Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Συμμετοχή των δικηγόρων Ζακύνθου στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

zakynthos1

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η με αρ. 56/2015

                                                                                            Zάκυνθος 6 Νοεμβρίου 2015

Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι, ότι μετά την από 24-10-2015 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, περί αποχήςτων Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους στις 12 Νοεμβρίου 2015, αποφασίστηκε ομόφωνα απότο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου (Δ.Σ.Ζ.), με την από 6-11-2015 απόφασή του, η αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους στις 12 Νοεμβρίου 2015 και η συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία κατά την ημέρα αυτή.

Ι)Οι Δικηγόροι Ζακύνθου :

1.- Διαμαρτύρονται για την αναδρομική κατάργηση ευνοϊκών ρυθμίσεων προηγούμενου νόμου που έδιναν στους μετά την 1-1-1993 ασφαλισμένους δικηγόρους.........................................................................

τη δυνατότητα να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, καθώς και για την εισαγωγή, με το Ν. 4337/2015, ποινικών φορολογικών διατάξεων που παραβιάζουν ατομικά δικαιώματα και θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως η αρχή να μην διώκεται κανείς δύο φορές για την ίδια παράβαση και το δικαίωμα να υποβάλλει σε εξέταση κάθε μάρτυρα κατηγορίας.

2.- Αντιτάσσονται στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στη σχεδιαζόμενη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, στη μείωση όλων των κοινωνικών παροχών, στις συντάξεις-φιλοδωρήματα, στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στην παράδοση των τομέων της Kοινωνικής Aσφάλισης και της Υγείας στην ιδιωτική κερδοσκοπία, στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη Σύνταξη και την Κοινωνική Ασφάλιση για τις νεότερες γενιές.

3.- Αντιτάσσονται στη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και ανεξέλεγκτη φοροληστεία της εργατικής τάξης, των αγροτών, των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, στη μεθοδική εξαθλίωση και τελική οικονομική εξαφάνιση των αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων και επαγγελματιών, με βασικό στόχο τη συγκέντρωση των υπηρεσιών σε μεγάλες πολυεπαγγελματικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.

4.-Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

-      Καμία παραπέρα μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης.

-      Να μπει τέρμα στη φοροληστεία και τα χαράτσια για το λαό, στις φορο-απαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και του «τέλους επιτηδεύματος». 

-      Ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης για τη λεγόμενη «απε-λευθέρωση» των νομικών υπηρεσιών.

-      Κατάργηση των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που αφορούν στη διεξαγωγή των δικών, στην κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης, στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και στην καθιέρωση εξοργιστικών προνομίων υπέρ των τραπεζικών ομίλων.

-      Κατάργηση των ρυθμίσεων της τελευταίας πενταετίας που επιβάλλουν δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση στο λαό για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ιδίως όλων των εξοντωτικών παραβόλων, αλλά και του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές,που εγείρουν ολοένα και περισσότερους ταξικούς φραγμούς κατά την απονομή της Δικαιοσύνης

-      Πλήρωση των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.

ΙΙ)Η αποχή θα καταλαμβάνει τις παραστάσεις των Δικηγόρων Ζακύνθου ενώπιον όλων των Δικαστηρίων, καθώς και όλων των διοικητικών αρχών και επιτροπών, εντός και εκτός Ζακύνθου.

Εξαιρούνται μόνον υποθέσεις, για τις οποίες δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια και οι οποίες αφορούν σε  :

1.      Αρξάμενες και οπωσδήποτε συνεχιζόμενες ποινικές δίκες.

2.      Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης - αυτόφωρα

3.      Παραγραφές - Προθεσμίες

4.      Αναστολές πλειστηριασμών - προσωρινές διαταγές - αιτήσεις προσωρινών διαταγών - συζήτηση υποθέσεων όπου έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή.

Η απαιτούμενη παράσταση θα εξαντλείται στην υποβολή αιτήματος αναβολής της υπόθεσης και μόνον.

Ποινικές  υποθέσεις, υποκείμενες σε παραγραφή, θεωρούνται όσες τελέστηκαν  προ της 30-6-2009 σε πρώτο βαθμό  και προ της 30-6-2008 σε δεύτερο βαθμό.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.

Σπυρίδων Διον. Καλογερίας

(τ.Σ.Υ.)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top