Menu
RSS

Τι έγινε στη Γ.Σ. του Δ.Σ.Α (30.3.2016)

Το γεγονός ότι υπήρξε απαρτία στην επαναληπτική Γ.Σ. του Δ.Σ.Α είναι σημαντικό, όχι μόνο γιατί ο Δ.Σ.Α είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και οι αποφάσεις της Γ.Σ. του μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις, αλλά και γιατί, ενώ έχει προηγηθεί η απόφαση της Ολομέλειας για συνέχιση της αποχής έως τις 15.4.2016, οι συνάδελφοι απέδειξαν ότι δεν εκχωρούν στα Δ.Σ. το δικαίωμα να αποφασίζουν ερήμην τους. Και επειδή ενδιαφέρουν όλους μας αυτά που έγιναν σ’ αυτήν τη Γ.Σ. δημοσιεύουμε την ανταπόκριση της συναδέλφου, μέλους του Δ.Σ.Α, κ. Βεατρίκης Τασιούλη, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία της.

Όλη η αλήθεια για το τι έγινε στη Γ.Σ. του Δ.Σ.Α

Λίγο μετά τις 14:00, αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η προεδρεύουσα κα Καλαντζάκου κήρυξε την έναρξη. Μας ενημέρωσε ότι ο χώρος ήταν διαθέσιμος έως τις 18:00, οπότε και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ.. Μας επανέλαβε με έμφαση το θέμα της Γ.Σ. και παρακάλεσε τους ομιλητές να παραμείνουν στο θέμα και να περιορίσουν τις ομιλίες τους στα τρία λεπτά.

Αφού όλα αυτά κατέστησαν σαφή, πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και μίλησε για μία ολόκληρη ώρα!!! Δημιουργήθηκε πραγματικά η αίσθηση ότι «ενημερωτική Γ.Σ.» σημαίνει ότι μας «μάντρωσαν» για να ακούσουμε ...................................

.....τον κ. Αλεξανδρή να αναμασά τα ίδια και τα ίδια και πολλοί συνάδελφοι διαμαρτυρηθήκαμε. Εκείνος όμως απτόητος ολοκλήρωσε το λογίδριό του και επανήλθε ήσυχος στη θέση του, πιστεύοντας ότι θα περάσει ένα ήρεμο απόγευμα. Οι ομιλητές, όμως, είχαν άλλα σχέδια!

Ένας προς έναν προσέρχονταν στο βήμα και μερικοί από αυτούς ήταν εξαιρετικά εύστοχοι. Ακούστηκαν διάφορες θέσεις και προτάσεις, αλλά αυτό που έμοιαζε εξ αρχής να είναι κοινός τόπος ήταν ότι η Γ.Σ. θα ήταν αποφασιστική, όπως άλλωστε προβλέπει ο Κώδικας. Ομιλητή τον ομιλητή η θέση αυτή διατυπωνόταν όλο και πιο έντονα και αντιμετωπιζόταν με χειροκροτήματα και ιαχές από το κοινό. Το προεδρείο της Γ.Σ., Καλαντζάκου, Αλεξανδρής κλπ. ήταν εμφανές ότι περνούσαν ένα μάλλον δυσάρεστο απόγευμα.

Λίγο μετά τις 17:30 και ενώ απέμεναν ελάχιστοι ομιλητές (2-3 ανάμεσά τους κι εγώ) τη στιγμή ακριβώς που ήμουν έτοιμη να ανέβω στο βήμα, η κα Καλαντζάκου μας ανακοίνωσε συγκλονισμένη (!!!) ότι μόλις της είχε παραδοθεί έγγραφη ένσταση επί της διαδικασίας, την οποία υπέγραφαν συνάδελφοι (των οποίων τα ονόματα δεν μπόρεσα να συγκρατήσω), με την οπόια έθεταν θέμα ύπαρξης απαρτίας, που έπρεπε να υφίσταται καθόλη τη διάρκεια της Γ.Σ. Σημειωτέον ότι οι συνάδελφοι που υπέγραφαν την ένσταση ήταν τόσο προνοητικοί που το κείμενο ήταν δακτυλογραφημένο!!!

Τότε ξεκίνησε το πάρτυ και όσοι είχατε φύγει χάσατε!!! Σηκωθήκαμε όλοι από τις θέσεις μας και οι πιο μαχητικοί από εμάς την έπεσαν στο Προεδρείο. Η κα Καλαντζάκου ζητούσε απεγνωσμένα να καθίσουμε για να μας μετρήσουν (!!!), φώναζε να κλείσουν οι πόρτες και διέταζε τους επιμελητές του Συλλόγου να μας μετρήσουν όρθιους, πράγμα φυσικά αδύνατο!

Εν τω μεταξύ γύρω από το προεδρείο είχε μαζευτεί πλήθος συναδέλφων και αν δεν ήμασταν επιστήμονες άνθρωποι και με συνείδηση του τι σημαίνει παραβιάζω το νόμο, θα είχε μετά βεβαιότητας πέσει ξύλο!
Έπεσαν διάφορες προτάσεις, αλλά απορρίπτονταν ως μη προβλεπόμενες από τον Κώδικα και τότε ένας συνάδελφος πήρε το μικρόφωνο και πρότεινε τη λύση του 102 του Κώδικα Δικηγόρων, αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του κάτι έπαθε το μικρόφωνο, σαν κάποιος να το έκλεισε.

Εν τω μεταξύ το δυσάρεστο απόγευμα είχε αρχίσει να γίνεται πολύ δυσάρεστο, καθώς το ευφάνταστο τέχνασμα κάποιων δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε όλο αυτό το μπάχαλο δε, οι υπογράφοντες τη δακτυλογραφημένη (ξανά !!!) ένσταση συνάδελφοι παρέμεναν σκανδαλωδώς άφαντοι.

Με τα πολλά αφού ίδρωσε το προεδρείο με τόσο κόσμο να τους περικυκλώνει απειλητικά, "συναίνεσε" στη διακοπή της συνεδρίασης κατ' άρθρο 102 Κώδικα Δικηγόρων. Εν τω μεταξύ η ώρα είχε φτάσει 18:00.

Τώρα πώς μετά από όλα αυτά έγιναν ποσταρίσματα ότι η Γ.Σ. διακόπηκε λόγω παρόδου του ωραρίου, δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι ίσως πιθανό οι συνάδελφοι που έσπευσαν να ενημερώσουν περί αυτού να ήταν εκτός γηπέδου για τσιγάρο και απ' όλο τον χαμό που έγινε μέσα να έφτασε στα αυτιά τους μόνο αυτό. Τι να πω...

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ: όταν πια είχε καταστεί σαφές ότι το σώμα δεν μπορούν να το κοροϊδεύουν με Γ.Σ. βαφτισμένες "ενημερωτικές" και ότι η ψηφοφορία ήταν αναπόφευκτη, ήχησαν οι σάλπιγγες της υποχώρησης, αφού πρώτα πάτησαν τον προσεκτικά σχεδιασμένο κόκκινο διακόπτη, προβάλλοντας την ένσταση έλλειψης απαρτίας.

Αυτά για να μάθουν όσοι δεν ήρθαν και για να αλλάξουν ίσως γνώμη και να έρθουν τη Δευτέρα. Επίσης και για όσους ήρθαν, για να με διορθώσουν αν μεταφέρω κάτι λάθος. Τέλος και για τους συναδέλφους των άλλων συλλόγων, για να μάθουν ότι, ναι ,η Αθήνα έκανε Γ.Σ. και μάλιστα επεισοδιακή, η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και θα δώσει στη βάση το δικαίωμα να πάρει αποφάσεις!

Υ.Γ. Περί ομιλίας Ζωής Κωνσταντοπούλου σκοπίμως δεν κάνω αναφορά γιατί πολύ απλά την αντιμετωπίζω και εκείνη ως αυτό που είναι: ισότιμο μέλος της ΓΣ. Οφείλω βέβαια να πω ότι η τοποθέτησή της ήταν η μακροσκελέστερη μετά από αυτήν του σεβαστού μας Προέδρου και ότι η κα Καλαντζάκου παρέλειψε να της υπενθυμίσει ότι είχε υπερβεί τα τρία λεπτά, αλλά και ότι είχε βγει εκτός θέματος, όταν έκανε εκτενή αναφορά στην επιτροπή χρέους. Δεν την αδικώ όμως την κα Καλαντζάκου. Ποιος τολμά να διακόψει τη Ζωή;;;!!!

                                                                                                   Βεατρίκη Τασιούλη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top