Menu
RSS

Κατάληψη στο Δ.Σ.Α. για το πραξικόπημα Αδαμόπουλου

Οιkat.2

Οι αποφάσεις της Γ.Σ. του Δ.Σ.Α. της 14ης Φεβρουαρίου 2012 ήταν σαφείς και χάρη στο live streaming τις ακούσαμε (και τις είδαμε) όλοι (για να τις διαβάσετε κάντε κλικ εδώ).

 

Μολαταύτα ο κ. Αδαμόπουλος αρνείται να τις "αναγνωρίσει" , αρνείται  να συγκαλέσει νέα Γ.Σ. και γενικώς κάνει ότι δεν κατάλαβε....τι αποφασίστηκε.

 

Επειδή όμως οι δικηγόροι της Αθήνας θυμούνται και τι αποφάσισαν και τις πρακτικές του προηγούμενου προέδρου τους, από χθες 28.2.2012 τα γραφεία του Δ.Σ.Α. τελούν υπό κατάληψη, ενώ η απεργιακή επιτροπή καλεί τα μέλη του Δ.Σ. να συνεδριάσουν, προκειμένου να συγκαλέσουν άμεσα τη Γ.Σ. του Συλλόγου.

 

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής.

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Σήμερα 28/2 ήταν η μέρα που κατά την απόφαση της Γ.Σ. των δικηγόρων (14.2.2012) έπρεπε να πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γ.Σ.

 

Εκατοντάδες δικηγόροι που παρακολούθησαν το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. ήρθαν αντιμέτωποι για 3η φορά με την παράνομη και αυταρχική άρνηση της διοίκησης του Δ.Σ.Α. να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Γ.Σ.

 

Ολοι εμείς που παρευρεθήκαμε για άλλη μια φορά στο Σύλλογο αρνούμαστε και αντιστεκόμαστε στο πραξικόπημα.

 

Γι’αυτό αποφασίσαμε συλλογικά και αμεσοδημοκρατικά να .........

καταλάβουμε το κτίριο του Δ.Σ.Α. Η κατάληψη θα λειτουργήσει ως Κέντρο Ενημέρωσης όλων των συναδέλφων και Προώθησης των αποφάσεων της Γ.Σ. Απευθυνόμενοι στη κοινωνία δηλώνουμε:

 

α) Την στιγμή που οι πολίτες περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη δικαστικής προστασίας, η κυβέρνηση ανεβάζει το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη, αποκλείει τους εργαζόμενους από τη δικαστική προστασία και καταδικάζει τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων και μισθωτών δικηγόρων στην εξαθλίωση και την ανεργία.

 

β) Αυτή η διοίκηση του Δ.Σ.Α. δεν εκφράζει τους χιλιάδες πληττόμενους δικηγόρους, αλλά τη κυβέρνηση και τα συμφέροντα κάθε λογής δικηγορικών και μη εμπορικών εταιρειών, εξασφαλίζοντας την εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών.

 

γ) Οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει και στη Γενική τους Συνέλευση ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός των μαζικών κινητοποιήσεων μαζί με το σύνολο των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

 

δ) Αγωνιζόμαστε για:

 

1ον) ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 

Η δικαστική προστασία είναι κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ο δικηγόρος δεν είναι έμπορος ούτε φοροεισπράκτορας, αλλά υπερασπιστής δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

2ον) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ (Φ.Π.Α. τέλος επιτηδεύματος, χαράτσια ΔΕΗ κλπ.).

 

3ον) Διαγραφή των χρεών όλων των νοικοκυριών προς τις Τράπεζες, οι οποίες από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν λάβει κρατικές ενισχύσεις τις οποίες πληρώνουν οι φορολογούμενοι ύψους 200 δισ. ευρώ.

 

4ον) Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ελεύθερη δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

 

5ον) Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

 

6ον) Να πέσει αυτή η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής ανάλογης πολιτικής.

 

Οι δικηγόροι δηλώνουν ότι συμπορεύονται με τον υπόλοιπο λαό.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων Αθήνας ΚΑΛΕΙ τα μέλη του Δ.Σ. ν προσέλθουν στο κτίριο του Δ.Σ.Α. και να συνεδριάσουν προκειμένου να συγκαλέσουν άμεσα τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 3.00 μ.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣΑ

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top