Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Tι καλούμεθα να αποφασίσουμε στη Γ.Σ. της 19ης Δεκεμβρίου 2013;

zincinkidhd 01 

Αλήθεια τι καλούμεθα να αποφασίσουμε στην αυριανή Γ.Σ. του Συλλόγου μας;

Η βούληση του σώματος στην συνέλευση της 3ης Οκτωβρίου ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. Κανείς από τους μαχομένους δικηγόρους του Πειραιά δεν επιθυμεί την μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά εκτός της πόλης  και κανείς δεν θεωρεί τη μετεγκατάσταση στον Κεράνη ως την καταλληλότερη λύση στο πρόβλημα στέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά.

Και όμως οι κ.κ. Αθανσίου και Μανουσάκης έκαναν ότι δεν κατάλαβαν. Και ο μεν πρώτος, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή για τη μεταφορά των δικαστηρίων στον Κεράνη, μας είπε ότι "ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά" συμφωνεί  και ο δεύτερος μας......έβρισε και από πάνω, διότι δήθεν  δημιουργείται  "εμφυλιοπολεμικό" κλίμα στις τάξεις των δικηγόρων το οποίο (ακούστε - ακούστε!) οφείλει ως πρόεδρος να καταγγείλει!!!!!

Τα παραπάνω ευτράπελα και χαριτωμένα  αναφέρει ο κ. Μανουσάκης στην .........

από κάθε σκοπιά απαράδεκτη επιστολή του   (σημειωτέον ότι την επιστολή αυτή  όχι μόνο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αλλά και έστειλε στο προσωπικό e - mail κάθε δικηγόρου Πειραιά, μήπως τυχόν παραλείψει κανείς να τη διαβάσει) , για την οποία πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε και να σχολιάσουμε (λ.χ. ποιός παραπληρορφορεί και λασπολογεί, ποιός έχει χαοτικές πεποιθήσεις κ.α.). Μολαταύτα, αρκούμεθα να του αντιγυρίσουμε (όλους) τους χαρακτηρισμούς και να ασχοληθούμε με τα σημαντικά και κρίσιμα:

Για ποιό λόγο συγκλήθηκε η Γ.Σ. της 19ης Δεκεμβρίου 2013 και τι καλούμεθα να αποφασίσουμε;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι κατά την άποψη μας προφανής:

Ο κ. Μανουσάκης παρά την αρχική ήττα του ξαναμοιράζει την τράπουλα και ποντάρει:

(α) Στην ηττοπάθεια που - κακά τα ψέματα -  δεν έχει πάρει μόνο εμάς φαλάγγι, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία.. Αλλωστε υπολόγιζε ότι θα είχαν ήδη εκδοθεί τα Π.Δ. για τη μετεγκατάσταση στον Κεράνη και ως εκ τούτου θα μας έφερνε προ τετελεσμένου.

(β) Στις μέρες των Χριστουγέννων, που μαζί με μια δόση ηττοπάθειας μπορεί να φέρουν την πολυπόθητη έλλειψη απαρτίας, ώστε να ξαναγυρίσει επιτέλους το θέμα στο Δ.Σ. για να το χειριστεί όπως επιθυμεί και βούλεται.

(γ) Στην κινητοποίηση μη μαχόμενων δικηγόρων, οι οποίοι αφενός ελάχιστα κόπτονται για τη στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά εκτός της πόλης και αφετέρου δεν γνωρίζουν κανέναν άλλο δικηγόρο από το Σύλλογό, πλην του προέδρου.

 Ολα αυτά βεβαίως είναι σχέδια και η ζωή θα δείξει αν θα ευοδωθούν.

Εμείς πάντως θα πάμε στη Γ.Σ. και ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα πράξουν όλοι οι μαχόμενοι δικηγόροι Πειραιά. Αλλιώς..... τα "συγχαρητήρια" μας στον κ. Μανουσάκη, παρότι εν προκειμένω δεν ισχύει ότι ο καλύτερος κερδίζει.!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top