Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα συνεχίζεται...

dspeiraia-300x131Η παρακάτω ανακοίνωση αφορά κατά το πρώτο μέρος της αποκλειστικά τους δικηγόρους Πειραιά, οι οποίοι,  αν δεν υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις, θα πρέπει να ξεχάσουν ακόμη και ό,τι απέμεινε από το άλλοτε ανθηρό ταμείο προνοίας τους, ενώ κατά το δεύτερο μέρος της αφορά όχι μόνο όλους τους δικηγόρους, αλλά και πολλούς άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς το άρθρο 220 παρ. 6 του ν. 4281/2014 (μία διάταξη που πέρασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το από 10.8.2014 δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ),  προβλέπει την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) των Ταμείων των μηχανικών, δικηγόρων, μερίδας δημοσιογράφων, αρτοποιών, συμβολαιογράφων, εργαζομένων στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ναυτικών πρακτόρων και όσων άλλων ελεύθερων επαγγελματιών είχαν μέχρι σήμερα μείνει εκτός, για το σκέλος της επικούρησης.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 21/10/2014 και ώρα 9μμ. συγκαλείται εκτάκτως το Δ.Σ. του Συλλόγου μας διότι έχουν ανακύψει δύο σημαντικά θέματα:

1) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το ένα θέμα αφορά τη μεταφορά του ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ από τα γραφεία του Πειραιά,(πρώην ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) στην Αθήνα(οδός Μάρνη όπου βρίσκονται τα γραφεία του Ε. Τ. Α. Α. Στη περίπτωση που αυτό συμβεί θα αναγκάζονται οι Πειραιώτες Δικηγόροι να συναλλάσσονται στα Κεντρικά της Αθήνας!!!!!!!!!!!.

Πρόκειται για ένα έμμεσο αλλά σαφές χτύπημα κατά της αυτοτέλειας του Πειραιά ως Περιφερειακής Ενότητας αλλά και ειδικότερα του Δ.Σ.Π. αφού δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος που να υπαγορεύει αυτή την εξέλιξη εκτός από την ενδεχόμενη συγχώνευση των ΚΛΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Είναι γνωστό ότι ο ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ των Δικηγόρων Πειραιά έχει μία Διευθύντρια και πέντε(5) υπαλλήλους (εκ των οποίων η μία αμείβεται από τον Δ.Σ.Π.) και δεν καταβάλλει μίσθωμα ,ενώ εξυπηρετεί τους Δικηγόρους του Πειραιά .

Γιατί λοιπόν αυτή η δυσμενής διακριτική μεταχείριση του Δ.Σ.Π. και σε τι εξυπηρετεί αν δεν είναι   το πρώτο βήμα υποβάθμισης του Συλλόγου μας , της αυτοτέλειάς του και γενικότερα της πόλης του Πειραιά ????

2) ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Έχει τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα του τομέα ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ όλων των Δικηγόρων. Σύμφωνα με το άρθρο 220 παρ. 6 του Νόμου 4281/2014 ο ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ συγχωνεύεται......

στο ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ( Ε.Τ.Ε.Α.)που αφορά όλα τα Επικουρικά Ταμεία όλων των κλάδων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Περαιτέρω προϋπόθεση καταβολής της επικουρικής   σύνταξης είναι η ύπαρξη μηδενικών ελλειμμάτων του ασφαλιστικού φορέα (Ε.Τ.Ε.Α).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι προοπτικά υπάρχει κίνδυνος να εκμηδενιστεί η επικουρική σύνταξη.

Η μόνη διέξοδος που αφήνει ο Νόμος είναι μέχρι 30/6/2015 Ο ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ μετά από σύμφωνη γνώμη της αντιπροσωπευτικότερης Οργάνωσης Ασφαλισμένων (εν προκειμένω των 3 μεγάλων Συλλόγων ΔΣΑ,ΔΣΘ,ΔΣΠ, σε πρώτη φάση) να μετατραπεί σε Ταμείο Υποχρεωτικής Επαγγελματικής Ασφάλισης κατά την έννοια του άρθρου 36 του Ν.4052/2012 δηλαδή να γίνει Ν.Π.Ι.Δ.

Σε αυτή τη περίπτωση προϋπόθεση είναι η σύνταξη αναλογιστικής μελέτης για την βιωσιμότητα του Ν.Π.Ι.Δ.

Βεβαίως η ιδιωτικοποίηση δεν αποτελεί και εξασφάλιση των συντάξεων όπως απεδείχθη από την εμπειρία του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ που μετά την ιδιωτικοποίηση του μείωσε τις επικουρικές συντάξεις κατά 30%!!!!!!!!!!!!!!!!

Είμαστε στη δυσχερή θέση να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα Δημόσιο φορέα με προοπτική την εκμηδένιση της επικουρικής σύνταξης (εφόσον βεβαίως συνεχιστεί η ίδια ασφαλιστική και κοινωνική πολιτική ) ΚΑΙ σε ένα Ιδιωτικό φορέα με αμφίβολα αποτελέσματα για την επικουρική μας σύνταξη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ως πρώτη αγωνιστική κινητοποίηση σύσσωμο το Δ.Σ. του Δ.Σ.Π και όσοι –όσες συνάδελφοι θέλουν να είμαστε στο Ε.Τ.Α.Α. που κατά πληροφορίες το Δ.Σ. του συνεδριάζει την Πέμπτη 23-10-2014.

Για το 2ο θέμα έχουν αναλάβει να εισηγηθούν στο Δ.Σ.Π. οι συνάδελφοι Ι.Βρέλλος και Α. Δήμοβιτς και θα σας ενημερώσουμε για την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Πειραιάς 20-10-2014

"ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ Δ.Σ.Π."

Γ. ΚΑΡΔΑΡΑΣ     Κ. ΓΟΥΡΓΑΡΕΑ   Ι. ΒΡΕΛΛΟΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top