Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Πλήρης διακωμώδηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας στην Γ.Σ. του ΔΣΘ

diktiko keramidia2 Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το σχόλιο του συναδέλφου κ. Χρήστου Κουτσονάσιου για τη Γ.Σ. της 5ης Μαϊου 2016 του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι όσα αναφέρει επιβεβαιώθηκαν και πράγματι η ψηφοφορία ξεκίνησε πριν κάν ακουστούν όλες οι προτάσεις.

Πλήρης διακωμώδηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας στην Γ.Σ. του ΔΣΘ

Εάν αληθεύουν αυτά που έμαθα ότι συνέβησαν στην Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πιστεύω ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος και ότι είναι ντροπή άνθρωποι που έχουν σπουδάσει νομικά και υποτίθεται γνωρίζουν πάνω από τον μέσο άνθρωπο την λειτουργία και την διαδικασία κάθε συλλογικότητας και ως λειτουργοί της δικαιοσύνης έχουν ταχθεί στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και του Συντάγματος.........................................

να διακωμωδούν μ'αυτόν τον τρόπο μία γενική συνέλευση.

Να ξεκαθαρίσω εκ προοιμίου ότι δεν θα ασχοληθώ με την ταμπακιέρα, δηλαδή την συνέχιση ή μη της αποχής που το θεωρώ το έλασσον εδώ που φτάσαμε, παρά μόνο με την διαδικασία που λαμβάνονται οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, που το θεωρώ το μείζον.

Συγκεκριμένα έμαθα και εύχομαι κάποιος να με διαψεύσει, ότι με την έναρξη της συνέλευσης μοιράστηκαν χαρτάκια με ναι ή όχι και εκφωνήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κάποια εισήγηση του Δ.Σ., υποθέτω ομόφωνη αφού δεν διαφοροποιήθηκε κανείς σύμβουλος, με το εξής σουρεαλιστικό περιεχόμενο:

Να συνεχιστεί η αποχή μέχρι την ψήφιση του νόμου για το ασφαλιστικό και αμέσως μετά μία εβδομάδα από την ψήφιση (τι ρόλο θα παίξει η εβδομάδα αποχής είναι άγνωστο και μυστήριο καλά κρυμμένο!!) να σταματήσει πλην των υποθέσεων της τακτικής διαδικασίας (!!!), λόγω της αντίθεσης με τις νέες ρυθμίσεις του ΚΠολΔ., δηλαδή με λίγα λόγια οι νέες ρυθμίσεις κατά το ΔΣ τοιυ ΔΣΘ ισχύουν μόνο για την τακτική διαδικασία ενώ δεν υπάρχουν π.χ. στα Ασφαλιστικά Μέτρα, στις ειδικές διαδικασίες ή στην αναγκαστική εκτέλεση, εκεί κατά τον ΔΣΘ ισχύει φαίνεται η παλιά δικονομία !!!!

Σ'αυτήν την πρόταση, που θα την ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι σουρεαλιστές καλλιτέχνες, κλήθηκαν οι παριστάμενοι συνάδελφοι να ψηφίσουν με ένα ναι ή όχι αμέσως μετά την εκφώνησή της και ενώ θα συνεχιζόντουσαν οι ομιλίες των συναδέλφων όση ώρα θα διαρκούσε η γενική συνέλευση !!!

Ερωτώ τους μαθητευόμενους μάγους του ΔΣ του ΔΣΘ:

1) Που ακούστηκε, σε ποιο σωματείο ακόμα και τριτοκοσμικής χώρας αρχίζει η ψηφοφορία στην αρχή της συνέλευσης, χωρίς να προλάβουν να ακουστούν όλες οι προτάσεις, γιατί π.χ. αν είμαι 20ος ομιλητής και διατυπώσω την πρότασή μου μετά π.χ. 2 ώρες από την έναρξη της συνέλευσης ήδη θα έχουν ψηφίσει καμία 200αριά βιαστικοί και δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα ακόμα και αν τους αρέσει η πρότασή μου να την ψηφίσουν.

2) Για τον σχηματισμό κρίσης δεν πρέπει να ακούσει ο μετέχων συνάδελφος στην γενική συνέλευση όλες τις απόψεις και προτάσεις πρώτα και στο τέλος να τεθούν όλες σε ψηφοφορία, ΝΑΙ ή ΟΧΙ απαντήστε ξεκάθαρα. Έχετε διαβάσει τον Κώδικα περί Δικηγόρων, έχετε συμμετάσχει ποτέ στην ζωή σας σε οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία, αλλά και την Νομική Σχολή να μην έχει βγάλει κάποιος κάποια φορά στην ζωή του θα έχει συμμετάσχει σε κάποιο σωματείο της γειτονιάς, πολιτιστικό κλπ. και θα ξέρει πως λαμβάνονται οι αποφάσεις.

3) Αν υποτεθεί ότι η πλειοψηφία ψηφίσει ΟΧΙ στην πρόταση του ΔΣ του ΔΣΘ, επί του πρακτέου και της σουρεαλιστικής πρότασης τι σημαίνει, σταματάει ο ΔΣΘ την αποχή, την συνεχίζει, βλέποντας και κάνοντας, τι στην ευχή σημαίνει το ΟΧΙ σ'αυτήν την πρόταση.

Παρακαλώ όποιον συνάδελφο της Θεσσαλονίκης που ήταν παρών σ'αυτήν την γενική συνέλευση να βγει και να πει ότι έχω λάθος πληροφόρηση, ότι άλλα έγιναν, ότι αυτά δεν ισχύουν. ΄Ετσι για να κοιμηθώ ήσυχος το βράδυ γιατί αλλιώς πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ'ότι πίστευα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top