Menu
RSS

Ψήφισμα της έκτακτης Γ.Σ. του Δ.Σ. Ζακύνθου της 16.2.2012

zakynthos1

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

---------------------------------------------

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι έχει τη θεσμική αποστολή και το αναφαίρετο νομικό δικαίωμα να παρεμβαίνει σε κάθε ζήτημα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος. Συνεπής προς την ιστορία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του δικηγορικού σώματος, αναφορικά με την σθεναρή και ανυποχώρητη «εν παντί καιρώ» προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, δεν μπορεί να παραμείνει απαθής απέναντι στην ολοένα εντεινόμενη αποδόμηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και στην πλήρη απαξίωση και καταρράκωση των δημοκρατικών θεσμών. Στο πλαίσιο αυτό :

♦ Καταγγέλλει την απροσχημάτιστη δημιουργία κλίματος φοβίας και ανασφάλειας στους πολίτες της χώρας, που καλλιεργήθηκε έντονα και έντεχνα το τελευταίο διάστημα και εξακολουθεί να συντηρείται από πολλά κέντρα και μέσα μαζικής αποχαύνωσης, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με στόχο τον πειθαναγκασμό.......

του λαού μας στη «λογική» της υποταγής και της αποδοχής του Μνημονίου 2, που τελικά ψηφίστηκε από τις δυνάμεις του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.

♦ Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός, ότι η Ελλάδα, που υπήρξε η κοιτίδα του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας, μετατρέπεται βαθμιαία σε μία χώρα, στην οποία οι αρχές του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου παραμερίζονται απροκάλυπτα υπό το πρόσχημα των επιταγών της διαβόητης Τρόικας, η βούληση της οποίας τείνει πλέον να καταστεί ένα είδος «παρασυντάγματος» υπέρτατης τυπικής ισχύος,κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σχέδιο νόμου που συζητείται ήδη στη Βουλή και φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για τη Δίκαιη Δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής» : Ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, για τη διόγκωση του οποίου η Πολιτεία φέρει την αποκλειστική ευθύνη λόγω της πολυετούς της αδράνειας, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επιβολή ρυθμίσεων που καταλήγουν να φαλκιδεύουν το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών, καθιστώντας την άσκησή του δυσχερή και οικονομικά δυσπρόσιτη, μέσω της θέσπισης αυξημένων παραβόλων, τελών και άλλων εισπρακτικών μέτρων.

♦ Καταγγέλλει την επιχείρηση εδραίωσης στη χώρα μας ενός εθελόδουλου καθεστώτος οικονομικής και πολιτικής κατοχής, με τη Βουλή να έχει μετατραπεί από νομοθετικό σώμα που «βουλεύεται» σε συντεταγμένο αριθμητικά σχηματισμό που άβουλα εκτελεί τα παραγγέλματα των κομματικών αρχηγών. Καθεστώς, που άρχισε με το Μνημόνιο 1, με τη σύμπραξη των «εταίρων» μας της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, και που οδηγεί, υπό τη συνεχή θέση εκβιαστικών και τρομοκρατικών διλημμάτων, στην πτωχοποίηση και εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Παράλληλα με την παραχώρηση του εθνικού πλούτου στις ληστρικές διαθέσεις ξένων κυρίως μονοπωλιακών, κρατικών και ιδιωτικών, συμφερόντων και με την παραίτηση της χώρας από κάθε νομική δυνατότητα άμυνας και αυτοπροστασίας, υλοποιείται συστηματικά η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, η κατάργηση εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συγχρόνως η εξουδετέρωση της νομικής άμυνας των πολιτών, ώστε να μη μπορούν να αντιδράσουν στα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, όπως οι απανωτοί κεφαλικοί φόροι (χαράτσια), με την ταυτόχρονη απαξίωση και υποβάθμιση του ρόλου των Δικηγόρων, που ιστορικά και θεσμικά αποτελούν τους φυσικούς υπερασπιστές τους.

♦ Υπογραμμίζει το προφανές πλέον γεγονός, ότι το διακύβευμα δεν έγκειται στη διαφύλαξη κλαδικών συμφερόντων. Ο λόγος που το δικηγορικό σώμα αρθρώνει είναι βαθιά θεσμικός και σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη ενίσχυσης των θεσμών απονομής της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, καθώς και διατήρησης των αρχών του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών, που την εποχή αυτή παραβιάζονται με κυνική αυθαιρεσία υπό τον τυπικό κοινοβουλευτικό μανδύα. Αυτόν τον λόγο και αυτόν τον ρόλο του Δικηγορικού Σώματος επιδιώκουν να εξαλείψουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, γι’ αυτό και σχεδιάζουν τον αφανισμό του δικηγορικού λειτουργήματος και τη χειραγώγηση, ή ακόμα και τη διάλυση, των Δικηγορικών Συλλόγων. Τέλος,

♦ Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου, αποκρούοντας την πλήρη απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και την προσπάθεια παραμερισμού της δυνατότητας του κυρίαρχου λαού να εκφράσει τη βούλησή του μέσω εκλογών στο άμεσο μέλλον, διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η σημερινή Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είχε και δεν έχει ουδεμία νομιμοποίηση να κυβερνά την πατρίδα μας, ότι αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα και ότι η περαιτέρω παραμονή της στην εξουσία έρχεται σε πρόδηλη σύγκρουση με βασικές αρχές του πολιτεύματος και σε πλήρη δυσαρμονία με την πασίδηλη πλέον λαϊκή βούληση. Η μόνη αληθινή υπηρεσία που απέμεινε να προσφέρει στη χώρα είναι να παραιτηθεί άμεσα και να αφήσει τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό να εκφραστεί ελεύθερα.

Για την έκτακτη Γεν. Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου της 16-2-2012

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.

(τ.Σ.Υ.)

Σπυρίδων Διον. Καλογερίας

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top