Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Η Γ.Σ. της 3ης Οκτωβρίου 2013 για την μετεγκατάσταση των δικαστηρίων στον Κεράνη και η μεγάλη (προσωπική) ήττα του κ. Μανουσάκη

img 6669

Η Γ.Σ. της 3ης Οκτωβρίου 2013 του Δ.Σ.Π. μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως ιστορική για τους εξής λόγους:

Πρώτον: Γιατί υπήρξε μια πρωτοφανής και  συμπαγής συσπείρωση κατά της  μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο Κεράνη. Ενδεικτικό δε είναι (α) ότι από τις έξη παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις προηγούμενες δικηγορικές εκλογές μόνο δύο, η παράταξη του κ. Μανουσάκη και η παράταξη των κ.κ. Πολλάλη και Κλάππα , τάχθηκαν υπερ της μετεγκατάστασης και μάλιστα χωρίς να μπορούν να πείσουν ούτε κάν τους ψηφοφόρους τους και (β) ότι από τους τριάντα περίπου συναδέλφους που τοποθετήθηκαν (αρκετοί από αυτούς που είχαν ζητήσει το λόγο επέλεξαν τελικά να μη μιλήσουν δηλώνοντας ότι είχαν ήδη καλυφθεί από τους προλαλήσαντες και η απόφασή τους αυτή καταχειροκροτήθηκε από το σώμα ) μόνο τρεις τάχθηκαν υπέρ της μετεγκατάστασης και συγκεκριμένα  ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. κ. Μανουσάκης, ο Γραμματέας κ Σταματογιάννης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κλάππας. Ο τελευταίοες μάλιστα δήλωσε ότι .......

τάσσεται υπέρ της μετεγκατάστασης των δικαστηρίων σε...... δημόσιο κτίριο, προύπόθεση που όμως γνωρίζει ότι δεν πληροί το κτίριο του Κεράνη, καθώς ανήκει μεν στο δημόσιο, αλλά ήδη έχει προκηρυχθεί η πώλησή του από το ΤΑΙΠΕΔ και το μόνο εμπόδιο στην πώλησή του είναι το γεγονός ότι παραμένει άδειο και δεν μπορεί να αποφέρει έσοδα στον ιδιώτη - υποψήφιο αγοραστή.

Δευτερον: Γιατί δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του Δ.Σ.Π. (απ' όσα τουλάχιστον θυμόμαστε) o Πρόεδρος και η  πλειοψηφία του Δ.Σ. να εμφανίζονται τόσο απονομιμοποιημένοι, καθώς η πρόταση τους συγκέντρωσε  μόνο 9 - κατ' άλλους 16 ψήφους -  σε σύνολο 443 παρευρισκομένων.

Τρίτον: Γιατί η διαδικασία της συνέλευσης υπήρξε υποδειγματική χάριν του  κόσμιου, συγκροτημένου και ήπιου τρόπου με τον οποίο ο προεδρεύων, κ. Τσουρούλης, διηύθυνε τη συζήτηση (και στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη σύγκριση με τη διαδικασία που τηρούσε ο κ. Μανουσάκης σε προηγούμενες συνελεύσεις).

Τέταρτον: Γιατί τόσο η μαζικότητα όσο και η απόφαση της συνέλευσης - και αυτό πρέπει να τονισθεί - δεν προέκυψαν αυθορμήτως, αλλά μετά από  επίμονη και ταυτόχρονα υπομονετική δουλειά μίας ομάδας συναδέλφων (και κυρίως του κ. Τσαβδαρίδη) που με πολύ κόπο κατόρθωσαν να αναδείξουν τη σοβαρότητα του  εν λόγω ζητήματος.

Κατά τα λοιπά,  αξίζει να μεταφέρουμε ότι  στη συνέλευση ειπώθηκε ξεκάθαρα  ότι πίσω από την  μετεγκατάσταση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο Κεράνη κρύβονται συμφέροντα Μπόμπολα, ενώ ο κ. Σιούφας στην τοποθέτησή του επί προσωπικού ζητήματος αναφέρθηκε "σε οσμή σκανδάλου".

Εμείς χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα της Γ.Σ., γιατί θεωρούμε αφενός ότι πρυτάνευσε η λογική, αφετέρου ότι ηττήθηκε το δίλημμα "Σκουζέ ή Κεράνης" που έθεσε ο κ. Μανουσάκης, επικαλούμενος τον μονόδρομο του μνημονίου. Τέλος, επειδή το όλο θέμα δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία του κ. Μανουσάκη, δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε την εν λόγω απόφαση ως  την πρώτη (και συντριπτική) ήττα του κ. Μανουσάκη. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε:  οι προσωπικές πολιτικές εκτός από "νίκες" φέρνουν καμιά φορά και "ήττες" και η ευθύνη για "προσωπικές" επιλογές δεν είναι πάντα δυνατόν να κρυφτούν πίσω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top