Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Ετοιμα τα Π.Δ της μετεγκατάστασης - Η εγρήγορση όλων των δικηγόρων Πειραιά είναι αναγκαία.

dspeiraia-300x131

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΕΙΓΟΝ

Πειραιάς, 22/11/2013

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ

1. ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ

Η πολιτεία (Υπουργείο Δικαιοσύνης), παρά τις διαβεβαιώσεις του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, Β. Μιχαλολιάκου, και άλλων Κυβερνητικών ή μη παραγόντων, προχώρησε ακάθεκτη στην έκδοση ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων στη Νίκαια-Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες του μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ, κ. Α. ΔΗΜΟΒΙΤΣ, που επισκέφθηκε το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ τα Προεδρικά Διατάγματα είναι έτοιμα και από τη Δευτέρα 25/11/2013 θα είναι δημοσιευμένα.

2. ΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟ υπ’ αριθμ. πρωτ. 1840/13-11-2013 ΕΓΓΡΑΦΟ.

Δυστυχώς παρότι ετέθη στο Δ.Σ. θέμα άμεσης σύγκλησης Γ.Σ. των Δικηγόρων ενόψει των εξελίξεων , η πλειοψηφία του Δ.Σ. η οποία έχει τοποθετηθεί ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΥ ΚΕΡΑΝΗ, μετά από εισήγηση του Προέδρου, κ. Σ. Μανουσάκη,........

αποφάσισε ΣΥΓΚΛΗΣΗ Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ 17-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013!!! ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ!!!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ δεν κάνει σχόλια και αφήνει στον κάθε συνάδελφο να εξάγει τα συμπεράσματά του/της.

3. ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Από Δικαστικούς Λειτουργούς και υπαλλήλους που μας πήραν τηλέφωνο, μάθαμε ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π., κ. Σ. Μανουσάκης ειδοποίησε τηλεφωνικώς σήμερα 22/11/2013 τους αρμόδιους του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ότι είναι έτοιμα τα ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ για τη μεταστέγαση του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ και άλλων Δικαστηρίων και να προετοιμάζονται.

4. ΤΟ ΤΑΧΔΙΚ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΚΕΡΑΝΗΣ».

Δυνάμει του υπ’ αριθμ. πρωτ. 12055/7-11-2013 εγγράφου το ΤΑΧΔΙΚ αποφάσισε να δεσμεύσει πίστωση για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ανελκυστήρων του κτιρίου «ΚΕΡΑΝΗΣ».

5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Θ. ΔΡΙΤΣΑ

Αντιγράφουμε από το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2204/25-10-2013 έγγραφο του κ. Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ και του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: «απαιτεί την εύκολη πρόσβαση τόσο του προσωπικού όσο και του πολυάριθμου κοινού με Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΜΣΤ), ή άλλη επαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση. Στην Υπηρεσία μας δεν έχει υποβληθεί κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη που να διερευνά τις επιπτώσεις από την εν λόγω χωροθέτηση και να προτείνει ρυθμίσεις. Το εν θέματι ακίνητο (ΚΕΡΑΝΗΣ) δεν γειτνιάζει με σταθμό/στάση γραμμής ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (υπάρχουσας ή προβλεπόμενης) και από πλευράς λεωφορειακής εξυπηρέτησης συνδέεται μόνο από τις δρομολογιακές γραμμές που διατρέχουν τη λεωφόρο Θηβών και απαιτείται ειδική διερεύνηση για τον προσδιορισμό του βαθμού κάλυψης των απαιτήσεων ζήτησης από τη μεταφορική ικανότητα των συγκεκριμένων ΜΜΜ.»

6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Π. ΜΕΛΑ ΚΑΙ Θ. ΔΡΙΤΣΑ

Α) Ο κ. Υπουργός στις απαντήσεις του με αριθμ. πρωτ. 940/14-11-2013 θεωρεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ το κτίριο (ενώ ο άλλος Υπουργός Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ το θεωρεί ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ).

Β) Θεωρεί ότι η μεταστέγαση γίνεται προς εξοικονόμηση πόρων ΕΝΩ ο ίδιος απαντά ότι θα καταβάλλεται μίσθωμα στην ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΑΠ 2.652.000 ευρώ ετησίως (βλ. 9572/2013 έγγραφο ΤΑΙΠΕΔ) όταν σήμερα το Δημόσιο καταβάλλει περίπου 900.000 ευρώ για όλα τα κτίρια του Πειραιά.

Γ) Ότι ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «είναι απόλυτα σύμφωνος».

Φαίνεται ότι η ψήφος του 98% των Δικηγόρων της Γ.Σ. της 3/10/2013 δεν έφτασε ποτέ στα αφτιά του κ. Υπουργού ή έφτασε και κωφεύει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 19/11/2013 ζητήθηκαν από τους κ.κ. Συμβούλους της μειοψηφίας να σταλεί επιστολή – διαμαρτυρίας του ΔΣΠ στον κ. Υπουργό για τη διατύπωση ότι ο ΔΣΠ είναι απόλυτα σύμφωνος και η πλειοψηφία του Δ.Σ. και ο κ. Πρόεδρος, Σ. Μανουσάκης αρνήθηκε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μεθαύριο θα χρειαστεί να μιλήσουμε με τον Υπουργό για τα συμφέροντα των Δικηγόρων».

7. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ συγκαλείται εκτάκτως λόγω του κατεπείγοντος και θα προβεί σε δικαστικές ενέργειες ασκώντας τα μέλη της το συνταγματικό τους δικαίωμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΥΑΓ. ΤΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΡΔΑΡΑΣ Ν. ΛΙΑΠΑΚΗΣ

6946063711 6944716351 6944511959

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top