια-Ρέντη και συμφωνεί με την αναζήτηση άλλων κτιρίων εντός της πόλης-λιμάνι του Δήμου Πειραιά.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Επισημάναμε στους κ.κ. Δικαστές σχετικά με το με αρ. πρωτ. 80039,83136/2-10-2013 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης απευθυνόμενο προς α) το Ειρηνοδικείο Πειραιά, β) το Πταισματοδικείο Πειραιά, γ) Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, δ) Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και ε) Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, σύμφωνα με το οποίο καλούνται οι Προϊστάμενοι των αντίστοιχων Δικαστηρίων να προκαλέσουν (ξεχωριστά το κάθε Δικαστήριο) διαγωνισμό και να αποστείλουν δύο (τουλάχιστον) προσφορές (!!!) για τη μεταφορά των Υπηρεσιών τους στο κτίριο της Νίκαιας-Ρέντη, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ αμφιβόλου νομιμότητας (απευθείας ανάθεση, ότι αποτελεί κατάτμηση δαπάνης διαγωνισμού κλπ) και μάλιστα προτού εκδοθεί Π.Δ. περί μεταφοράς των Δικαστηρίων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 10/10/2013

Επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ στα πλαίσια των ιδρυτικών αποφάσεών της συναντήθηκε διαδοχικά:

1. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Α) με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Κούβαρη και

2. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Β) με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κα Ανεμοδουρά και εκτός της ενημέρωσης των κ.κ. Προέδρων για την απόφαση της Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου αντάλλαξε απόψεις για την εξεύρεση λύσης για κτίρια εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ μετά την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά την 7/10/2013 και τις παραπάνω επαφές ενημερώνει τους φορείς ότι το καταβλητέο μίσθωμα από το Ελληνικό Δημόσιο για το κτίριο της ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου -ΤΑΙΠΕΔ που το προωθεί για πώληση σε ΙΔΙΩΤΗ θα είναι 2.658.000 ευρώ ετησίως ΕΝΩ σήμερα καταβάλλει 1.133.040 ευρώ ετησίως!!!

Η Επιτροπή θα συνεχίσει τις ενημερωτικές συναντήσεις και την ανταλλαγή απόψεων με όλους του φορείς της πόλης και τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΝΩ ήδη τεχνικοί σύμβουλοι της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ έχουν αναλάβει να μελετήσουν λύσεις σε ήδη υπάρχοντα (ημιτελή ή όχι) κτίρια του Πειραιά είτε ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά (ΠΥΡΓΟΣ-ΡΑΛΛΕΙΟΣ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ κλπ) είτε ιδιοκτησίας του Δημοσίου ή άλλων Δημόσιων Φορέων (ΟΛΠ κλπ).

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10/2013

Για το θέμα αυτό επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε τα νόμιμα για το είδος των αναθέσεων.

Πειραιάς, 10/10/2013

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top