Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Μάρτη κατά του ΚΕΑΟ

etaa-eniaio-tameio-aneksartita-apasxoloumenon-ktirioedited

 

Μπορεί ο κ. Αδαμόπουλος να δήλωσε κατηγορηματικά ότι “ουδεμία οφειλή ασφαλισμένου του ΤΑΝ πρόκειται να αποσταλεί στο Κ.Ε.Α.Ο” (η δήλωσή του εδώ), πλην όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Χθές, 14.3.2014 ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Α.Α. κ. Σελλιανάκης συγκάλεσε για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα έκτακτο Δ.Σ προκειμένου να αποφασιστεί η άμεση αποστολή στοιχείων ασφαλιστικών οφειλών στο ΚΕΑΟ, το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας (τα σχετικά έγγραφα εδώ).

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται προς τις νεοεκλεγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μας είναι αν θα κινηθούν για να αποτρέψουν το έγκλημα που ετοιμάζεται να συντελεστεί σε βάρος μας, αν θα διεκδικήσουν αυτά που οφείλει το κράτος στο ταμείο μας και αν θα απαιτήσουν την στήριξη του ταμείου μας λόγω του ληστρικού κουρέματος των αποθεματικών του.

Και επειδή “οι καιροί ου μενετοί” είναι θέμα τιμής για τον δικηγορικό κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι μηχανικοί κατά του ΚΕΑΟ την Τετάρτη, 19.3.2014

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών.

Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Μάρτη κατά του ΚΕΑΟ

ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Κινητοποίηση Τετάρτη 19 Μάρτη κατά του ΚΕΑΟ, Πειραιώς 28 (9,30πμ, θα ξεκινήσουμε από το ΚΕΑΟ ,μετά θα πάμε στο Υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξουμε μαζί με την πορεία της ΑΔΕΔΥ στη βουλή )

Στις 19 Μάρτη οι μηχανικοί που ζούμε, ή θα θέλαμε να ζούμε από τη δουλειά μας, διαδηλώνουμε:

 • Ενάντια στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, το ΚΕΑΟ και τις κατασχέσεις, την καταλήστευσ.........η των αποθεματικών του ταμείου μας.
 • Ενάντια στην επιστημονική και επαγγελματική μας απαξίωση, την ανεργία και την υποαπασχόληση, την μετατροπή μας σε φοροεισπράκτορες της τρόικα.
 • Ενάντια στην κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, τις μειώσεις μισθών, την ισοπέδωση της δουλειάς μας.
 • Ενάντια στην φοροληστεία, την υπερφορολόγηση με 26% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια.

Εδώ και ένα χρόνο, με διαρκείς κινητοποιήσεις, καταφέραμε να αναβάλλουμε τις καταστροφικές για τους μηχανικούς πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα, στο ασφαλιστικό. Με τους αγώνες μας επιβάλλαμε την αναστολή των υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών, την μη αποστολή των στοιχείων στο ΚΕΑΟ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους έχουν οφειλές στο ταμείο.

Όμως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας επανέρχονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν τη μνημονιακή πολιτική. Καλούν τη διοίκηση του ΕΤΑΑ και τον εντολοδόχο, πρόεδρο του ταμείου Σελλιανάκη, να προωθήσει άμεσα τις “ληξιπρόθεσμες οφειλές” των ασφαλισμένων στο ΚΕΑΟ και να ξεκινήσουν οι κατασχέσεις. Παράλληλα ξαναμπαίνει στην ημερήσια διάταξη η επιβολή των υπέρογκων αυξήσεων. Με εντολή του υπουργού εργασίας δεν σφραγίζονται βιβλιάρια υγείας συναδέλφων, που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το αποτέλεσμα της πολιτικής τους: 50.000 ανασφάλιστοι μηχανικοί απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με την επιμονή και τις κινητοποιήσεις μας τους τελευταίους μήνες, καταφέραμε να αρχίσει ξανά το σφράγισμα των βιβλιαρίων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να βομβαρδίσουν με αιτήσεις το ΤΣΜΕΔΕ, έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους μηχανικούς σε μαζική συμμετοχή στις συλλογικές  διαδικασίες και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου σε συντονισμό και κοινή δράση. Καλούμε τους συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ σε συμπόρευση για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που καταδικάζει τις ζωές μας. Καλούμε τους φορείς των μηχανικών να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ.

Διεκδικούμε:

 • Καμία αποστολή στοιχείων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), να καταργηθεί το ΚΕΑΟ
 • Καμία αύξηση των ήδη υπέρογκων εισφορών, άμεση δραστική μείωση τους (και αναδρομικά)
 • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξαρτήτως οφειλών,
 • Άρση των άθλιων όρων διακανονισμού οφειλών,
 • Αναγνώριση των ανέργων και υπό-απασχολούμενων συναδέλφων, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, διαγραφή των χρεών τους, μη υποχρέωση καταβολής εισφορών σε όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα,
 • Ασφαλιστική ενημερότητα για όλους τους μηχανικούς εκτός από τους εργοδότες που οφείλουν εργοδοτικές εισφορές,
 • Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας. Άμεση κάλυψη των απωλειών από το psi και την Τράπεζα Αττικής,
 • Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη σε ταμεία, κράτος, τράπεζες.
 • Οι φορείς των ασφαλισμένων να μεριμνήσουν επιτέλους για την προστασία των συναδέλφων .

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top