Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Μερικές σκέψεις και συμπεράσματα για το αποτέλεσμα του β' γύρου των εκλογών στον Δ.Σ.Π.

2565 54486837724 3229264 n

Αναμφισβήτητα το χθεσινό αποτέλεσμα του β' γύρου των εκλογών του Δ.Σ. Πειραιά ήταν άλλη μια νίκη του απερχόμενου προέδρου κ. Στ. Μανουσάκη. Οι απόψεις του για άλλη μία φορά φαίνεται ότι επικράτησαν και ο εκλεκτός του (και Γ.Γραματτέας του συλλόγου και στις δύο θητείες του κ. Μανουσάκη) κ. Γ. Σταματογιάννης εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος με 507 ψήφους έναντι 395 που έλαβε ο δεύτερος υποψήφιος,, κ. Γ. Καρδαράς.

Παρότι λοιπόν δεν μας αρέσει καθόλου το αποτέλεσμα (η άποψη μας για τον κ. Μανουσάκη και το “εκσυχρονιστικό” του έργο είναι γνωστή σε όποιον παρακολουθεί έστω και λίγο την ιστοσελίδα μας) οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να εξάγουμε τα ανάλογα συμπεράσματα:

Πρώτον: Η νίκη του κ. Μανουσάκη είναι ακόμη μεγαλύτερη από τις προηγούμενες,, καθώς παρά την ήττα που υπέστη στην Γ.Σ της 3ης Οκτωβρίου 2013, κατόθρωσε να......

επιβάλει ως επόμενο πρόεδρο τον κ. Γ. Σταματογιάννη, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και το προφίλ του είναι αρκετά πιο επιθετικό, αφού μέχρι σήμερα έχει εμπλακεί σε πλείστους διαπληκτισμούς με συναδέλφους και βάσιμα αναμένουμε ότι θα εμπλακεί στο μέλλον σε πολύ περισσότερους (Για να μη θεωρηθούμε υπερβολικοί υπενθυμίζουμε την τοποθέτηση του κ. Σταματογιάννη στη Γ.Σ της 3.10.2013, στην οποία κατήγγειλε και μάλιστα με πολύ αυστηρό και επιθετικό ύφος αυτούς που αντιντάχθηκαν στη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά δηλαδή ......ολόκληρη τη συνέλευση). .

Δευτέρον: Οι δικηγόροι Πειραιά δεν φαίνεται να ασχολούνται και πολύ με τα μέτρα κατά του κλάδου (ΚΕΑΟ, φορολογικό, Φ.Π.Α., γραμμάτια προκαταβολής, ασφαλιστικά) και οπωσδήποτε δεν αποδίδουν μέρος της ευθύνης στον κ. Μανουσάκη, ο οποίος και στις δύο θητείες του στήριξε τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης και τις κυβερνητικές επιλογές, όσο επαχθείς και να ήταν για τον κλάδο μας.

Τρίτον: Η “αντιμανουσακική”  (ή ίσως και "αντιμνημονιακή";) ενότητα που επιτεύχθηκε για το θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων αποδείχθηκε εντελώς ευκαιριακή, καθώς από τους 208 ψηφοφόρους του κ. Πετρόπουλου, τους 163 ψηφοφόρους του κ. Κλάππα, τους 160 ψηφοφόρους της κ. Φλωροπούλου, τους 68 ψηφοφόρους του κ. Περιβολάρη και τους 41 ψηφοφόρους της κ. Κροκίδη, μόλις 179 υπερψήφισαν τον αντίπαλο του κ. Σταματογιάννη και

Τέταρτον: Λίπος φαίνεται ότι.....υπάρχει, καθώς από τους 1366 ψηφοφόρους του α' γύρου, 414 φαίνεται ότι είχαν, εκτός από τη διάθεση, και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το τριήμερο και να εκδράμουν στην εξοχή για κούλουμα.

Κατά τα λοιπά όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι μπορούν να είναι ευχαριστημένοι, αφενός γιατί κανένας δεν επικράτησε του άλλου (ο κ. Σταματογιάννης δεν “μετράει” γιατί ως εκλεκτός του κ, Μανουσάκη από την αρχή θεωρείτο “φαβορί”) και συνεπώς έχουν κάθε ελπίδα να οραματίζονται τον εαυτό τους στη θέση του επόμενου προέδρου, αφετέρου γιατί ο νέος πρόεδρος δεν έχει πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ. Βεβαίως το ερώτημα - τουλάχιστον για εμάς - είναι, αν το νέο συμβούλιο θα ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα που καίνε τον κλάδο  ή θα αναλωθεί σε καυγάδες για “αναλογικό” μοίρασμα θέσεων (μην ξεχνάμε τώρα υπάρχει και το ΚΕΔΙΠ) και άλλα τέτοια θέματα χρήσιμα και ......κρίσιμα για την επιβίωση μας!

 Οψόμεθα λοιπόν.οψόμεθα!!!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top